• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Iunie , 2012

BRD - o bancă pentru fiecare

BRD Baia Mare a organizat o întâlnire cu presa din Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, în prezenţa directorilor sucursalelor bancare din judeţele din nordul României. Directorul BRD Baia Mare, Petrică Vanţ şi Ecaterina Strempel, director clientelă Retail a Grupului BRD Baia Mare, au prezentat noutăţile băncii în materie de creditare şi instrumente bancare de economisire, depozite etc.

A fost prezent de la Bucureşti, de la sediul central al BRD, Viorel Ispas, coordonator relaţii publice.

 

BRD vine cu o nouă filozofie în relaţia cu mass-media, în sensul că se doreşte o apropiere de presa regională, locală, pentru a putea prezenta celor interesaţi, noutăţile băncii, dar şi aspecte interesante din activitatea bancară, aspecte publice. După câţiva ani de fel şi fel de crize, cei de la BRD au reacţionat rapid şi vin în întâmpinarea clienţilor cu produse bancare noi, produse, în marea lor majoritate, cele mai bune de pe piaţa actuală bancară. Pentru a atrage clienţi, pentru a scoate banii blocaţi „la ciorap”, experţii BRD vin cu soluţii care amintesc de perioada de „boom” bancar, dar având în vedere greşelile pe care multe bănci le-au făcut, iar acum au tras pentru a recupera creditele neperformante.Grupul BRD Baia Mare, spre deosebire de alte Grupuri BRD din ţară, nu a acordat credite fără număr, ci a ţinut la o logică bancară, criticată atunci, dar câştigătoare acum, având în vedere că Baia Mare nu are aşa de multe probleme cu recuperarea creditelor neperformante.

„Grupul BRD Baia Mare coordonează judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Avem peste 50 de unităţi bancare în cele trei judeţe, peste 115 mii clienţi activi, persoane fizice şi peste 8000 de clienţi activi, persoane juridice”, a explicat directorul Petrică Vanţ.După câteva consideraţii generale, directorul băimărean a dat cuvântul directorului de la Retail pentru a prezenta noutăţile BRD.

 

Ecaterina Strempel este cunoscută de ziariştii băimăreni, are o relaţie bună cu presa şi un discurs simplu şi uşor de înţeles.

Directorul clientelei Retail a explicat cele două axe care definesc piaţa de retail bancar: creditarea şi partea de economisire.

„Din luna aprilie am ieşit pe piaţă cu noi produse bancare adaptate noilor condiţii de creditare, condiţii adaptate şi pentru nevoile clientului. În acest nou context, am făcut eforturi pentru a veni cu oferte atractive pentru clienţi. În urma analizelor făcute, am observat că a crescut cererea de credite pentru studii. Acum avem o ofertă pe acest tip de credit, foarte avantajoasă, care se adresează celor care au nevoie, începând cu învăţământul preuniversitar.

Avem credite pentru tratamente medicale de specialitate (de două feluri: cu ipotecă, fără ipotecă). Un astfel de credit merge până la 100 de mii de euro, cu garanţii.

Cea mai populară ofertă de creditare, în lei, pentru nevoi personale este Creditul Expresso „all inclusive”, un credit care merge până la 65 de mii lei, cu termen maxim de rambursare de 5 ani. Este creditul care în această perioadă promoţională, ce expiră la sfârşitul lunii, are dobânda fixă de 5,5%, cea mai mică de pe piaţă.

Un alt credit vedetă al BRD este creditul imobiliar Prima Casă, cel mai accesibil credit imobiliar de pe piaţă. Un credit care merge până la 30 de ani, are 5% avans şi rate mici. Asigurarea locuinţei este gratuită în primul an.

Oferta BRD pe segmentul de economisire a cunoscut o diversificare semnificativă. Avem de la clasicele depozite cu mai multe feluri de dobânzi, la oferta specială de depozit pentru pensionari, până la depozite structurate. Avem şi fonduri de investiţii pe care le promovăm (produse vedetă: Simfonia şi Eurofond), dar şi titluri de stat”, a spus Ecaterina Strempel.

 

A mai fost prezentat un produs de economisire „vedetă”: Smart Cont, un instrument pentru economisirea unor sume de bani care nu sunt importante ca mărime, respectiv se poate merge de la 250 de euro, până la 10 mii de euro, cu o dobândă excepţională de 5%. Dobândă care este garantată până la 30 iunie.

Pe cei care au în vedere un credit oferit în condiţii foarte bune şi modalităţi de economisire cu randamente superioare BRD îi aşteaptă la unităţile de lucru unde specialiştii băncii oferă consultanţă şi informaţii detailate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.