• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 August , 2012

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” a lansat un program - Intership - la filiala Firiza

Cea mai performantă instituţie de cultură din nordul ţării clădeşte la cunoaştere, la educaţia copiilor, a tinerilor, prin multele programe şi proiecte aflate în derulare. Teodor Ardelean are un colectiv puternic, bine pregătit, care lucrează din şi cu vocaţie.„Bibliotecile sunt instituţii complexe, sunt instituţii de cunoaştere, în primul rând şi în al doilea rând, de cultură. Multă lume face această confuzie, denominând instituţia şi domeniul doar în jurul sferelor culturale, dar mare parte din activităţile noastre sunt activităţi care, într-un fel sau altul, acoperă o arie mult mai largă, cum este aria instituţiilor de cunoaştere.

 

De o bună bucată de vreme există o animaţie românească provocată din exterior. Oricât am fi noi de patrioţi, cu toate revoluţiile şi evoluţiile româneşti, până la urmă tot ajungem să credem că şi revoluţia de la 1821 a pornit din exteriorul ţării, şi cea din 1848 etc. Aşa suntem şi acum. A trebuit să vină Bill Gates cu fundaţia lui să iniţieze programe pentru anumite ţări ale lumii, inclusiv pentru România, ca să existe o anumită dinamică, o anumită evoluţie ascensională în ceea ce înseamnă fenomenul românesc al evoluţiei Bibliotecilor. Pe această idee, au apărut şi preocupări în afara celor care deja sunt foarte cunoscute. Adică, Biblionet-ul.

Judeţul Sălaj este primul care a încheiat campania Biblionet, aşadar, toate Bibliotecile comunale sălăjene au Biblionet, adică acele dotări care permite accesul pe această cale modernă spre informaţie.

În paralel, Fundaţia IREX, care derulează programele Biblionet în România, are în preocupări şi alte elemente care ţin de evoluţia paralelă a acestei dinamici, între factorul stimulativ şi factorul receptiv. Partener este Asociaţia Naţională a Bibliotecilor din România”, a spus Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”.

Coordonatorul programului derulat de Bibiotecă este Oana Ungurean, alături de colege şi voluntari.

 

„Încă de anul trecut, programul Biblionet a implementat un program care se numeşte Internship. Un program care se derulează cu studenţi de la facultăţile de elită de economie şi ştiinţa informării. În această perioadă de stagiu, studenţi de la facultatea din Timişoara au mers în ţară pentru a pune în practică programe cu cei care sunt voluntari în Bibliotecile publice. După mai multe rânduri de aplicaţii, în acest an avem o studentă din Timişoara care a aplicat pentru Biblioteca din Firiza”, a spus Oana Ungurean.Programul se adresează elevilor din Firiza, copiilor care iau contact cu alte modalităţi de a descoperi lucruri noi şi care îi ajută în dezvoltarea percepţiei, a intelectului. Este o muncă extraordinară, nevăzută, şi care leagă nişte tineri inimoşi de prunci de şcoală din locuri inedite pentru ei, aşa cum este Firiza.

 

Una peste alta, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” îşi continuă munca de a aduce cunoaşterea între noi, cei care trăim în acest frumos municipiu, numit cândva oraşul domniţelor, într-o adaptare care ne face plăcere.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.