• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Aprilie , 2013

Băcănia Tradiţională, magazinul produselor adevărate

Conceptul de mâncare sănătoasă este vehiculat de mai mulţi ani în România, după modelul occidental, dar şi datorită multelor scandaluri cu şi despre alimente. Pe acest fond, s-a dezvoltat o afacere în care România, la modul general, poate face faţă comerţului din vest. Piaţa produselor tradiţionale, bio şi eco este în expansiune. În Baia Mare, s-a deschis un magazin de astfel de produse, denumit sugestiv: Băcănia Tradiţională.

 
 
Situat pe strada de duce la Parcul Municipal, dinspre Centrul Vechi, magazinul este cochet, elegant chiar, cu zeci, sute de produse din gama celor tradiţionale, eco şi bio. Administratorul afacerii, Nadia Alexandrina Hăşmăşan spune că nu este uşor să faci faţă într-un astfel de business, mai ales că piaţa a explodat, iar oferta este variată, dar plină de capcane. Dacă în urmă cu trei-patru ani, producătorii tradiţionali era autentici, şi pe acest segment au început să apară impostori. Cerinţele europene în materie de produse tradiţionale, eco şi bio sunt foarte stricte. De aceea, Nadia Alexandrina procedează în cel mai tradiţional mod. Îşi alege singură producătorii, testează produsele, compară după care intră în relaţii comerciale cu cei care îndeplinesc cerinţele. Din păcate pentru Maramureş, administratorul Băcăniei Tradiţionale afirmă că în judeţ nu a găsit decât un singur producător de produse tradiţionale. De acolo aduce ouă, din clasa 0, ulei presat manual, cu un gust ameţitor, precum în copilăriile maramureşenilor în care ţăranii făceau ulei gros, galben şi cu o aromă de floarea soarelui de neînlocuit, se mânca pe pâine.
 
Găsiţi la Băcănie zacuscă, ediţii mici, dulceţuri şi gemuri, la fel, siropuri, ceaiuri, făină măcinată la moară, ca pe vremuri, făină neagră, albă, seminţe, Se găsesc aici mezeluri şi brânzeturi de un gust desăvârşit.
Pentru diversificare, sunt şi produse de import, care nu pot fi făcute în ţară, de la ulei de măsline, până la condimente.
Toate produsele au certificarea necesară, de produs tradiţional sau eco, ori bio. În aparenţă nu sunt diferenţe între produse, dar administratorul firmei şi angajaţii oferă toate lămuririle cerute de cumpărători.
Nadia Alexandrina participă la târguri, pieţe de profil din ţară şi chiar de afară. Umblă mult pentru că o face din credinţa că trebuie şi românii să aibă o alternativă pentru a se putea alimenta sănătos. Merită să treceţi pragul Băcăniei pentru a vedea, a gust şi a cumpăra. Raportul preţ-calitate este în favoarea calităţii. Toate ambalajele în care sunt produsele sunt din sticlă, nu se foloseşte pet-uri, iar prezentarea este de la original în sus.    

Comentariile celorlalți

Cristi pe 04.04.2013 la 01:04
chiar ma bucur ca am descoperit acest magazin unic in Baia Mare
alina pe 03.04.2013 la 00:06
Mult succes.
ioana pe 01.04.2013 la 15:13
este un lucru minunat faptul ca a aparut in baia mare un astfel de magazin. este un loc in care se gaseste orice bunatate in acord cu natura si cu noi. felicitari si succes!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.