• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Iulie , 2003
* Viitorul candidat al PNL-PUNR la presedintie, Mircea Chelaru, a dezertat de la indatoririle parintesti
Generalul Chelaru si-a abandonat baiatul

* Sute de maramureseni s-au trezit pe liste pe care nu le-au semnat
Fals marca PRM Maramures

* Un baimarean amenintat cu pistolul la granita cu Macedonia!
Teapa de la VIP Tours

* SRI incearca sa compromita sursa presei in scandalul “Ambasada”
Dovada manipularii

* La LPS, performantele sunt recompensate cu nasturi!
Albu-Voda cel Cumplit

* Viitorul candidat al PNL-PUNR la presedintie, Mircea Chelaru, a dezertat de la indatoririle parintesti
Generalul Chelaru si-a abandonat baiatul

Generalul de corp de armata (in rezerva) Mircea Chelaru intentioneaza sa candideze la Presedintia Romaniei din partea aliantei PNL-PUNR. Chelaru a fost obligat de fostul presedinte, Emil Constantinescu, sa demisioneze, in 2001, din functia de sef al Statului Major General, iar un an mai tarziu actualul presedinte, Ion Iliescu, l-a zburat definitiv din armata. “Generalul moralei moarte” a fost acuzat de implicare politica, de faptul ca prin declaratiile sale, date pe cand era in functie, a compromis sansele Romaniei de integrare in NATO si ca sustine deschis cultul maresalului Ion Antonescu, considerat in Occident criminal de razboi. Asta nu e totul. Generalul bantuit de vise dictatoriale detine pe inventar un copil din flori, pe care, cu un simt al responsabilitatii de invidiat, l-a abandonat. Ultima intalnire a generalului cu baiatul a durat cateva minute. Copilul a avut noroc cu o lansare de carte. Parintele l-a mangaiat pe cap si i-a spus sa-si asculte mama. Aceasta ancheta a fost realizata cu ajutorul colegilor de la ZIARUL de Mures.

Generalul de corp de armata Mircea Chelaru are un baiat la Targu Mures. Informatia a cazut ca un traznet. Surse bine informate ne-au confirmat povestea de dragoste a generalului, de acum 15 ani. Aveam nevoie si de o declaratie din partea mamei, atat de greu incercate. Iata povestea ei. Dupa zile in sir petrecute in fata imobilului din Targu Mures, am aflat ca E.R. era plecata in concediu la mama sa. Am intalnit-o, pentru prima data, in satul Tirimia, comuna Gheorghe Doja, din Mures, unde locuieste mama ei - in mijlocul satului, intr-o casa nu foarte noua. Tocmai se intorsese de la muncile campului si se pregatea de culcare. O chem la poarta sa discutam, dar mama ei ma invita in curte, apoi in casa. Ma recomand si ii spun pentru ce sunt in Tirimia. Detinem informatia ca generalul Chelaru este tatal baiatului dansei.

"Acest subiect il abordez doar in prezenta avocatului", vine scurt, dar foarte clar raspunsul, din partea E.R. Apoi, se intrevede ocazia de a o aduce in oras cu masina, pentru ca, oricum, a doua zi, cu primul autobuz, ar fi dorit sa se intoarca la domiciliul din cartierul Tudor Vladimirescu din Targu Mures. Pe drum ne-am cunoscut mai bine si am aflat ca fiul, despre care a venit vorba in preajma subiectului "Mircea Chelaru", se afla intr-o tabara de arheologie la Cetatea Sarmisegetusa, unde ajuta la dezvaluirea unui amfiteatru. E in clasa a X-a la filologie, ii place engleza si probabil va opta pentru o facultate de engleza sau istorie.

