• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iunie , 2012

Balul Seniorilor – din suflet pentru părinţii şi bunicii noştri

Sute de pensionari au participat la finalul săptămânii trecute la prima ediţie din acest an a Balului Seniorilor, eveniment devenit tradiţie în oraşul nostru. Organizat începând cu 2008, acest bal dedicat pensionarilor băimăreni, s-a născut la iniţiativa lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare care, an de an, din fonduri proprii, le dăruieşte seniorilor evenimente menite să demonstreze importanţa pe care o au în viaţa comunităţii noastre. Muzică şi voie bună, un meniu ales şi artişti îndrăgiţi, dar mai ales, seniori bucuroşi. În câteva cuvinte, aşa poate fi descris Balul Seniorilor. 

 

Daniel POPCu ropote de aplauze a fost primit primarul Cătălin Cherecheş de către cei peste 700 de pensionari băimăreni, oaspeţi la Balul Seniorilor. Din dorinţa de a-i onora şi celebra pe cei care ne-au dat viaţă, pe cei care au muncit o viaţă pentru a ne oferi un viitor mai bun, mai sigur, pe cei ce au construit oraşul în care trăim, acest bal este unul dintre cele mai frumoase manifestări organizate în oraşul nostru. Prima ediţie a balului s-a ţinut în 2008 şi, de atunci, are loc anual, fiind unul din multele evenimente pe care Cătălin Cherecheş le oferă din suflet părinţilor şi bunicilor noştri.

 

„Îmi revine deosebita onoare de a vă fi gazdă şi în acest an la acest eveniment organizat din suflet pentru dumneavoastră, seniorii oraşului nostru. Mi-aţi fost aproape în cele mai importante momente ale vieţii mele, fapt pentru care aveţi în mine un sprijin în orice moment. Vă respect şi vă iubesc pe fiecare dintre dumneavoastră, îmi sunteţi ca o a doua familie. Aţi pus umărul la construirea acestui oraş, prin munca dumneavoastră aţi încercat să ne oferiţi un viitor mai bun, mai sigur. Vă sunt recunoscător pentru tot ce aţi făcut pentru oraşul nostru, pe care cu toţii atât de mult îl iubim. Să vă am alături, să mă pot sfătui cu dumneavoastră în privinţa proiectelor mele pentru Baia Mare, este pentru mine o mare bucurie, o deosebită onoare” – Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

 

Spectacol bogat în invitaţi de seamă, artişti îndrăgiţi

 

Seniorii au avut parte de un spectacol de câteva ore, oferit de îndrăgitul artist Titus Perşe, care a urcat pe scena Balului Seniorilor alături de o trupă de instrumentişti ai Ansamblului Naţional Folcloric Transilvania. Sorin Tănase a întreţinut buna dispoziţie între concertele oferite de interpreţi, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, dar şi de soţii Florentina şi Petre Giurgi, rupând ropote de aplauze din partea seniorilor. Părintele Cristian Pomohaci, interpret de muzică populară, a fost primit cu mult drag de pensionari, oferind un spectacol de zile mari, cu drag, la invitaţia primarului Cătălin Cherecheş.

 

„Dumneavoastră sunteţi pentru noi, cei tineri, un exemplu într-o societate care, din păcate, are valorile răsturnate. Dumneavoastră aţi rămas repere, exemple pentru generaţia tânără. Aş vrea ca cei din generaţia mea, şi cei mai tineri decât mine, să se uite la dumneavoastră ca la mama, tatăl, bunica sau bunicul lui. Oameni care aţi realizat ceva, oameni care v-aţi sacrificat pentru familie, pentru societate. Pentru toate acestea, sunteţi importanţi pentru noi. Este foarte important să realizăm lucruri bune, drept răsplată pentru tot ceea ce ne-aţi dat dumneavoastră. Să facem centre unde să vă puteţi întâlni, în fiecare cartier al oraşului nostru. Este foarte important să amenajăm şi un centru dotat cu tot ceea ce trebuie, un cămin pentru seniori cu toate standardele şi condiţiile. Este important să vă facem şi foişoare ca vară, să vă simţiţi bine când staţi împreună, feriţi de razele directe ale soarelui. Pentru toate acestea, este important să aveţi un reprezentant al pensionarilor în Consiliul Local. Dar mai mult, trebuie să vă atragem înapoi în comunitate, să vă facem activi, pentru că avem nevoie de experienţa dumneavoastră!” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.