• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Aprilie , 2009

Ca la mama acasa…

SC Cofetaria Trisimo SRL este o societate infiintata in luna martie a acestui an. Locatia aleasa pentru a porni afacerea se gaseste in bulevardul Decebal, numarul 12. Cu toate ca Trisimo functioneaza de doar doua saptamani, se poate lauda cu un start reusit. Despre ideea infiintarii unei cofetarii in care sa se serveasca numai prajituri de casa am stat de vorba cu unul din cei doi asociati ai afacerii, doamna Simona Moldovan. „Impreuna cu asociata mea, Claudia Sillai, am jonglat cu aceasta idee de ceva vreme. Locatia am gasit-o intamplator, ne-a placut si am luat-o. Eu, de pilda, nu fac prajituri de sarbatori. Insa ce mi-a displacut mereu, atunci cand cumparam din cofetarii produse de profil, a fost faptul ca acestea nu aveau, de regula, gustul prajiturilor facute acasa. Pornind de la aceasta realitate, ne-am gandit sa cream o cofetarie in care sa aducem retetele celebre de prajituri si torturi mostenite de la bunici”, povesteste Simona Moldovan. Sa vedem, asadar, ce aduce nou Trisimo atunci cand vine vorba de gustul si calitatea adevaratelor prajituri de casa. „In primul rand, nu folosim niciun fel de aditivi alimentari, nu lucram cu amidon, nici cu diversi coloranti. Toate cremele sunt fierte. Daca o reteta cere, sa zicem, 20 de oua, atatea si folosim”, spune Simona Moldovan. In ceea ce priveste preturile, acestea nu sunt simtitor mai mari decat cele practicate de cofetariile din oras. Patroana afacerii afirma ca, oricum, nu considera ca s-ar afla in vreo competitie cu alte cofetarii: „E loc pentru toti, in orice domeniu de activitate. Nu ne temem de concurenta. Pur si simplu, am incercat sa aducem ceva nou si inedit pe piata de profil din Baia Mare. Se pare ca am reusit ceea ce ne-am propus”. In prezent, Trisimo ofera 12 sortimente de prajituri, diverse feluri de torturi. In plus, functioneaza si partea de patiserie, care surprinde prin retetele variate (saleuri, saratele de casa – care au cascaval si in compozitie, nu doar presarat deasupra, cozonacii cu care ne-au obisnuit, pe timpuri, bunicile noastre, fursecuri cu dulceata si alte umpluturi etc. „Pe langa prajiturile la kilogram, servim si amandine, cremesuri, savarine – toate preparate dupa aceleasi retete proprii si care nu contin niciun fel de aditivi. Amatorii de dulciuri pot servi aceste sortimente si in incinta cofetariei. Am deschis si terasa si ne-am largit oferta, prin introducerea in meniu a sucurilor si a inghetatei”, a mai adaugat Simona Moldovan. Cum isi atrag clientii? Simplu: acestia sunt invitati sa guste diversele feluri de prajituri. Pe urma, ei hotarasc de unde si ce anume cumpara, mai ales acum, odata cu apropierea sarbatorilor pascale. Cofetaria se lauda si cu „specialitatea casei”, prajitura Trisimo – formata din trei blaturi si trei creme diferite. Orarul cofetariei este de luni pana vineri intre orele 6.00 – 22.00, iar sambata si duminica, intre orele 8.00 – 22.00. Cei interesati pot face si comenzi telefonice, la urmatoarele numere: 0262-219383; 0745-301987; 0729-029383. Cei care au renuntat la bataile de cap care decurg, inevitabil, din a face acasa prajiturile de sarbatori pot sa ia in calcul varianta oferita de Cofetaria Trisimo, care promite sa serveasca adevarate delicii dulci, ca la mama acasa… Monika KRAJNIK monika@gazetademaramures.ro

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.