Fructul iubirii

E.R. recunoaste fara dubii ca este in relatii bune cu generalul Mircea Chelaru si chiar ii surade ideea unei candidaturi a acestuia la presedintie. "Nu stiu ce sa zic, e un om bun, dar foarte cazon. Poate excesiv de cazon si cred ca ar fi nevoie de asa ceva pentru lupta anti-coruptie. Nu stiu, in schimb, cum s-ar descurca cu compromisurile din politica, el nu prea poate face astfel de compromisuri. Eu, oricum, am o relatie cu el in care ne respectam si nu ne-am certat ca sa am de spus ceva urat despre el", sustine doamna bibliotecara. In schimb, devine tacuta cand aduc vorba de "istoria iubirii" cu generalul Mircea Chelaru. In afara de faptul ca il cunoaste, "a fost ceva" si "pana nu-l consult nu pot sa va dau informatii pe aceasta tema", nu am aflat nimic. In schimb, toate aceste aspecte conduc spre aceeasi concluzie: relatia intima dintre E.R. si Mircea Chelaru l-a avut ca rezultat pe copilul din tabara de la Sarmisegetusa. Si mai e un aspect extrem de important: ne-am intalnit miercuri seara, cand am transportat-o din Tirimia la Targu Mures, dupa care a disparut de parca ar fi intrat in pamant, cu telefon, apartament si toate celelalte. Ori seara, la orele 21,30 - 22,00, ne-am inteles ca a doua zi, la ora 9 dimineata, ne intalnim sa discutam in prezenta avocatului. Ca ziaristi, ne aflam in fata unei dileme ingrozitoare. Sa tacem pentru totdeauna, si Doamne fereste!, vom afla, precum in cazul presedintelui francez Francois Mitterand despre fiica nelegitima, dupa moartea acestuia, sau sa ne asumam toate riscurile si sa ne facem datoria fata de cititorii nostri si fata de cei care in 2004 vor participa la alegerile prezidentiale. Contactat in aceasta delicata problema, fratele doamnei E.R., domnul I.R., patronul unei firme din Cluj, ne-a declarat ca "nu confirma, dar nici nu infirma" ca generalul Chelaru este tatal fiului sorei sale. "Nu comentez, este problema sorei mele. Ea va poate spune totul", s-a scuzat clujeanul.

Familia Chelaru din Targu Mures

E.R. este bibliotecara la Centrul Militar Judetean Mures si l-a cunoscut pe actualul general de Corp de Armata Mircea Chelaru in urma cu 15 ani. Pe vremea aceea, Mircea Chelaru era mare crai si efectua un control la Divizia 6 Tancuri, in Targu Mures. Intre cei doi s-a infiripat o dragoste fara de margini, din care s-a plamadit un baiat. Nu este deloc intamplatoare sosirea in cateva randuri a generalului Chelaru la Targu Mures. Sursele noastre sustin ca militarul de cariera a fost de trei ori pana la momentul Decembrie ’89. La evenimentele din martie 1990, cand avea gradul de maior, a fost din nou in Mures. De multe ori, E.R. i-a intors vizitele la Bucuresti. Dupa ce Emilia a ramas insarcinata, Chelaru a convins-o ca o va ajuta, dar ca nu-i permite cariera lui militara sa-l recunoasca oficial pe baiat. In certificatul de nastere al fiului celui care se vrea presedinte al Romaniei, la rubrica tata, este trecut "necunoscut". Chelaru a promis ca isi asuma toate indatoririle, dar nu poate sa apara in acte. Insa, vreme de 15 ani nu i-a dat copilului sau nici macar un leu. Baiatul este in clasa X si sufera pentru ca tatal sau nu vrea sa-l recunoasca si niciodata, nici macar de ziua lui, nu i-a dat nici macar un telefon de felicitare. Mama, E.R., trebuie sa-si intretina familia cu 4 milioane de lei. Noroc cu fratele mai mare din Cluj, care a sprijinit-o intotdeauna. Din nefericire, imediat dupa nastere, E.R. nu a facut testul sangelui pentru ca a fost rugata de Chelaru sa nu initieze procedura de stabilire a paternitatii, deoarece acest lucru i-ar fi afectat in mod fatal cariera. I-a cerut ca acesta sa fie secretul lor. Ultima data, "familia" s-a reunit cu ocazia unei lansari de carte care a avut loc la Targu Mures, in toamna lui 2002, cand intalnirea a durat doar cateva minute. Generalul si-a mangaiat feciorul pe cap si l-a rugat sa o asculte pe mama sa. Cam la atat se rezuma relatia dintre tata si familia E.R. In alta ordine de idei, Mircea Chelaru a fost casatorit pana acum de doua ori. Prima sotie a generalului ii reproseaza comportamentul in viata particulara si… prea desele escapade non-militare. Aceasta latura a personalitatii lui Mircea Chelaru nu este cunoscuta de mama generalului, care locuieste in Sibiu, dar care stie ca fiul ei are un fiu nelegitim. Cea de-a doua persoana apropiata de general este sora lui, care locuieste in Statele Unite si care este, de fiecare data, un ajutor de nadejde.

