Curs valutar
Euro
4.5680 RON
Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc
1.4823 RON
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa
G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac
Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!
Nelu Botiș pe 29.09.2023 la 14:27
1. Stimate domnule Teremtus, cu tot respectul, vreau sa va comunic faptul ca Bonta Emese nu va respecta.
2.
Luni , 22 Septembrie , 2008
Brad Pitt e infectat!
Conform unui raport dat publicitatii de firma de securitate McAffee, numarul de virusi si alte programe create cu scopul infectarii calculatoarelor personale a atins proportii epidemice.
Pentru a reusi sa isi instaleze virusii pe calculatoarele noastre, programatorii acestora recurg la metode din ce in ce mai originale. Din pacate, sunt atat de originale, incat utilizatorilor le vine pe zi ce trece din ce in ce mai greu sa se apere impotriva lor. Conform McAffee, ultima gaselnita a hackerilor este crearea de pagini personale ale vedetelor americane si cotarea lor pe locuri cat mai bune pentru motoarele de cautare. Astfel, daca ai nefericita idee sa il cauti pe Brad Pitt, exista 18% sanse sa dai peste o astfel de pagina infectata. Brad Pitt nu e singura vedeta care are website-uri dedicate virusate. Angelina Jolie, Beyonce, Mariah Carey sau George Clooney sunt doar cateva dintre numele mari de la Hollywood ale caror cautare va poate virusa computerul. Conform firmei de securitate, in fiecare luna, utilizatorii de internet acceseaza de aproximativ 550 de milioane de ori site-uri care pot instala software-uri „rele” pe calculatorul lor.
Virusii devin o amenintare din ce in ce mai mare, astfel ca pana si companiile care nu creaza antivirusi au echipe care studiaza fenomenul. Astfel, anul trecut, departamentul care se ocupa de acesta problema in cadrul Google a identificat site-urile care infecteaza utilizatorii de internet vulnerabili. Din miliardele de pagini cercetate, echipa a vazut ca peste 3 milioane de linkuri de pe mai mult de 180.000 de site-uri incercau sa instaleze virusi. McAffee descopera aproximativ 330 de astfel de site-uri pe zi si numarul acestora creste permanent. Numere care spun totul despre pericolele care ne pasc din momentul in care stabilim conexiunea la internet.
Desi sistemele de protectie impotriva acestor programe, antivirusi, firewalls devin tot mai eficiente, iar durata de viata a unei infectii scade simtitor datorita solutiilor actuale, numarul tot mai mare de virusi face ca pericolul sa creasca ingrijorator de mult. Va spuneam recent ca am ajuns sa exportam virusi in spatiu, unul din laptopurile NASA de pe Statia Spatiala Internationala fiind gasit infectat. Fenomenul devine cu adevarat ingrijorator si fiecare din posesorii de calculatoare trebuie sa fie atent ce site-uri acceseaza, ce programe instaleaza si in ce fel ii sunt updatate programele de navigare (browserele), firewall-ul si antivirusul. Asa ca, oricat de apetisant poate fi bustul lui Brad Pitt sau oricat de provocatoare este Beyonce in costum de baie, este recomandat sa fiti atenti pe ce site-uri gasiti aceste fotografii si cu ce browser le deschideti. Probabil, cea mai buna solutie ar fi incetarea folosirii sistemului de operare Windows si alegerea unuia Linux care, pe langa ca este aproape invulnerabil pentru virusi, acestia fiind scrisi pentru Windows, este si gratis.
George GINGUTA
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.