• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Mai , 2014

Boitor loveşte din nou! Când îl demiteţi?

Zilele trecute, DGASPC Maramureş a fost din nou în atenţia publică, chiar naţională, printr-un caz greu de înţeles, greu de explicat. O minoră de 15 ani este însărcinată în luna a cincea. Se presupune că fata a fost abuzată sexual de mai multe ori. Un caz,

un destin frânt, o nouă mostră de nepricepere a directorului Direcţiei, Nicolae Boitor.

 
 

Dincolo de caz găsim o poveste ce demonstrează că Nic nu este la locul potrivit şi nici nu este omul potrivit. Mai mult, Boitor trebuie să răspundă, verbal, în scris, penal, în toate formele, pentru multele porcării care se întâmplă la DGASPC Maramureş.

 

Dar să prezentăm cazul.

 

Fata este în asistenţă maternală la o familie din Baia Mare. Cei doi asistenţi maternali (soţ, soţie) mai au copii în asistenţă maternală şi au copii naturali. Fata mai mare a familiei a intrat pe contul unei reţele de socializare, a fetei minore, pentru a vedea ce vorbeşte şi cu cine! Aşa a dat peste destăinuirile fetei, făcute unei profesoare de-a acesteia, din care a aflat că este însărcinată. Fata cea mare şi-a înştiinţat mama şi a urmat o confruntare cu minora. Aceasta a confirmat şi a dat explicaţii.

A doua zi, femeia l-a căutat pe Nicolae Boitor pentru a-i spune că are o problemă cu minora. De aici explicaţiile se împart în două.

Într-o variantă, asistenta maternală afirmă că nu i-a spus lui Boitor că fata este gravidă, ci doar că trebuie să discute o chestiune urgentă. Boitor ar fi spus că poate aştepta până luni.

În a doua variantă, i-ar fi spus cazul.

Între timp, ştirea a ajuns în eter şi Boitor a fost întrebat de un realizator al unei televiziuni locale, la o emisiune, dacă a fost informat din ziua de sâmbătă că fata este însărcinată.

Nic a răspuns că da! Există înregistrări!

De ce ar fi important acest amănunt?

În ziua de luni care a urmat, Boitor şi-a chemat şefii Direcţiei şi le-a spus că există o problemă la asistenţă maternală, fără a o numi.

A fost informat că are un referat în mapă. Boitor a continuat să dea ordine, respectiv să fie organizată o comisie, să se facă anchetă socială, raport al psihologului şi tot ceea ce prevede procedura în astfel de cazuri.

Adică, Boitor a spus că nu a aflat decât luni de caz, dar înainte de a afla de el, dădea dispoziţii cu privire la ce trebuie făcut. Noi spunem că ştia de păţania fetei de sâmbătă, dar nu a vrut să ia nicio măsură într-o zi în care nici iarba nu creşte, în ziua lui liberă.

Este exemplul care îl defineşte pe Boitor. Directorul care din motive ce nu pot fi explicate, nu ia măsurile ce se impun. Aşa s-a întâmplat cu Nicolae Coman, băiatul ce a ars de viu în Tg. Lăpuş, aşa a fost în cazul fetiţelor din tabăra italiană, fetiţe abuzate fizic şi sexual, aşa este acum. Boitor o mai lasă pe minoră câteva zile în familia în care este un prezumtiv violator, abuzator sexual de 69 de ani. Indecizia directorului, nepriceperea au amplificat problemele unei fete de 15 ani, însărcinată şi fără nicio posibilitate de a se apăra.

 

Luni, după o şedinţă operativă în care s-a făcut orice, de la revista presei la ameninţări către şefii Direcţiei, Boitor dispune luarea măsurilor necesare în cazul minorei. Cazul a intrat în „fabrica” serviciului condus de Raoul Dromereschi. S-a lucrat fără oprire până după ora 16 pentru a avea actul ce trebuia semnat de Boitor şi în baza căruia minora putea fi dusă în regim de urgenţă la Centrul specializat al DGASPC.