Upercut la taina generalului

Contactat telefonic, generalul (r) Mircea Chelaru, absolut derutat, a ramas perplex. Una dintre tainele vietii sale fusese descoperita.Balbaindu-se, repetandu-se, ingaima la nesfarsit: "…Chiar ma surprindeti, dvs. vorbiti serios, sau este vreo inscenare? Am cunoscut-o pe d-na E.R. si am avut relatii strict profesionale cu dansa… si nu stiu de unde pana unde aceste informatii. Am cunoscut-o pe d-na E.R. la Uniunea Vatra Romaneasca… si prin intermediul Armatei. Dar ma mira ceea ce spuneti si sunt complet uimit! Va rog sa ma sunati peste o ora, acum sunt ocupat." Am revenit cu un nou telefon si declaratia generalului Mircea Chelaru arata astfel: "M-am interesat si eu putin asupra acestei probleme si nu sunt lamurit de ce se sapa acum, dupa 15 ani. Aveti certitudinea ca aceste informatii sunt reale? Daca acest fapt nu este dat publicitatii de nici una dintre cele doua implicate, nu vi se pare imoral sa va amestecati in viata privata a unui om? Pot invoca dreptul la viata privata, nu? Si mai este un aspect – asa ca-ntre barbati - nu de fiecare data cand te culci cu o femeie trebuie sa dai publicitatii. Bine, nu zic ca e cazul meu, vorbesc la nivel de principii. Referitor la relatia cu dna E.R., trebuie sa va spun ca am raspuns de zona Muresului inca din anii ’80 -’81 in cadrul Armatei si e normal sa fi cunoscut cateva persoane. Pe d-na E.R. am cunoscut-o asa, fara sa aiba o prea mare importanta in viata mea, a fost o relatie fireasca, asa ca intre un barbat si o femeie. Care au baut o bere impreuna. Nu pot sa calific aceasta relatie ca fiind speciala, nici macar ca o relatie temporara. In schimb, o sa ma interesez si eu, si chiar o sa cer organelor de ancheta publice sa incerce sa afle cine este in spatele acestor chestiuni pe care dvs. le ridicati acum. Pentru ca am o intrebare: este o comanda politica, este o comanda din alta zona, v-a dat cineva o comanda pentru a ma ataca? Pentru ca, vedeti dvs., momentul este foarte bine ales, chiar acum cand m-am pronuntat impotriva semnarii tratatului cu Rusia". Nimic care sa infirme fara de tagada povestea sa cu E.R.

