• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Octombrie , 2012

Anuala de Artă Fotografică, ediţia a treia

În Salonul Artelor, de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” a avut loc a treia ediţie a Anualei de Artă Fotografică, o expoziţie de fotografii de artă organizată de ARS, asociaţia fotografilor condusă de Victor Mihalca.

 

Au expus 26 de artişti-fotografi, din Baia Mare, Cluj, Bucureşti, din Italia, un foarte interesant fotograf (Giuseppe Parisi). Peste 50 de fotografii pe hârtie fotografică, pe pânză, în diverse tehnici, dar frumoase, interesante, unele excepţional de frumoase, fotografii care ar putea sta în oricare expoziţie sau colecţie europeană.

Au fost prezenţi primarul Cătălin Cherecheş, directorul Bibliotecii, Teodor Ardelean, directorul Direcţiei de Cultură, Ioan Marchiş, Laura Ghinea, preşedintele UAP Baia Mare.

Primarul băimărean a vorbit la modul superlativ de fotografiile expuse, mai ales că este un colecţionar de fotografie.

Ardelean a subliniat nevoia de fotografie, de expoziţii, de a înţelege arta fotografică şi a deveni consumatori de fotografie.Marchiş şi Laura Ghinea au explicat de ce arta fotografică a devenit artă şi spre ce ne îndreptăm.

 

Victor Mihalca a reuşit să organizeze pentru a treia oară această Anuală, o întreprindere temerară, dar atât de inspirată şi necesară pentru Baia Mare, oraşul metalelor nobile, al domniţelor şi cavalerilor de poveste şi de povestit.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.