Înainte de ora 16, Boitor pleacă însoţit de cel de la juridic. Adică, cei doi care ar fi trebuit să semneze actul, documentul. Mai bine de o oră a durat până Nic a răspuns zecilor de apeluri ale celor ce lucrau la caz. Când a răspuns, seară fiind, a spus că rămâne pe a doua zi. Revoltaţi, şefii ce au lucrat la caz au spus că îşi asumă cele realizate şi duc fetiţa de 15 ani în asistenţa Direcţiei.

A doua zi, culmea ironiei, apar două acte semnate de Boitor şi jurist, unul cu data de 28 (luni), altul cu data de 29. O mică măsluire de acte ca totul să iasă cum trebuie. Cam aşa lucrează Nic atunci când este sub presiune, adică atunci când trebuie să rezolve un caz, în mai binele copilului. Directorul crede că a rezolvat cazul şi este liniştit. Afişează o faţă de director operativ şi la maximă eficienţă. Cazul îşi urmează cursul, în zilele ce vor urma se va lua măsura potrivită.

 
 

GAZETA de Maramureş are şi o altă interpretare a acestei poveşti triste.

Citiţi şi vă cruciţi!

 

Familia care are minora în asistenţă maternală are o curte comună cu alte două familii. Una formată din doi bătrâni, părinţii femeii asistent maternal şi un frate de-al femeii, adică băiatul bătrânilor, un tip ce are opt copii, din care unul este în asistenţă maternală.

Când cazul a devenit public, s-a spus că vinovat este bătrânul de 69 de ani, chiar fiica acestuia a spus asta. Acuzatul nu spune nimic, dar aruncă în vânt ideea: „putem face testul ADN!”. Posibil ca familia să ascundă adevărul! Minora a spus de la început că nu renunţă la copil, că nu lasă pe nimeni să se atingă de ea… o atitudine care poate arăta că făptaşul poate fi altcineva. Un tip mai tânăr, chiar un iubit (ar avea aşa ceva la şcoală).

Să mai spunem că manager de caz (asistentul social ce are în grijă, observaţie, copiii aflaţi în asistenţă maternală) este o rudă de-a lui Boitor. Aceasta a preluat un număr mic de cazuri, printre care şi minora, în luna martie. De atunci nu a făcut nici o evaluare a cazurilor. Dacă ar fi făcut, ar fi văzut că fata este însărcinată, dar cum e directorul, aşa…   

Comentariile celorlalți

dinu pe 08.05.2014 la 13:46
am lasat ieri un comentariu....de ce nu a aparut inca ??????????? a....pentru ca spuneam ceva de o alianta intre dvs si Orzac ?!
Hefaistos pe 08.05.2014 la 00:10
Incetul cu incetul MAramuresul se "transformain MOldova( nu tara si partea de tara) ...pe acolo sant tot felul de cazuri care mai de care.................sau :) maramureseni sa fie intradevar problematici?:) doara Bogdan voda de aci a plecat:))))))))))))))))))
dinu pe 07.05.2014 la 08:19
E de la sine inteles de ce pe Orzac nu o mai acuzati de nimic....se citeste printre randuri o alianta intre voi si ea. Sau va e frica??? D-le Teremtus,parca intr-o perioada erati foarte pornit impotriva acestei doamne. Ce schimbare de atitudine. Lumea nu e nici proasta,nici infantila.
ardelean pe 06.05.2014 la 19:09
Daca bine ne amintim,noi cei care platim ca acesti copii sa se apropie de o viata cat de cat normala,si asistenta sociala Orzac a omis sa anunte Directia de sarcina unei minore....desi raspundea de caz-
Orzac de ce primeste salar,in fisa postului nu este Directoare pe linie de copii....domnule ziarist fii onest si mai pomeneste-o,nu e straina de situatie....

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.