• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Biblioteca de idei / Casa Creaţiei Tehnice

A intrat de curând în patrimoniul Consiliului Local Baia Mare clădirea fostului club Phöenix, sau, pentru cei mai vârstnici, fostului Club al tineretului.

În două ocazii publice pe care     le-am avut în ultimele zile am formulat o propunere inedită şi îndrăzneaţă cu privire la utilitatea ce va primi acest edificiu. Am spus şi reiterez aici pe scurt aceste „spuse” că cea mai „fericită” destinaţie ar fi cea de Casă a Creaţiei Tehnice.

Baia Mare a excelat în ultimii ani prin numărul mare de invenţii, inovaţii şi alte creaţii tehnice înregistrate sau brevetate, prin premiile obţinute la diferite concursuri de gen. Avem o „mişcare” de „creativitate tehnică” demnă de oraşe mai mari şi de „cauze mai bune”. Suntem oraşul cu cel mai mare număr de creaţii tehnico-ştiinţifice la mia de locuitori. Avem, prin profesorul Ştefan Marinca de la Limerick (Irlanda), cel mai titrat inventator român în viaţă. Am avut un „institut de cercetări” de talie europeană. Până de curând o „universitate” (azi Centrul Universitar Nord Baia Mare), cu numeroase cadre ce au excelat şi în cercetare. Avem la „judeţeana” din Baia Mare singura bibliotecă publică din Europa deţinătoare de... BREVETOTECĂ (!!!). Avem tineri talentaţi, dar şi nevoi de exersare a acestor talente ...

Se spune că cea mai mare invenţie ce s-ar mai putea concepe ar fi cea de a „inventa” o nevoie. Aşadar, rubrica de faţă propune să „inventăm” o Casă a Creaţiei Tehnice la Baia Mare, ceea ce ar constitui un unicat pentru România! Şi ... este de fapt o nevoie!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.