• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Ianuarie , 2010

Bistro Gourmand, ieftin si bun!

* Una din afacerile momentului este cateringul, altfel spus o firma care face mancare si o distribuie la domiciliu, la sedii de firme si institutii. Comod, simplu si chiar ieftin. Adio grijilor legate de pachetelul cu mancare, adio pete, bun venit comertului cu mancare la nivel calitativ ridicat. Ioan Fodo revine in alimentatia publica baimareana cu un local care va face cariera: Bistro Gourmand! La sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta autoritatilor baimarene, a fost taiata panglica localului care are ca deviza: „Mancam impreuna!”. Bistro Gourmand este o extensie a activitatii de alimentatie publica a lui Ioan Fodo. Acesta a fost consilier local si este proprietarul unui spatiu in fostul hotel „Bucuresti”. Mai demult, pentru nostalgicii meselor luate la restaurant, este vorba de spatiul unde a fost restaurantul „Bucuresti”. Dupa 1989, hotelul a fost cumparat de Fodo si Ioan Hoban. Cei doi au reabilitat cladirea, au realizat cateva extinderi si au impartit spatiile. Fodo a ramas cu fostul restaurant. In 1994 a infiintat S.C. Fodo Trading si a continuat activitatea de alimentatie publica. Dupa mai multi ani petrecuti in politica, Fodo a cautat o nisa pe plaja afacerilor baimarene. A constatat ca lipsesc firmele de catering, o modalitate moderna de a manca mai sanatos si de a putea lucra, fie in mai multe locuri, fie program prelungit. In 2007 a inchiriat un spatiu (fosta cantina Cuprom), l-a amenajat, l-a utilat si a inceput o activitate de catering. Evident ca Fodo are experienta in alimentatia publica si a fost mai simplu sa se impuna pe piata in crestere. A obtinut si contracte importante, a inceput sa aiba clienti in randul firmelor mai mari sau mai mici si s-a impus prin calitate si preturi mici. La cantina Cuprom a organizat si mese festive, nunti, botezuri, a servit masa in sistem catering. Portile de mancare sunt ambalate in caserole si in conditii igienice deosebite sunt livrate. Fiecare fel de mancare este expertizat din punct de vedere sanitar, pe loturi si cu procese verbale ale verificarilor facute de specialisti. Fodo a tinut sa respecte in totalitate reglementarile in domeniu din doua motive. Ii place sa aiba cele mai bune oferte, cele mai sanatoase si vrea sa aiba in permanenta controlul produselor care se ofera la vanzare. Pentru diversificarea activitatii, Fodo a decis sa foloseasca spatiul pe care il are in acelasi scop, alimentatie publica, servitul mesei la preturi imbatabile si calitate deosebita. Bistro Gourmand este situat in centrul nou al orasului si are vederea spre platoul din Piata Revolutiei. Dupa renovari si achizitionarea de mobilier adecvat, noul local si-a deschis portile. Aici se poate manca, se pot degusta felurile de mancare propuse clientilor si se pot prelua comenzi in sistem catering. Simplu si usor! „Doresc sa vin in intampinarea celor care nu mai au timp sa gateasca si s-au saturat sa manance produse nesanatoase, sau hrana rece. Vom avea oferte, promotii, multe facilitati. Un meniu de baza, meniul zilei va fi la 80-87 de mii lei vechi, trei feluri de mancare. Dupa mai bine de trei ani de catering si multi ani de alimentatie publica pot spune ca am gasit drumul spre succes. Serviciile de catering pot fi ridicate la nivel de arta. Eu cred ca am reusit. Fiecare client este unic si trebuie tratat ca atare. Prin Bistro Gourmand am adus un plus de eleganta, de bun gust si savoare. Oricine se poate interesa la clientii nostri de serviciile pe care le oferim. Aceste referinte sunt cea mai buna dovada a faptului ca suntem de incredere si putem fi partenerii ideali. Aici in centrul orasului sunt cele mai importante institutii, sunt cele mai bune scoli, multe firme, sedii de banca. Pentru fiecare avem o oferta irezistibila. Nu trebuie decat sa veniti si sa va convingeti!”, a spus Fodo. Omul de afaceri ne-a spus ca are capacitatea de a servi chiar si comenzi in localitatile limitrofe Baii Mari. Aprovizionarea cu alimente se face de la firme de renume (Ferma Zootehnica, de exemplu), iar legume, fructe, faina sunt luate de la taranii care comercializeaza astfel de produse la targurile de produse ecologice de pe platou. Orice altceva se achizitioneaza de pe piata taraneasca. Ioan Fodo ne-a spus ca localul pe care il deschide il completeaza pe cel de langa fostul Cuprom. Are personal calificat, zece bucatari cu mai mult de zece ani de experienta, ospatari si chelneri cu stil. In Bistro Gourmand va fi un colt discret in care se va putea servi o cafea, un ceai, sucuri, apa. „Acestea sunt serviciile noastre: catering persoane fizice (livrare la serviciu sau la domiciliu), catering corporativ (una sau doua mese pe zi pentru angajati, mese organizate, lansari de produse, pauze de cafea la seminarii, simpozioane, aniversari, catering pentru evenimente speciale (aniversari, petreceri private, petreceri pentru copii), livrari de platouri-aperitiv pentru Bufet suedez, mese organizate (nunti, botezuri in locatiile Bistro Gourmet de pe strada Electrolizei si Culturii numarul 3). Noul local deschis are 90 de locuri intr-o sala aerisita si se pot suplimenta in functie de cerere”. Nicolae TEREMTUS teremtus@gazetademaramures.ro

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.