• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 August , 2012

ATP EXODUS îşi continuă programul de investiţii, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă piaţa auto

ATP Exodus va inaugura în septembrie un nou centru auto

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.5 milioane de Euro

ATP Exodus îşi continuă strategia de dezvoltare la nivel naţional, pregătind inaugurarea unui nou centru autorizat pentru două dintre mărcile din portofoliul ATP Exodus, Mercedes-Benz şi Mazda, la Oradea. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2,5 milioane de Euro. Cu o suprafaţă construită de 2200 mp, centrul va găzdui un showroom şi service pentru cele două mărci, dar şi spaţii pentru reparaţia camioanelor şi vehiculelor comerciale multibrand, dar şi pentru vânzarea vehiculelor rulate.

În ciuda unui context economic şi politic nefavorabil, compania şi-a extins reţeaua de distribuţie a pieselor pentru camioane, în prima jumătate a anului, cu încă trei sucursale, la Piatra Neamţ, Târgovişte şi Botoşani. 

 

Grupul ATP Exodus a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 71.3 milioane de Euro, în creştere cu 20% faţă de 2010. Pe fondul unei contracţii puternice a pieţei auto locale, care a înregistrat o scădere cu aproximativ 16% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, compania se aşteaptă să îşi menţină în acest an vânzările la nivelul celor din 2011. 

 

Înfiinţat în 1995, grupul ATP Exodus este lider pe piaţa pieselor de schimb şi accesorii pentru vehicule şi dealer al mărcilor Mercedes-Benz, Mazda, Opel şi MAN, având o reţea de 32 de sucursale la nivel naţional şi alte nouă în Bulgaria, Serbia şi Ungaria, şi o echipă de 650 de angajaţi.

Din componenţa grupului ATP Exodus fac parte următoarele firme: ATP Exodus SRL (distribuţie piese şi accesorii pentru autovehicule), ATP Exodus & CO (dealer autorizat Mercedes-Benz şi Mazda), ATP Exodus & AM (dealer autorizat Opel), TTS (dealer autorizat MAN) şi firma Elka Trans Logistic, care gestionează transportul internaţional de mărfuri şi flota integrului grup ATP Exodus. Flota este compusă din 220 de maşini, care pot fi externalizate către terţi pentru închirieri, transport de marfă, servicii de recuperare şi tractare. 

 

„Contrar tendinţei generale de reducere a cheltuielilor, noi am decis să mergem mai departe cu investiţiile, chiar dacă piaţa auto a continuat să se contracte continuu pe fondul crizei economice globale şi a unei cereri interne foarte reduse. Rămânem prudenţi în ceea ce priveşte cheltuielile, dar considerăm că motorul dezvoltării unei companii pe termen lung sunt investiţiile.” - Mircea Cirţ, directorul general al ATP Exodus.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.