• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Triada realizărilor

Odată cu târnosirea bisericii de lemn cu hramul Sf. M. Mc. Gheorghe, s-a încheiat o triadă de succes şi, implicit, a fost finalizat noul centru civic al oraşului. 

 

De săptămâna trecută, oraşul Borşa are o altă identitate. Anul trecut, primarul Remus Cornel Şteţco a reuşit să finalizeze cele trei obiective majore care schimbă centrul civic al oraşului. Clădirea primăriei: un sediu modern care reuneşte toate serviciile din cadrul primăriei şi care dă o faţă şi o utilitate cu adevărat europeană oraşului, schimbând totodată cartea de vizită a Borşei în aceea de oraş prosper, care ştie să-şi păstreze trecutul, zestrea culturală, istorică şi folclorică, dezvoltându-se în acelaşi timp.

Evident, din simbolurile centrului civic al oraşului nu putea lipsi natura, pentru că aici, pe plaiurile borşene, Dumnezeu a făcut risipă de frumuseţe, binecuvântând oamenii cu peisaje care îţi taie răsuflarea. Aşa că, sediul primăriei este legat de bisericuţa de lemn printr-un parc.

Iar punctul de rezistenţă şi inima oraşului îl constituie biserica de lemn cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul oraşului, care a fost târnosită de Î.P.S. Iustin Sigheteanul. În acest fel, primarul Remus Cornel Şteţco şi-a onorat promisiunea pentru oraş, toate obiectivele au fost finalizate în 2011 şi s-a aşteptat până de Sărbătoarea Sf. Gheorghe pentru a marca această realizare materială şi spirituală a oraşului.

La sfârşitul Sf. Liturghii, P.S. Justin a oferit distincţia „Act Ctitoricesc” Preotului slujitor Andreica Maftei şi primarului Oraşului Borşa, Steţco Cornel Remus şi diplome de vrednicie binefăcătorilor. La rândul său, primarul a conferit P.S. Iustin Sigheteanul titlul de Cetăţean de onoare al Oraşului Borşa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.