Cariera Generalului

Mircea Chelaru s-a nascut in Moldova, provincia care, pe langa Mihai Eminescu, a dat tarii sefi de servicii de informatii, o multime de baroni PSD si o rezerva inepuizabila de forta de munca necalificata. Surse din MApN il plaseaza pe general in categoria moldovenilor inteligenti. Acesta ar fi singurul "defect" al lui Chelaru. Urmeaza "calitatile". In 1970, a absolvit scoala de Ofiteri de la Sibiu, arma infanterie, pentru ca in 1980 sa dea gata si Academia Militara, sectia Arme Intrunite. Intre timp, Chelaru a fost incadrat ca "secretara" a generalului Ion Gheorghe, fost sef al Marelui Stat Major. Revolutia l-a gasit pe Mircea Chelaru pe postul de comandant al Regimentului 2 Mecanizat din Bucuresti (UM 01305), in grad de maior. In treacat fie spus, din unitatea sa proveneau TAB-urile care au trecut peste manifestantii din Bucuresti in 21 decembrie 1989. Anul 1990 i-a adus numai bucurii actualului presedinte PUNR. Inainte de Anul Nou s-a trezit locotenent colonel, pentru ca, dupa numai doua saptamani, sa fie avansat, la exceptional, la gradul de colonel. Erau vremuri tulburi. Din batrani, se povesteste ca atunci a pus stapanire pe armia tarii o ceata de generali care s-au hiclenit cu spionajul sovietic, ceata carmuita de Nicolae Militaru, pre numele sau de fata Lepadatu. Militaru a dat ordin sa fie desfiintata Directia Securitatii Statului, mai cu seama UM 0110, unitatea care se ocupa de agentii KGB si GRU de pe teritoriul Romaniei. In fapt, fosta Securitate a fost "incorporata" in Armata. Militaru l-a arestat pe generalul Vasile Gheorghe, seful contrainformatiilor militare, pe motivul, nemarturisit, ca stia cam multe despre dosarele "Corbii", care probau tradarea ministrului Apararii. Ministrul si-a pus un om de incredere in fruntea Securitatii, pe generalul Gheorghe Logofatu, cunoscut agent sovietic, cu studii la Moscova, ca si Militaru, de altfel. Ei bine, sa vedem, dragii generalului, daca ghiciti pe cine a numit rusofilul Logofatu la carma Directiei a III-a a DSS, adica a contraspionajului, la 10 ianuarie 1990? Ati ghicit, chiar pe colonelul Mircea Chelaru. Chelaru a stat la carma Directiei si dupa martie 1990, cand s-a infiintat SRI-ul, sub conducerea lui Virgil Magureanu, timp suficient pentru ca dosarele fostilor (?) agenti sovietici sa fie puse la loc cu verdeata, departe de ochii indiscretilor. Nu spunem – Doamne fereste! – ca Mircea Chelaru ar fi fost implicat in dosirea acestor dosare, ci ca, pur si simplu, a fost introdus in schema pe functia de fraier. Desi, mai stii? Cert este ca, in martie 1990, Chelaru a fost trimis de Statul Major General la Targu Mures pentru a arbitra meciul de cafteala interetnica pus la cale de SRI. Cu aceasta ocazie, a fost decorat cu o ranga in cap, fiind salvat de doi ofiteri care l-au adapostit in sediul Prefecturii. In 1991, Chelaru a iesit din schema SRI. Mai departe, drumul spre glorie al generalului a fost presarat cu flori. Intre 1991-1993 a fost atasat militar la Bagdad, pentru Irak si Iran. Dupa aceea a revenit in tara si, in scurt timp, a fost retrimis ca observator ONU pe linia de demarcatie dintre Kuweit si Irak. De pe "fasie" a fost readus in Moldova natala, fiind ridicat la rangul de general si numit comandant al Diviziei 10 Mecanizate din Iasi. (Cu deosebita placere ne amintim ca tot in Moldova, la Radauti, a activat si Radu Timofte, actualul sef al SRI, suspect si el de kaghebita in forma agravata). In fine, cariera sa este incununata de numirea in functia de sef al Statului Major General, cea mai importanta functie de comanda din Armata. Aerul inaltimilor se pare ca nu i-a priit lui Chelaru, caci a facut atatea prostii incat l-a enervat pana si pe "blajinul" Ion Iliescu.

