• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Aprilie , 2013

Bugetul Băii Mari, echilibrat, liniştit

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit în şedinţă ordinară pentru a vota bugetul Băii Mari pe anul 2012. O şedinţă importantă, deoarece municipiul are nevoie de buget pentru a putea începe lucrările propuse etc.

Legat de votarea bugetului, o păsărică mică a dus vestea că ar fi probleme cu votul, cu liberalii consilieri. Un mare fâs, o încercare de a scoate fum de unde nu este foc.

 

Bugetul a fost trecut, aşa cum prevede legea, prin comisiile de specialitate ale CL, acolo având loc discuţii pe marginea acestuia. Nici un consilier nu a votat împotrivă, toţi au fost de acord cu cifrele finale. În şedinţa de CL, votul a fost liniştit şi cu unanimitate pentru buget în forma prezentată.

Primarul Cătălin Cherecheş a dat citire bugetului, pe capitole, iar consilierii au luat cuvântul. Practic, fiecare grup de consilieri, pe partide, şi-au exprimat mulţumirea pentru bugetul pe acest an.

Se aşteaptă şi se estimează şi o rectificare pozitivă în al doilea semestru. Toţi au afirmat că este un buget echilibrat şi că lucrările propuse se vor realiza. Nu se încep lucrări care trebuie raportate pe anii care vin. Noua filozofie de a concepe un buget echilibrat ar trebui să se vadă pe parcursul anului şi prin lucrările de infrastructură de ce vor realiza şi cu ajutorul bugetului local.

Ar mai fi de spus că s-au alocat fonduri importante pentru sport. Se vor da 2%, o sumă cum nu s-a mai dat pentru sport. Banii merg spre principalele ramuri sportive ale oraşului, dar nu numai, ci şi pe ideea de a readuce performanţa în municipiul de pe Săsar. Dacă la rugby performanţă este, urmează handbalul, chiar şi fotbal şi alte sporturi pentru juniori şi copii.

După votul important, s-a ajuns la un punct de pe ordinea de zi, aşteptat mai ales de pesedişti, prezenţi în număr mare în sala Europa.

Viceprimarul Dumitru Matei a renunţat la demnitatea din executiv, în favoarea unei funcţii de conducere într-o firmă privată.

Matei a rămas consilier local şi liderul grupului de consilieri PSD.

După acest moment, a fost propusă şi votată favorabil Gabriela Hofer, pe funcţia de viceprimar al Băii Mari, din partea PSD.

Hofer este la al doilea mandat de consilier.

S-au urat lucruri bune, şi pentru Matei, şi pentru Hofer.

Primarul Cătălin Cherecheş a ţinut ca noul viceprimar să depună un simbolic jurământ pe Biblia personală şi Constituţia României, deşi în cazul viceprimarilor nu este prevăzut în mod expres un jurământ.

Au urmat felicitările de rigoare!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.