• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iunie , 2012

Apel la responsabilitate

Dragi locuitori ai oraşului Baia Sprie,

 

Sub umbrela luptei pentru popor, au apărut partide care au confiscat dreptatea, adevărul şi libertatea şi le-au transformat în bunuri proprii, ca şi cum aceste valori pot fi adăugate unei colecţii de bunuri de lux.

Am crezut dintotdeauna că libertatea este cel mai de preţ dar pe care ni l-a dat Dumnezeu şi cea mai de preţ moştenire pe care am primit-o şi pe care avem obligaţia să o apărăm. Dar mai cred şi ştiu că libertatea înseamnă responsabilitate.

În 2008, responsabilitatea a fost, alături de respect şi competenţă, unul dintre principiile pe care mi-am propus să-mi clădesc mandatul de primar. Şi atunci, şi acum, am candidat ca independent, pentru că am crezut şi cred că un primar trebuie să facă politica cetăţenilor, nu politica unui partid.

Nu avem dreptul ca în numele doctrinelor şi intereselor de partid să jonglăm cu speranţele oamenilor şi cu viitorul lor.

Înainte de a fi oameni politici, avem obligaţia de a fi OAMENI. Iar asta înseamnă în primul rând slujirea adevărului.

Libertatea de a ne prezenta gândurile şi platformele în campania electorală nu înseamnă libertatea de a promite orice şi oricât.

 

Încrederea unui om se câştigă greu. Încrederea a mii de oameni se câştigă şi mai greu, şi e aproape imposibil de păstrat fără onestitate.

E adevărat, România, ca şi lumea întreagă, trece printr-o perioadă dificilă cauzată de mulţi factori. Am speranţa că vom reuşi s-o depăşim. Şi, am mai spus, am convingerea că Baia Sprie va ieşi înaintea României din această criză. Numai că, niciodată în istorie, noi, românii, nu am câştigat nimic uşor şi peste noapte. N-am vrut niciodată pomană, am vrut doar dreptul de a munci şi de a fi răsplătiţi corect. Altfel, nicio dezvoltare nu e durabilă. Şi, tot peste noapte, duce la o nouă criză.

Din păcate, sfidând înţelepciunea poporului, unii au transformat amăgirile în doctrină. Am văzut, cu surprindere, că partide ca şi PP-DD promit eliminarea impozitelor, acordarea a câte 20.000 de Euro şi alte lucruri pe care orice român şi orice conducător le-ar dori. Dar niciun om de bună-credinţă nu le poate promite, pentru că nu sunt realizabile. Bunăstarea, dezvoltarea şi prosperitatea sunt posibile. Dar numai prin MUNCĂ, EXPERIENŢĂ, CONTINUITATE ŞI SIGURANŢĂ.

 

Mai sunt numai câteva zile până la alegerile din 10 iunie. Vă rog să puneţi în balanţă nu vorbele, ci faptele celor ce vin în faţa dumneavoastră şi vă fac promisiuni. Dacă în spatele acestor promisiuni sunt fapte palpabile, sunt drumuri, blocuri, şcoli, proiecte, atunci aveţi motive întemeiate să credeţi că acestea vor continua. Dar dacă în spatele lor se află vorbe goale, atunci aveţi motive întemeiate să credeţi că veţi fi amăgiţi şi dezamăgiţi. Am încredere în responsabilitatea şi înţelepciunea dumneavoastră şi am încredere că, veţi alege adevăratul drum către dezvoltare.

 

Cu respect şi responsabilitate, Dorin Vasile Paşca, candidat independent la funcţia de primar al oraşului Baia Sprie

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.