Impotriva NATO

In primul rand, generalul moralei moarte si-a manifestat, fara sa-i ceara nimeni parerea, optiunile antioccidentale si anti-NATO, in maniera in care o face marele sau admirator, Corneliu Vadim Tudor. Astfel, intr-un studiu publicat in 2000 de STRATFOR (Institutul American de Studii Strategice si Militare), generalul era caracterizat ca un obstacol in calea integrarii Romaniei in NATO. Campania Romaniei de a castiga o imagine favorabila in randul oficialilor aliantei a fost afectata de comentariile facute, pe 27 octombrie 2000, de fostul sef al Statului Major General. El a sustinut ca Consiliul Suprem de Aparare a tarii (CSAT) urmareste si protejeaza activitatea gruparilor mafiote din Dobrogea si Oltenia, contribuind astfel la "enclavizarea Romaniei". Generalul a sugerat in declaratiile sale ca "restructurarea armatei de dragul intrarii in NATO este o forma de reconstituire a unui control autoritar in Romania." In plus, a adus in discutie o ipotetica amenintare interna la adresa securitatii nationale, care ar necesita o riposta militara (subl. red.). Propunerea lui Chelaru seamana izbitor – conform studiului citat - cu "ingrijorarile" pe care le avea Securitatea in vremea dictatorului Ceausescu. In aceeasi vreme, actualul presedinte al PUNR a incercat sa-si creeze un soi de organizatie paramilitara, cu scopul de a-i sustine proiectele dictatoriale. Asa a luat fiinta, in octombrie 1990, Asociatia Nationala a Militarilor din Romania, organizatia incercand sa adune la un loc atat rezervisti, cat si cadre active ale armatei. Scopul declarat il constituia promovarea cadrelor militare in retragere sau in rezerva in structurile administratiei publice si lupta impotriva coruptiei.

Alaturi de Vadim Tudor

Un alt indiciu asupra intentiilor politice ale generalului Chelaru il constituie promovarea cultului maresalului Antonescu. Maresalul Ion Antonescu a fost comemorat la 1 iunie 2001, la 55 de ani de la moartea sa, in biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Bucuresti, ocazie cu care a fost dezvelit a unui bust al dictatorului in curtea bisericii. La manifestare au participat, printre altii, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, senatorul Ilie Ilascu, fostul sef al Statului Major General, generalul Chelaru, precum si Iosif Constantin Dragan. Cateva zile mai tarziu, comemorarea a inceput sa agite apele politicii romanesti. Ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, a decis convocarea generalului in fata Consiliului de Judecata al MApN, pentru incalcarea principiului neimplicarii politice a armatei. In aceeasi zi, Chelaru a solicitat trecerea sa in rezerva "pentru a elimina orice suspiciune care sa prejudicieze efortul de integrare a armatei in indeplinirea obiectivului strategic al Romaniei de aderare la NATO". De fapt, pentru a evita un viguros picior in fund. MApN avea sa accepte solicitarea lui. Premierul Adrian Nastase a declarat ca gestul lui Chelaru a fost "deplasat" si ca acesta a gresit pentru ca "a dat impresia ca MApN sprijina aceasta actiune". Iliescu a fost mai transant, apreciind ca participarea acestuia la comemorarea maresalului Antonescu a constituit un gest reprobabil. Presedintele a reamintit ca reactiile pe plan international in legatura cu reabilitarea maresalului Antonescu sunt "foarte dure" si ca generalul Chelaru stia acest lucru, in calitatea sa de fost sef al Statului Major General. Cum era de asteptat, PRM si liderii acestuia i-au luat apararea. Corneliu Vadim Tudor a criticat "afirmatiile stupide" din comunicatul MApN si a sustinut ca este "o ipocrizie" faptul ca un general nu are voie sa participe la manifestari cu caracter religios. In schimb, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) a protestat si condamnat "ferm" tentativele de reabilitare a maresalului Ion Antonescu, personalitate "atat de controversata" a istoriei Romaniei, implicata intr-un razboi "cu imense sacrificii umane”. FCER a luat act "cu consternare" despre dezvelirea, de catre reprezentanti ai unor "forte nationalist-sovine", a unui monument in cinstea "celui care a obladuit asasinarea, la sfarsitul lui iunie 1941, a mii de evrei la chestura Politiei iesene, in «Trenurile Mortii»" si pe care il considera "raspunzator de acest genocid". "Din ordinul aceluiasi Antonescu aveau sa se desfasoare deportarile in masa ale evreilor din Basarabia si Bucovina de Nord, ca si din unele orase din Bucovina de Sud si din Moldova, deportari in care aveau sa piara, pentru unica «vina» de a fi fost evrei, alti peste o suta de mii de oameni", scria in comunicatul FCER.

