• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

ARD – un lup deghizat în blană de oaie

Când au apărut proverbele la care astăzi ne raportăm în fiecare situaţie, şi care sunt încă atât de reale şi de actuale, PDL sau noua ARD, sigur nu existau, însă parcă aceste proverbe fix pentru pedelişti au fost inventate.

 

Astfel, acelaşi PDL care a adus ţara în pragul dezastrului, a sărăcit populaţia, a distrus economia, vrea să revină la guvernare, deghizat în ARD, ca un lup din desenele animate, ascuns în spatele unui costum din blană de oaie. Cu toate aceste eforturi, este evident că ARD nu este decât o formaţiune care ascunde aceleaşi personaje: Videanu, Blaga, Udrea, Boc şi cu fix aceleaşi năravuri: hoţii, minciuni, devalizări, incompetenţă şi clientelă de partid.

Pentru că românii sunt, de cele mai multe ori, toleranţi şi iertători, nu pot să nu amintesc câteva dintre numeroasele „realizări” ale numeroaselor guverne PDL, conduse de acelaşi etern şi inepuizabil Emil Boc.

PDL, cât timp a fost la guvernare, din cauza incompetenţei şi fraudelor, a încurajării clientelei de partid, a cauzat României pierderi de miliarde de euro din bani europeni. Dacă cei de la PDL au uitat, ei bine, o să le amintim de câte ori este nevoie, cum Videanu cerea să ia fonduri europene pentru Marmosim, deşi era ministru; Botiş a dat un contract cu fonduri europene soţiei sale; Udrea a dat bani europeni firmelor de casă pentru a construi parcuri în sate, piscine fără apă sau terenuri de sport în pantă.

 

Şi dacă cei de la PDL nu vor să îşi mai amintească, le spunem noi că o altă „performanţă” a fost tăierea veniturilor bugetarilor cu mai mult de 25%, măsură din cauza căreia sute de mii de români au fost duşi în sărăcie. Tot parlamentarii pedelişti sunt cei care au falsificat votul la Legea pensiilor pentru a promova o lege proastă şi pentru a fura, efectiv, banii din pensiile românilor. Şi, pentru că asta nu ar fi fost suficient, PDL a diminuat pensiile de sub 1.000 de RON prin introducerea plăţii asigurărilor de sănătate.

 

O altă măsură pe care nu am uitat-o şi ale cărei efecte le resimţim zilnic o constituie creşterea TVA la 24%, fapt care a dus la creşterea preţurilor la alimente şi utilităţi. Tot pentru stimularea economiei, a mediului de afaceri şi a micilor întreprinzători, PDL a distrus peste 150.000 de firme prin menţinerea nejustificată a impozitului forfetar.

 

Şi, nu în ultimul rând, PDL a desfiinţat aproape 70 de spitale, lăsând sute de mii de români fără acces imediat la servicii medicale şi cauzând astfel numeroase decese şi situaţii de neimaginat pentru o ţară civilizată: bolnavi mutaţi la sute de kilometri sau aruncaţi în stradă pentru că spitalul trebuia închis.

 

Nici sistemul de învăţământ nu a scăpat neatins de reformele PDL, care au constat în desfiinţarea şcolilor şi concedierea a mii de profesori. Aproximativ 1000 de şcoli au fost desfiinţate, iar 15.000 de profesori au fost daţi afară din sistem.

 

Şi, dacă toate cele de mai sus nu par suficiente, trebuie menţionat şi că PDL a desfiinţat peste 750.000 de locuri de muncă, ducând românii în prag de subzistenţă. Aceasta sunt doar o parte dintre „realizările” guvernelor PDL, pe care vor să le ascundă acum sub blana ARD, venind cu o mască nouă, dar cu aceeaşi „specialişti” care au distrus România după bunul lor plac. Din fericire, românii nu se vor mai lăsa păcăliţi şi nu vor da uitării tot dezastrul lăsat în urmă de cei de la PDL.

 

Dragoş TITEA, secretar general Departament Transporturi PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.