• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 5 August , 2012

Bilanţ la sfârşit de an şcolar

 După un an de muncă intensă şi implicare maximă a cadrelor didactice şi a elevilor de la şcolile din Comuna Fărcaşa, a venit şi ora bilanţului, fiind răsplătiţi cei care au obţinut performanţe deosebite.

 

Ca în fiecare an, Primăria şi Consiliul local Fărcaşa răsplătesc premianţii cu diplome şi cărţi, precum şi cu tabere sau excursii.

În acest an, elevii care au obţinut premiul I din clasele V – VIII au beneficiat de o tabără binemeritată la mare. Este vorba de un număr de 14 elevi, însoţiţi de 3 cadre didactice, costurile acestei tabere fiind suportate de Primăria Fărcaşa. Înainte de a se relaxa în tabără, elevii clasei a VIII –a au susţinut examenele din cadrul Evaluării Naţionale, aceştia obţinând o promovabilitate de 62,18%.

 

Obiceiurile şi tradiţiile au reînviat în Comuna Fărcaşa datorită unor persoane cu suflet mare, care investesc în copii şi care am putea spune că nu uită cuvintele lui L. Blaga «Veşnicia s-a născut la sat», chiar dacă invazia de modernism ne sufocă, în urmă cu câţiva ani, la nivelul comunei, a luat fiinţă ansamblul folcloric „Plaiuri someşene”, în care evoluează elevii din Şcolile Fărcaşa şi Tămaia, sub îndrumarea doamnei coregraf Amalia Cheorean.

Acest ansamblu a reprezentat comuna cu succes, atât la concursuri şi festivaluri din ţară, cât şi din străinătate, iar în această lună, o dată cu plecarea premianţilor în tabără, 10 perechi de dansatori din cadrul ansamblului au participat la festivalul internaţional „Dobroge, mândră grădină”,  unde au obţinut locul III, reprezentându-ne cu mândrie comuna.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.