• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

ATP Exodus prezintă MAZDA CX-5, o nebunie de maşină!

ATP Exodus a prezentat recent în showroom-ul Mazda caracteristicile deosebite ale noului SUV-CX-5. Consilierii de vânzări ai cunoscutei firme băimărene au stat la dispoziţia celor interesaţi de maşinile Mazda şi nu numai. O sărbătoare a maşinilor de înaltă performanţă!

 

ATP Exodus şi-a obişnuit clienţii să prezinte noutăţile într-un cadru prietenos, astfel încât cei care au venit să vadă şi să testeze o maşină să fie convinşi că au aflat totul pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

CX-5, începutul unei noi ere în industria auto. Mazda vine în faţa clienţilor cu a şasea generaţie de produse. Mazda este pe cale să revoluţioneze segmentul auto, implementând un nou capitol în istoria firmei. Două principii stau la baza acestui capitol. Prin dezvoltarea şi promovarea tehnologiei SKYACTIV, Mazda a redefinit bazele segmentului auto-motorizări, transmisii, şasiuri şi caroserii noi, care urmăresc creşterea plăcerii de a conduce şi reducerea consumului de carburant. Graţie noului concept, bine gândit şi susţinut de noul limbaj de design „KODO”, se creează imaginea unor autovehicule pline de temperament, cu un design deosebit de atrăgător. Îmbinarea tuturor acestor considerente asigură creşterea satisfacţiei la volan.

Modelul CX-5 a reuşit a se evidenţia în rândul segmentului SUV, dominat în trecut de concurenţă, prin liniile sale caracteristice inspirând dinamism şi sportivitate. Temperamentul acestui nou crossover este imposibil de trecut cu vederea. Designul fluid CX-5 este inspirat de caracterul dinamic al temei de design KODO, cât şi din caracterul stabil sugerat de acest model SUV. Comparativ cu rivalii săi, Mazda CX-5 atinge performanţe excepţionale de mediu. Varianta cu tracţiune faţă şi motorizare pe benzină SKYACTIV-G cu transmisie manuală, consumă doar 6,0 litri la 100 de kilometri, furnizând emisii scăzute de CO2: 139g/km. Având în vedere aceeaşi configurare, motorul SKYACTIV-D CD150 consumă doar 4,6 litri la 100 de kilometri cu emisii de CO2 scăzute: 119g/km.

 

SKYACTIV-D respectă deja severele norme de poluare Euro 6, aceasta fără a mai fi necesară costisitoarea denitrificare a gazelor reziduale. Suplimentar s-a optimizat şi sistemul i-STOP, fiind implementat pentru prima oară ca dotare în producţia de serie la toate tipurile de motorizare pe benzină sau motorină, atât la variantele cu transmisie SKYACTIV-MT, cât şi la SKYACTIV-Drive.

 

În ceea ce priveşte siguranţa, noul model MAZDA CX-5 a primit în cadrul testelor de siguranţă realizate de Insurance Institute for Higway Safety (IIHS) în SUA calificativul: „Top Safety Pick” 2012, cel mai ridicat posibil.

Pachetul de siguranţă este completat de airbag-uri (frontale, laterale şi cortină) şi de sisteme avansate de siguranţă activă. Asistentul de frânare inteligent pentru oraş (SCBS), care frânează automat autovehiculul la viteze sub 30 km/h. Are avertizare la depăşirea benzii de rulare (LDWS) ce avertizează şoferul acustic dacă maşina îşi modifică traiectoria involuntar, traversând liniile de demarcare între benzile de mers. Sistemul de monitorizare spate a vehiculului (RVM) semnalizează şoferului prezenţa unui alt autovehicul în unghiul mort şi Sistemul de control automat fază lungă (HBCS) care comută automat farurile între faza lungă şi faza scurtă.

Ce mai! O nebunie de maşină!

Toate datele de mai sus, o statistică rece a unei maşini calde, prietenoase, incredibile, pot fi văzute la faţa locului, la ATP Exodus şi pot fi confirmate prin test-drive cu noua MAZDA CX-5.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.