Schimbarea la fata a generalului

Pe stil nou, Chelaru ar fi numai miere si democratie. Nici Magureanu n-a mancat, nici Vadim nu-i miroase. "Nu inteleg de ce trebuie sa vorbim de Magureanu in cazul PUNR. Noul PUNR s-a rupt definitiv de PNR-ul lui Magureanu, partid care, de fapt, nici nu mai exista. Cu domnul Magureanu m-am intalnit de doua ori, deci nu avem nici o relatie, cum nu am nici cu Corneliu Vadim Tudor. Acum doi ani, nu m-a trecut nimeni in rezerva, cu exceptia propriei mele vointe. Motivul pentru care am decis acest lucru a fost perceptia mea asupra unui mediu, politic si militar, care trateaza necuviincios problema nationala. Am o impresie extrem de proasta despre politica romaneasca, asa ca este cazul sa trezim natiunea la realitate. Noul PUNR nu seamana cu precedentul, de tip Gavra, cu latraturi antimaghiare. Noi nu mai mergem pe ideea de natiune conceputa ca dominatie a unei etnii asupra celorlalte, ci pe latura civica a ei. In ceea ce priveste candidatura mea la presedintia Romaniei, discutia este prematura", ne-a declarat generalul Mircea Chelaru.

Dorin PETRISOR



* Sute de maramureseni s-au trezit pe liste pe care nu le-au semnat
Fals marca PRM Maramures

In ultimele saptamani, situatia din filiala PRM Maramures s-a tensionat la maxim. Dupa “sourile” oferite anul trecut de cuplul parlamentarilor peremisti maramureseni, Mircea Mihordea – Maria Ciocan, conducerea centrala a partidului a fost ferma, orice abatere pe linie de disciplina de partid, orice iesire necontrolata in presa, va fi sanctionata drastic. In cercurile de apropiati ale celor doi s-au mai auzit replici ironice sau dure, dar cam atat.

Un nou scandal a zguduit filiala PRM maramureseana, scandal lasat cu verificari de la Centru, “urecheli” si posibile sanctiuni. In loc sa plece in vacanta, liderii PRM au intalniri de taina, dezbat problema din filiala PRM Maramures si ii cauta in disperare pe cei care au lasat sa “curga” informatiile.

Spre sfarsitul lunii mai, am fost contactati de peremistii maramureseni, nemultumiti de modul in care se strang semnaturile pentru reinscrierea partidului la Tribunal. N-ar fi trebuit sa existe nici o problema in acest sens, potrivit sondajelor partidul este al doilea, si ar fi trebuit sa fie o formalitate strangerea semnaturilor. Pentru Maramures, limita minima a fost de 5.000 de semnaturi, care trebuiau date pe liste unde se regaseau membrii de partid cu adresa si datele din buletin. Pentru filiala maramureseana, activitatea ar fi trebuit sa fie mai mult un exercitiu de organizare, daca luam in calcul rezultatele din 2000 (aproape 30% din voturi). Dar testul nu a fost simplu, asa ca s-a ajuns la o rezolvare a listelor cu semnaturi intr-un mod original. Sarcina primita de liderii filialei a fost “pasata” tinerilor condusi de Florin Bancos, consilierul senatorului Maria Ciocan. Fie operatiunea a fost greoaie, fie nici organizatia baimareana nu mai este ce a fost, cert este ca s-a gasit o metoda “subtila” de rezolvare a importantei sarcini. Bancos are un prieten care lucreaza la o intreprindere cu o baza de personal solida. Prietenul ce la nevoie se cunoaste (M.E.) a adus din baza de personal tot ceea ce trebuia pentru a intocmi listele, adica nume, adrese, datele din buletin ale unor baimareni “convertiti” peste noapte la PRM.

