Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Asociaţia American International School of Transylvania continuă colaborarea cu Şcoala din comuna Dumbrăviţa
În buna tradiţie a ultimilor 3 ani, Asociaţia American International School of Transylvania continuă colaborarea cu Şcoala din comuna Dumbrăviţa, voluntarii internaţionali fiind prezenţi cu regularitate în Rus, Unguraş, Şindreşti, Chechiş şi Dumbrăviţa. Anul acesta am decis să fim şi mai aproape de copiii şi tinerii din comună, implicându-i atât în activităţi generale de educaţie nonformală în limba engleză, cât şi în proiecte educaţionale în funcţie de interesele şi talentele lor. Aşadar, trei veşti bune!
Primul proiect care se va derula pe parcursul celui de-al doilea semestru şcolar va solicita talentul artistic înnăscut al copiilor din Dumbrăviţa, aceştia fiind îndrumaţi de colega noastră britanică Annika Mathews să pună în scenă o mică reprezentaţie teatrală, pornind de la fabulele cu mesaj moralizator ale lui Aesop şi La Fontaine.
Un alt proiect, care va fi cu siguranţă pe gustul tinerilor din Rus, va fi organizarea unei mini-Olimpiade, promotoarele sale fiind Clare Blanchard din Marea Britanie şi Charlotte Schroer din Germania. Acestea vor promova un stil de viaţă sănătos prin practicarea sporturilor, tinerii fiind încurajaţi să înveţe despre sporturi mai puţin populare în România, să demonstreze fair-play şi spirit de echipă.
Cel de-al treilea proiect are ca subiect central Protecţia Mediului şi este coordonat de Mathias Sand Brander, colegul nostru din Danemarca.
Acesta va face activităţi prin care tinerii să înţeleagă cât de importantă este natura şi cum trebuie să o respectăm pentru binele tuturor, implicându-i în experimente de biologie-fizică-chimie, organizate în şcoală, dar şi în excursii de explorare în aer liber.
Proiectele sunt derulate de asociaţia noastră cu fonduri europene în cadrul programului Erasmus + şi cu prijinul Universal Alloy Corporation Europe.
Toate acestea pentru că Dumbrăviţa are, prin copiii şi tinerii din comună, un potenţial de dezvoltare uriaş, la care contribuim şi noi prin promovarea respectului pentru valori, prin încurajarea şi sprijinirea învăţării limbii engleze, astfel încât viitorul acestor copii să fie unul care să facă viaţa mai frumoasă întregii comunităţi. Aşa cum au arătat desenele lor din cadrul proiectului „Lideri ai Educaţiei de Calitate” din luna februarie (când copiii din ciclul primar au trebuit să răspundă prin desen la întrebarea „Ce îmi place mie cel mai mult la şcoală?”) viitorul comunei se bazează pe o generaţie pozitivă, veselă, încrezătoare, care are aspiraţii înalte, fiind bine ancoraţi în realitatea din jur. Pe scurt, nişte copii minunaţi!