• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Noiembrie , 2023

AUR Maramureș cheamă maramureșenii la greva fiscală

Zilele trecute, a avut loc conferința de presă a filialei AUR  Maramureș. În cadrul conferinței au fost dezbătute teme de interes local și național, rezultate ale activității filialei maramureșene. Conferința a fost condusă de președintele organizației, deputatul Darius Pop, și i-a avut ca invitați pe deputatul AUR Sorin Muncaciu și Adrian Vlașin, candidatul AUR la Primăria Șieu.

 

Deputatul Darius Pop a început conferința cu o prezentare a ultimelor  activități ale formațiunii politice din care face parte.

 

„Noi am făcut un Apel către români pentru o grevă fiscală, până când guvernul Ciolacu tratează corect afacerile românilor. Și am avut prima victorie împotriva acestor măsuri nocive luate de PSD și PNL de a renunța la acele praguri pentru numerar. Ceea ce noi am spus timp de două săptămâni a fost validat de Marcel Ciolacu, cel care ne acuza că reducerea folosirii numerarului este o  teorie a conspirației și că AUR este un partid de tinichea ce sperie lumea. Dar iată că, la nici 24 de ore după acest atac, vine și spune că renunță la măsurile de limitare a numerarului. Ce înseamnă  asta? Că avem un guvern de escroci. Dar aceste bâlbâieli guvernamentale în ceea ce privește deciziile de natură fiscal-bugetară generează grave prejudicii românilor și mediului de afaceri. Protestul nostru pare a fi singura cale prin care îl vom determina pe Ciolacu și guvernul lui Klaus Iohannis să își ia piciorul de pe gâtul românilor. Este o acțiune de protest pe care o propunem societății românești pentru că noi, ca partid, le-am epuizat pe toate celelalte”, a spus deputatul maramureșean. În continuare a prezentat și câteva date despre modul în care președintele României circulă cu avioane de lux, din categoria VIP, pe zeci de mii de euro, în condițiile în care alți șefi de stat circulă cu avioane obișnuite, de linie și pe bani puțini.

 

Darius Pop l-a prezentat pe candidatul AUR în Șieu și i-a oferit microfonul.

„Am 51 de  ani și voi candida la alegerile din 2024. Am ales AUR deoarece am fost militar de carieră și am jurat să respect Constituția și legile României, iar AUR, prin acțiunile sale, demonstrează legământul față de patrie și popor. Putem aduce o schimbare în România. Putem aduce bunăstare, dar avem nevoie ca cetățenii țării să fie alături de noi”, a spus Vlașin.

 

Vorbind despre proiectele pe care le are pentru Șieu, a spus că, în ultimii 30 de ani, nu s-a făcut nimic în localitate și trebuie rezolvată situația apei, a canalizării, trebuie asfaltate străzile și realizate trotuare. În perioada următoare, candidatul  Adrian Vlașin va prezenta prioritățile sale.

 

La punctul trei, deputatul Sorin Muncaciu, de profesie medic, a prezentat un bilanț după patru luni de activitate a Caravanei Medicale.

„Caravana Medicală  AUR a străbătut până în acest moment 17 județe. Prin cabinetele medicale ale Spitalului Mobil AUR au trecut 8588 de pacienți. Pentru aceștia au fost oferite 25 de mii de consultații. Au fost 7317 seturi de analize medicale complete, 6312 consultații cardiologice, 6548 de consultații oftalmologice, 4850 de ecografii și 713 consultații stomatologice. În tot acest timp, am avut alături 189 de medici. Totodată, au mai fost 270 de asistenți medicali, 39 de specialiști în optometrie și 27 de studenți la medicină.

 

Acest spital reprezintă respectarea unui angajament pe care AUR l-a luat încă din campania electorală din 2020. Spitalul mobil nu-și întrerupe activitatea și, până la sărbătorile de iarnă, vom trece prin Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș și Arad, după care va urma o pauză de iarnă. Din 8 ianuarie, ne vom relua activitatea din Hunedoara. Maramureșul  este programat pentru luna mai”, a  spus deputatul Muncaciu.

 

Acesta a vorbit și despre  un subiect fierbinte pentru toată suflarea europeană.

„Am să vă prezint o situație extrem de gravă care a fost luată în cadrul Parlamentului European. Consiliul European și Parlamentul au hotărât să promoveze și să treacă prin legislație ID-ul digital. Ce înseamnă  asta? Toți cetățenii europeni vor avea un card de identificare digital care va conține toate informațiile cetățenilor. Informații de tip medical, antropologic, de tip social. Deci, toate informațiile unui cetățean vor fi pe acest card. Este inacceptabil! Să știți că a fost un precedent pentru asta. Și el s-a numit Certificatul verde de călătorie. În pandemie, când s-a aplicat acest certificat, cei care nu aveau vaccinarea făcută sau testele necesare nu puteau călători. A fost o metodă  de coerciție. A fost o metodă  care s-a dovedit că a apăsat foarte mult pe cetățenii europeni să se vaccineze. Urmarea care a fost? Vaccinul a fost unul experimental și o grămadă de cetățeni au avut probleme de sănătate sau chiar au murit.

 

Acum, prin intrarea în legislație a acestui certificat digital, se deschide poarta „sclaviei” digitale.

Când acest certificat digital va avea atașat și o monedă digitală emisă de Banca Europeană și care va măsura proprietatea fiecăruia, toate conturile bancare vor fi legate de acest ID digital. Va fi ca un fel de portofel digital. Noi nu vom putea să ne folosim de proprietatea noastră, de conturile noastre, dacă nu ne vom supune unor cerințe ale celor care coordonează și  care au puterea de a stabili ce se întâmplă cu acest card”, a explicat deputatul AUR.

 

El a spus că formațiunea politică condusă de George Simion va lupta împotriva acestei inițiative.

„De aici din Maramureș începem lupta împotriva cardului digital. Va trebui să ajungem în Parlamentul european pentru a impune dorința de a nu avea o astfel de situație”, a spus Muncaciu.    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.