• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 13 August , 2017

Căldură mare la şedinţa de CL Baia Mare

Intrarea în sala de şedinţe a Primă­riei a fost gura de răcoare mult aşteptată. Aerul condiţionat din încăpere a răcorit sufletele încinse ale consilierilor veniţi să rezolve pro­blemele importante ale oraşului.

Pe masa rotundă erau aliniate milime­tric, în faţa fiecărui ales, un suc de mere, unul de portocale şi o sticlă de apă plată. Pe masa ziariştilor nu era aliniat nimic, aşa că jurnaliştii au improvizat.
Zece minute după ora fixată pentru începere, au venit şi consilierii Coaliţiei pentru Baia Mare. Radu Ardelean afişa un aer victorios, nu se poate ştii de ce.
S-au aşezat în fotoliile comode, au des­făcut câte o sticlă de răcoritoare şi au început şedinţa. Pe borderoul de şedinţă erau 10 proiecte de hotărâre, unul pe borderoul suplimentar şi trei puncte la diverse.
În mod normal, un fel de „mic dejun” pentru experimentaţii consilieri.
Dar lucrurile au stat altfel. Discuţii şi iar discuţii, multe fără niciun rost. De la explicaţiile scurte ale primarului Că­tălin Cherecheş, la dispute amuzante ale consilierilor între ei. PNL contra PSD, alţii contra PSD, replici social-democrate, replici liberale şi aşa a trecut timpul.
Cel mai mult s-a discutat despre ADI şi problema gunoiului menajer. S-a cerut preşedintelui CJ, Gabriel Zetea, diverse chestii, legate de acest subiect. Desigur, pesediştii au sărit în sus şi aşa a avut loc o discuţie fără cap şi fără coadă.
S-a amintit că Baia Mare se află într-o situaţie complicată cu gunoiul menajer şi actualul operator, Drusal a realizat o investiţie pentru realizarea unei gropi de gunoi temporare. O investiţie care va ridica din nou tariful Drusal. Este a treia oară în acest an.

Se ştie că gunoiul este o mare afacere şi că operatorii o duc foarte bine, iar cei din Baia Mare vor plăti un serviciu foarte scump. Şi fără calitatea pe care şi-o doresc băimărenii. Vom reveni cu un material separat despre această si­tuaţie. Mormane de gunoi pe lângă containere, gunoaie lăsate de ţiganii veniţi zilnic să culeagă cartoane, mâncare, sticle de plastic, fără intervenţia cuiva. Un serviciu scump şi prost executat.

După mai bine de două ore, aleşii au pus punct unei sedinţe de 15 minute. Probabil a fost de vină căldura de afară! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.