Falsurile

Avand peste 4.000 de persoane pe dischetele amicului lui Bancos, liderii organizatiei au dat unda verde pentru completarea listelor cerute de conducere si s-a organizat o echipa tanara, s-au cumparat sucuri si cafele si s-a pornit la treaba. Este greu de crezut ca liderii organizatiei nu au stiut de masluirea pusa la cale. Prostia celor care au intocmit listele rusinoase a fost ca au luat datele aduse de amicul lui Bancos si le-au trecut in ordine, asa cum au fost sustrase. Sute de liste pe care apar, cica, membrii PRM ordonati dupa anul nasterii. Privesti o lista si vezi ca cei cuprinsi pe ea sunt toti din acelasi an! Tehnic, este imposibil sa aduni datele in acest mod. Nu se poate ca mergand pe teren sa-i nimeresti pe toti cei nascuti in 1946, apoi pe cei din 1947, 1948, 1949 etc. Vedeti in facsimil mostre de astfel de liste. Daca te uiti si la semnaturi, nu trebuie sa fi grafolog ca sa observi ca seamana intre ele. Un fals incredibil! Cand am primit cateva liste (la sfarsitul lui mai), am crezut ca este o gluma, apoi ne-am dat seama ca ceva nu este in regula. Asa ca ne-am apucat sa verificam listele. Am gasit multi baimareni care nu stiau ca sunt membri PRM! Cea mai amuzanta lista este cea pe care la numele celui care a intocmit lista apare nimeni altul decat Cristian Anghel (am verificat, organizatia judeteana nu are nici un membru de partid care sa poarte numele primarului municipiului). Multumiti de rezultat, liderii filialei s-au gandit ca ar fi bine sa mearga la Bucuresti cu o depasire la planul de semnaturi (da bine la sefu’!). Norocul PRM a fost ca acolo s-au verificat dosarele. Au fost gasite cele masluite si scoase afara. Daca s-ar fi dus cu ele la Tribunal, s-ar fi putut ajunge la lucruri foarte grave. Chiar arestarea celor care au depus dosarele, deoarece ar fi fost un flagrant (descoperirea de catre judecator a falsurilor). Sa nu mai spunem de imaginea partidului. Furia celor din conducere este justificata.

Ancheta

Presedintele organizatiei PRM Maramures, Emil Marinescu, Florin Bancos, parlamentarii Mihordea si Ciocan si alti lideri au fost chemati si luati la intrebari. Dosarul cu falsuri a fost pus la pastrare pana la clarificarea situatiei si gasirea vinovatilor. In fata liderilor, maramuresenii au inceput sa se acuze reciproc. Mihordea pe Ciocan si invers. Un circ dupa reteta certurilor anterioare. In urma cu o saptamana, a fost trimisa in Baia Mare o echipa de control (Constantin Valceanu si Constantin Lauceanu) pentru verificari: contestarea alegerilor din Baia Mare si situatia organizatiei Borsa, fief-ul lui Mihordea. Comisia a sosit joi si a plecat sambata. Vineri au fost la Borsa, pentru a vedea actele organizatiei. Senatorul de Borsa, Mircea Mihordea, a spus ca nu are actele organizatiei, deoarece au fost sustrase, dar asupra acestui subiect vom reveni. Ca si comisia de la Bucuresti. Cert este ca cei doi reprezentanti de la centru s-au suparat si au plecat, desi intentionau sa mai ramana o zi. In scriptele organizatiei judetene peremiste, Borsa apare cu o suta si ceva de membri. Din informatiile noastre, Mihordea este inconjurat doar de amici. Tot sambata, in urma cu o saptamana, au sosit la Baia Mare parlamentarii PRM Rus si Mois, care au venit pentru problema semnaturilor falsificate. Mai bine de trei ore, conducerea filialei si a organizatiei de tineret a dat cu “subsemnatul”.

