• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Decembrie , 2022

AUR Maramureș a cinstit eroii Marii Uniri

AUR Maramureș, una dintre cele mai puternice filiale ale AUR, a avut o activitate prodigioasă cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Manifestările au început la sfârșitul lunii noiembrie, când membrii filialei maramureșene au plecat în Bucovina.
A fost un moment de mare emoție. Deputatul AUR, Darius Pop, a condus delegația maramureșeană.


„Datoria de maramureșean, patriot român și deputat, mă îndeamnă de fiecare dată și cu fiecare ocazie să cinstesc eroii neamului și făuritorii Marii Uniri.
Azi am trecut dealul la frații din Bucovina pentru a sărbători împreună Unirea necondiționată şi pe vecie a Bucovinei, în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu Regatul României, la data de 28 noiembrie 1918”, a spus Darius Pop.

Din Bucovina, maramureșenii de la AUR au mers la Șișești, pentru a sărbători 1 Decembrie.
„În general mergeam la Alba Iulia pentru festivitățile de acolo. Aveam marșurile noastre pentru Unire și tot ce s-a organizat în ultimii ani. Dar anul acesta am hotărât să rămânem în Maramureș, având în vedere că este sărbătorit Vasile Lucaciu - «Leul din Și¬șești». Am fost la Șișești pentru a sărbători 1 Decembrie. Centenarul «leului de la Șișești» a fost comemorat așa cum se cuvine de către maramureșenii de AUR! Cinste eroilor neamului! La mulți ani maramureșeni! La mulți ani români! La mulți ani România! Ziua Națională a României este sărbătoarea celui mai important moment din istoria acestui popor. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este dovada că, atunci când stau unul lângă altul, românii sunt de neînvins! Să ne amintim în fiecare clipă în care ne este greu pilda înaintașilor noștri care au schimbat istoria într-o zi de 1 decembrie și au arătat lumii întregi că între frați nu există granițe”, a spus deputatul Darius Pop.

De la Șișești, maramureșenii, con–duși de deputatul Darius Pop, într-un tur de forță, au ajuns la Alba Iulia, unde a avut loc Congresul AUR.
Congresul Național al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a adoptat  în unanimitate rezoluția intitulată „Marea Unire din nou”.
„Suntem în Cetatea Marii Uniri, într-un moment de sărbătoare și, de aceea, Biroul Național de Conducere a hotărât să propunem Congresului o rezoluție, care se vrea una a desăvârșirii Unirii. Reîntregirea națională este proiectul nostru de țară.
Noi am avut curajul de a ne transforma într-o avangardă a mișcării de renaștere națională românească, dar încă mai avem de crescut. Noi trebuie să fim apostolii acestui neam, apostolii răsăritului luminat de Cel de Sus, Hristos, iar pentru asta trebuie să ne nevoim mai mult, să răbdăm mai mult, să mușcăm din noi atunci când poate că revolta ne umple, când poate lucrurile nu sunt atât de bine înțelese de fiecare. AUR este oastea care poate să învie din nou neamul românesc”, au transmis liderii AUR la Congresul din Alba Iulia.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euroatlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române. Trebuie subliniat că delegația maramu–re–șeană de la Congres a fost cea mai numeroasă și mai înflăcărată.

După Alba Iulia, turul de forță al maramureșenilor a condus echipa lui Darius Pop în Târgu Lăpuș. Recent, aici au fost comemorați martirii căzuți în masacrul din 5 Decembrie 1918.
„Atunci, zeci de oameni s-au adunat în piața orașului pentru a se bucura împreună de Marea Unire și de a asculta mesajul primit de la frații români aflați la Alba Iulia, însă au fost prinși și uciși fără milă de militarii unguri care erau în retragere. Supărați că au pierdut Transilvania, criminalii unguri au comis un alt genocid asupra românilor din Țara Maramureșului. În veci pomenirea lor!”, a spus deputatul Darius Pop.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.