• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 12 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 2 Mai , 2013

Baia Mare, cu Volanul pe stânga

Săptămâna trecută a fost inaugurată fabrica de volane, o investiţie importantă, mai ales prin semnalul oferit investitorilor. În Baia Mare se fac şi afaceri din domeniul productiv. Fără metalurgie şi minerit, oraşul de pe Săsar are nevoie ca de aer de investiţii în industrie, cele care aduc plus valoare şi care duc la dezvoltare.

 
 
 

TRW Automotive Holdings Corp a organizat deschiderea oficială a unui punct de lucru în nordul ţării. Activitatea principală este producţia de îmbrăcare a volanelor în piele şi are momentan un număr de aproximativ de 300 de angajaţi. La eveniment au participat oficiali ai TRW în România şi ai companiei mamă, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prefectul, Anton Rohian, fostul viceprimar, Dumitru Matei, şefi de instituţii.

 

Ovidiu Ambruş, directorul general al companiei TRW România a declarat că: „Am deschis acest punct de lucru pentru a îndeplini cerinţele crescute în principal pentru Audi-grupul VW din zona premium a portofoliului nostru de clienţi. În această zonă avem o forţă de muncă excelentă, cu abilităţile necesare şi sunt încrezător că împreună vom îndeplini standardele înalte de calitate ale clienţilor noştri. Baia Mare este o locaţie optimă din punct de vedere al infrastructurii şi al reţelei de transport, astfel vom consolida poziţia TRW ca fiind unul dintre cei mai mari angajatori pe piaţa românească din industria de auto. În România, lucrăm cu 14 mari producători de autoturisme, inclusiv VW, Fiat şi Ford. Vom continua să ne dezvoltăm în conformitate cu cerinţele clienţilor”.

 

A fost prezent şi dr. Karsten Evers, product line director Global Steering Wheel Systems. Acesta a spus că încă nu cunoaşte limba română, dar va urma să se perfecţioneze, mai ales că afacerile firmei merg pe un trend ascendent. Acesta a spus că: „Subsidiara Baia Mare se potriveşte perfect cu drumul producţiei noastre de volane, trasat la nivel mondial, contribuind astfel la dezvoltarea poziţiei noastre competitive pe piaţă. Divizia de volane a companiei TRW va avea o bază principală în România, vom livra componente pentru clienţi foarte pretenţioşi, cum sunt cei de la Audi. România nu este aleasă doar datorită forţei de muncă ieftine, ci vrem să construim şi un centru de competenţe aici. Baia Mare este menită să fie cea mai mare locaţie de îmbrăcare în piele, a companiei noastre în România”.

Fabrica din Baia Mare şi-a început activitatea în ianuarie 2013 şi se preconizează că va ajunge la un număr de 650 de angajaţi până la sfârşitul anului.

TRW şi-a început activitatea în România, în 2004, cu producţia de îmbrăcarea volanului în piele, în Timişoara, şi şi-a mărit aria de activitate prin secţia de turnătorie sub presiune (DieCasting), injectarea poliuretanică (Foaming) şi producţia de airbag-uri. Pe lângă Timişoara şi Baia Mare, TRW mai are încă trei locaţii suplimentare în Lupeni, Oraviţa şi Marghita, numărând un total de aproximativ 3400 de angajaţi.

 
 
Despre TRW
 

Cu vânzări de 16,4 bilioane $ în 2012, TRW Automotive se clasează printre cei mai importanţi furnizori de automotive. Cu sediul în Livonia, Michigan, Statele Unite ale Americii, Compania, prin intermediul filialelor sale, operează în 25 de ţări şi are aproximativ 65.000 de angajaţi în întreaga lume. TRW Automotive Products include sisteme integrate pentru controlul autovehiculului şi sisteme de asistenţă pentru conducătorul auto, sisteme de frânare, sisteme de direcţie, sisteme de suspensie, sisteme de siguranţă pentru ocupanţi (centurile de siguranţă şi airbag-uri), electronice, componente de motoare, sisteme de fixare şi piese pe piaţa pieselor de schimb şi servicii.

 
 
Priorităţile oraşului
 

Primarul băimărean, Cătălin Cherecheş a vorbit despre necesitatea creării de locuri de muncă în municipiu.

 

„Pentru Baia Mare, pentru comunitatea băimăreană, este cea mai mare investiţie în zona de producţie din ultimii ani. Pentru mine ca primar, dar şi pentru întreaga administraţie publică locală, dezvoltarea economică este o prioritate. Avem nevoie de locuri de muncă pentru băimăreni, de bani pentru a dezvolta diverse segmente ale oraşului nostru. La fel ca şi în cazul investitorilor de la TRW, le garantez şi altor investitori care doresc să vină în oraşul nostru, tot sprijinul şi deschiderea noastră faţă de orice iniţiativă care contribuie la dezvoltarea economică a Băii Mari, la crearea unor noi locuri de muncă pentru băimăreni”.

Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.