Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Comunitatea culturală digitală de arhitectură şi arte conexe organizează o expoziţie itinerantă de promovare a tinerilor arhitecţi. În cadrul primei expoziţii itinerante sunt prezentaţi tinerii arhitecţi premiaţi sau nominalizaţi în cadrul expoziţiilor concurs din cadrul „Anualei timişorene de arhitectură” a_+a, ediţiile 2010 şi 2011, precum şi posibilităţile de promovare a tuturor creatorilor din domeniul arhitecturii şi artelor conexe prin platforma digitală ArhGORA versiunea 2.0.
Expoziţia găzduită de Galeria de Artă Baia Mare din b-dul Bucureşti, nr.6 şi deschisă până în 21 noiembrie 2012 este realizată de S.C Arhitect Studio A S.R.L. şi revista „De arhitectură”, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Timiş, pe baza lucrărilor nominalizate şi premiate în cadrul „anualelor” din anii 2010 şi 2011 şi itinerată cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi a filialelor Ordinului partenere proiectului.
ArhGORA este un proiect cultural care integrează web-ul şi perifericele fixe şi mobile de tot felul într-o aplicaţie pentru comunitatea arhitecţilor, urbaniştilor, designerilor, artiştilor plastici şi, în general, pentru toţi ceilalţi care gravitează în jurul arhitecturii. ArhGORA îşi propune să se constituie într-un veritabil spaţiu cultural de informare, schimb şi socializare: un spaţiu de informare în sensul că oferă informaţii, articole, publicaţii şi alte teme de arhitectură şi arte conexe; un spaţiu de schimb în sensul că este o bibliotecă şi un magazin de carte şi periodice, permiţând utilizatorilor să ofere materiale; un spaţiu de socializare în sensul că este un forum de discuţii şi o „vitrină” a participanţilor (membri, utilizatori, parteneri) fiind interconectată la reţelele sociale globale.
În acelaşi timp, ArhGORA este gândită ca o structură deschisă, participativă, personalizabilă şi arborescentă: deschisă în sensul că este destinată oricăror utilizatori interesaţi de domeniu, pe bază de cont utilizator şi sunt oferite partenerilor, dar şi altor dezvoltatori interesaţi, uneltele pentru dezvoltarea ei în continuare; participativă în sensul că oferi ca să primeşti – prin contribuţia utilizatorilor, chiar şi minoră, cum ar fi un link sau un comentariu, poţi obţine gratuit diverse materiale din partea editurilor sau a celorlalţi participanţi; personalizabilă în sensul că spaţiul de lucru virtual/ interfaţa, în forma finală a platformei, va putea fi configurată de fiecare utilizator pentru nevoile sale; arborescentă în sensul că fiecare participant îşi poate aduce contribuţia propunând teme, categorii, meniuri sau submeniuri – ca într-un colaj participativ.
Autorii Şi lucrările prezentate
Vlad Alexandru Gaivoronschi (cu colaboratorii Ovidiu Micşa, Mihai Ungur şi Victor Bejenaru) – Casa Harmonia.
Vladimir Obradovici – Acces şi mansardă
Radu Mihăilescu şi Irina Feier – Octogon (premiul de excelenţă pentru arhitectură 2010).
Marius Miclăuş şi student arh. Marton Tövissi – Casa MK.
Attila Wenczel, Maja Bâldea şi Claudiu Toma – O casă pe deal (premiul de excelenţă pentru arhitectură rezidenţială a_+a 2010).
Victor Popovici – Reabilitare faţade (premiul pentru restaurare/reabilitare/ reconversie a_+a 2010).
Radu Mihăilescu şi Irina Feier – Casa N (premiul pentru restaurare/reabilitare/ reconversie a_+a 2010).
Codruţa Negrulescu – Amenajare pivniţă.
Claudiu Toma, Maja Bâldea şi Attila Wenczel – BlackBox (premiul de excelenţă pentru amenajare de interior a_+a 2010).
Vlad Alexandru Gaivoronschi, Ioan Andreescu, Sebastian Schon,
Dan Munteanu, Iulia Frăţilă, Alexandru Mălăescu – Şcoala Ştefan Andres.
Daniel Tellman – Tower 2.0.
Oana Simionescu, Alin Balaj, Alexandru Cozma, Iulia Frăţilă, Andreea Pătroi, Codruţa Negrulescu – Urban Pavilion (premiul de excelenţă pentru proiect a_+a 2010).
Bogdan Demetrescu – Casa Moza (premiul de excelenţă pentru arhitectură rezidenţială a_+a 2011).
Mihai Tudose – Casa Lara (menţiune pentru arhitectură rezidenţială a_+a 2011).
Andreea Snejana Simici şi Bogdan Demetrescu – Atelier.
Attila Wenczel, Maja Bâldea şi Claudiu Toma – Ceasornicarul meu (premiul de excelenţă pentru amenajare de interior a_+a 2011).
Sergiu Borza şi Corina Cean – Space Bar “Me Gazone”.
Ioan Andreescu şi Dan Munteanu – Centrul de vizitare a Parcului Naţional Naţional “Porţile de Fier” (menţiune pentru proiect a_+a 2011).
Oana Simionescu – Reabilitarea cartierelor gri (premiul de excelenţă pentru proiect a_+a 2011).