• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Septembrie , 2012

Blocaj politic la Baia Sprie

Disputele politice din campania electorală continuă în Baia Sprie şi după alegeri. Din cauza frustrărilor politice, proiectele şi investiţiile oraşului sunt blocate de alianţa „anti-executiv”. Primarul Dorin Vasile Paşca spune că se simte „ostracizat la fiecare şedinţă de Consiliu Local, neluat în seamă, dat la o parte”.

 
 

Investiţii blocate, frâne, strâmbe şi răfuieli politice. Consiliul Local al oraşului Baia Sprie a fost de ani buni un „parlament în miniatură”, în sens negativ. Executivul s-a tot bătut cu Consiliul Local, război din care au avut de pierdut doar băisprienii. După alegerile din 2008, iniţial Consiliul Local i-a pus piedici noului primar Dorin Vasile Paşca, apoi edilul şi-a asigurat o majoritate confortabilă. După alegerile din acest an însă lucrurile s-au acutizat. Vechiului „rival politic” al lui Paşca i s-a alăturat PP-DD.

Primarul explică: „Supărător este faptul că, Consiliul Local este la ora actuală dirijat, ca să nu spun manipulat, de cele două forţe politice PSD şi PP-DD, într-o direcţie, din punctul meu de vedere, periculoasă şi greşită. Copiem de la nivel naţional toate derapajele democraţiei şi încălcăm regulamente, legi şi tot ce era normal. Şi cred că aşa-i bine, să ai reguli pe care să le respecţi, reguli pe care de multe ori ţi le impui singur. Consiliul Local şi-a impus un regulament şi el trebuie respectat.

Numai de dragul de a câştiga putere, putere cu care unii nu ştiu ce trebuie să facă, putere pe care o folosesc strict pentru a-şi repara orgoliile lor rănite după campania electorală. Şi asta duce la desconsiderarea executivului. Efectiv mă simt ostracizat la fiecare şedinţă de Consiliu Local, neluat în seamă, dat la o parte. Lucru care-i incalificabil. Deşi primarul este în linia întâi şi CL ar trebui să fie cel care susţine eforturile pe care noi le facem pentru progresul oraşului. Mă simt sabotat în permanenţă şi împiedicat să lucrez, cu bună ştiinţă. Lucru care nu este benefic, mai ales în această perioadă critică. N-am trecut încă de criză, suntem în implementare cu proiectele europene, iar primarul are nevoie de Consiliul Local. Dacă primarul are în spatele lui un Consiliu ostil, care sabotează orice iniţiativă, este de două ori mai greu să lucrezi cu ei. La ultimele şedinţe pot să spun că au făcut acest lucru”.

Blocadele şi şicanele politice alungă şi investiţiile şi investitorii. Primarul Dorin Vasile Paşca spune că: „Am avut investitori care şi-au cumpărat clădiri pe raza oraşului şi care acum au venit şi au făcut cereri să-şi cumpere terenurile aparţinătoare clădirilor. De trei luni se tergiversează, se amână şi nu se iau hotărâri în legătură cu ele, lucru care-i descurajează şi pe ei, şi pe noi.

Orice iniţiative am avea de dezvoltare a oraşului sunt privite cu suspiciune, e puţin spus. Există acea politică indusă că primarul şi executivul promovează numai afaceri personale şi în interesul lor personal. Ori, am dovedit că 4 ani de zile am muncit numai şi numai în interesul oraşului. Nu m-am schimbat absolut cu nimic după campanie, rămân la fel de devotat oraşului. Am dovedit că pot colabora cu un Consiliu care la început îmi era ostil, dar în final am avut o majoritate confortabilă. Iar acum am luat-o de la început. Dar este din ce în ce mai greu, pentru că frustrările lor au crescut enorm. Au fost siguri că vor câştiga alegerile, iar acum sunt de două sau de trei ori mai frustraţi. Şi asta mă demoralizează de multe ori şi pe mine, şi efectiv nu mai am nici curajul, nici răbdarea să intru în discuţii la nesfârşit cu ei. Sunt şicanări permanente, au început iar sarabanda dosarelor, a reclamaţiilor la ANI. Am deja prima cercetare în curs şi numai de asta nu aveam chef”.

Comentariile celorlalți

cristi pe 20.09.2012 la 19:50
Dorine, lasa-i sa vorbeasca singuri, cheama televiziunile locale la fiecare sedinta de consiliu local si difuzeaza inregistrarile pe un monitor in primarie si la televiziunile locale. Asa macar vede poporul DD cam cu cine defileaza.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.