• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2015

Biblia pierdută, lansată în Baia Mare, în prezenţa autorului

Recent a avut loc la Biblioteca Judeţeană  „Petre Dulfu” din Baia Mare lansarea cărţii „Biblia pierdută” de Igor Bergler, apărută la Editura RAO. La eveniment au luat parte autorul şi  Ovidiu Enculescu, directorul Grupului editorial RAO. A mai fost prezent  prefectul Anton Rohian, iar Teodor Ardelean a moderat discuţiile interesante despre cartea anului 2015.

 

Tedi a început în stilu-i caracteristic, vorbind despre autor şi despre carte la superlativ. Directorul Bibliotecii a analizat numele autorului, concluzionând că este un avantaj faptul că Igor Bregler te duce cu gândul la spaţiul slav sau cel germanic, dar el este român şi un autor ce se va bucura de un succes mare. Ardelean a explicat pe scurt şi modul inteligent în care s-a făcut promovarea cărţii, o nouă modalitate de marketing. 

 

A mai vorbit despre carte dr. Mircea Farcaş, şi autorul însuşi. La final, publicul i-a adresat lui Igor Bergler întrebări.

Cartea reprezintă debutul autorului originar din Timişoara şi a fost scrisă cu scopul declarat de a deveni primul bestseller din România. Ea a fost deja declarată «cartea anului», iar la succesul său au contribuit mai multe ingrediente, punctate de dr. Mircea Farcaş: titlul incitant, numele cu rezonanţe slavo-germanice al autorului; faptul că acesta s-a  pregătit toată viaţa pentru a scrie o astfel de carte, studiind structura celor mai importante cărţi de gen şi reuşind să o finalizeze efectiv în doar patru luni; marketingul de excepţie, realizat de autor şi de editură, deopotrivă.

 

Toate acestea au făcut ca volumul să se vândă în 35.000 de exemplare, într-un interval de doar două luni şi jumătate.

Igor Bergler a mărturisit că de abia acum îi înţelege pe câştigătorii premiilor Oscar, care, odată chemaţi pe scenă, găsesc de cuviinţă să rostească interminabile mulţumiri. Succesul e „produsul unor întâlniri reuşite”, a spus scriitorul. Cea mai importantă fiind cea cu editura RAO, cea mai profesionistă între editurile româneşti, în opinia lui Igor Bergler.

 

Acesta a mai spus că succesul se datorează în proporţie mare unei campanii de marketing inteligentă, finanţată de sponsori cu 65 de mii de euro.

După marketing a urmat promovarea cărţii de la om la om, cei care o citesc sunt vectori ai promovării. Autorul speră să pătrundă pe pieţele occidentale cu traducerea volumului. A mai spus că scrie în acest moment un nou roman. 

 

Igor Bergler a fost comparat cu Dan Brown şi Umberto Eco,

 

iar volumul său a fost declarat „cea mai bună carte despre conspiraţii din ultimii ani” de Columbia University.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.