Musamalizarea

Cand am primit listele, nu am crezut ca se va ajunge la un asemenea scandal. Am luat legatura cu liderii din Bucuresti si am primit raspunsuri fara substanta. “Sunt chestiuni interne ale partidului. Nu pot sa va dau nici o declaratie. Este o chestie de decenta pentru partid sa-si rezolve problemele de bucatarie interna. Stiu ca in filialele din judete se obisnuieste ca animozitatile din organizatie sa fie spalate prin intermediul presei. Intr-o viata de partid normala nu se face asa”, ne-a declarat Liviu Bolcas, vicepresedinte al PRM. La nivelul organizatiei judetene am primit raspunsuri asemanatoare. “Nu este vorba de nici un fals, de liste intocmite aiurea. Dosarele au fost duse de senatorul Maria Ciocan in trei randuri. Dar nu stiu nimic despre ce spuneti. Cineva fabrica neadevaruri pentru a ne compromite”, ne-a declarat Marinescu. Florin Bancos crede acelasi lucru, doar ca liderul tinerilor peremisti ne-a spus ca banuieste de unde vin aceste barfe. Cu Bancos am mai incercat sa vorbim, dar nu a fost de gasit. Maria Ciocan a refuzat sa discute cu noi. Am dat zeci de telefoane, dar degeaba. Senatorul PRM nu discuta cu cei de la GAZETA, iar atitudinea sa este incalificabila. Mihordea ne-a spus o poveste frumoasa. “A! Cu ceva liste cu semnaturi… Nici pe departe. Eu le-am dus personal, le-am numerotat, nu stiu, cinci mii si ceva. Eu le-am numerotat, am lucrat o saptamana. Erau intr-adevar… dar nu erau greseli, in unele locuri listele nu erau complete. A fost vorba de vreo doua sute de pozitii care au fost anulate”, a pretins, cu tupeu, Mihordea.

Uite sanctiunea, nu e sanctiunea

Supararea celor din conducerea PRM este foarte mare. Am primit informatii ca s-au luat primele masuri disciplinare. Se spunea, in urma cu cateva zile, ca Bancos a fost destituit din partid. “Nu este adevarat. Bancos nu a fost dat afara din partid. Eu sunt presedintele organizatiei nationale si cel care semnez daca este cazul. Nu stiu de nici un scandal cu semnaturi din Maramures. Nu am auzit”, ne-a declarat Olga Vasilescu, presedintele organizatiei de tineret a PRM. Am mai aflat ca trei tineri din organizatia de tineret maramureseana ar fi demisionat din partid, ei fiind un fel de “acar Paun”. Mai mentionam ca s-a implicat in rezolvarea “crizei” si un vicepresedinte al partidului, cunoscutul Iuliu Merce, ceea ce arata ca iritarea conduceri PRM fata de cele intamplate in organizatia maramureseana este maxima. Vom reveni.

“Peremisti” revoltati

Va prezentam cateva din raspunsurile primite de la baimarenii ce apar pe liste. Ovidiu Cosma: “Nu sunt membru PRM. Nu am semnat nici o adeziune sau altfel de hartie. Poate este o manipulare de la firmele la care am lucrat, eu nu am semnat nimic”
Marincas Maria: “Unde? In PRM? Trebuie sa fie o greseala. Nu am treaba cu nici un partid. Nu am semnat pentru nimeni si nici din familia mea. As putea sa-i dau in judecata, sa vad cine a semnat in locul meu.”
Cornelia Hausi: “Nu fac parte din nici un partid. Eu sunt de alta religie si nu fac parte din nici un partid. Asa ca, ma scuzati!”
Maria Buda: “Nu fac parte din nici un partid, nu sunt membru, nu am semnat nimic. Nu am nici o parere."
Elena Ardelean: “Cum? Apare unde? Ha, ha… Nu sunt, domnule, la nici un partid. Nu am nici o legatura cu PRM. Vai de capu’ meu! Nu am semnat nimic. Aplicati sanctiunile legii!”
Irina Incze: “Nu, domnule, este vorba de sora mea, dar este plecata de doi ani. Nu avea cum sa semneze asa ceva. Nu este membru la nici un partid”.
Si astfel de declaratii sunt multe…

Nicolae TEREMTUS



* Un baimarean amenintat cu pistolul la granita cu Macedonia!
Teapa de la VIP Tours

Inainte de a pleca intr-o calatorie, cei mai multi oameni merg la toate agentiile de turism pentru a cantari ofertele acestora. Normal, vor alege oferta cea mai avantajoasa, care ofera conditiile cele mai bune la cel mai mic pret. Dar, intotdeauna, preturile scazute ascund ceva, iar acel ceva poate fi o mare pierdere. VIP Tours este una dintre agentiile de turism “fantoma”, care “da tunuri” clientilor sai si fuge de responsabilitati. Nimeni nu-i trage la raspundere?

Un baimarean care trebuia sa ajunga in Grecia, unde i se promisese un loc de munca, a “muscat” nada oferita de o agentie de turism. Pentru transportul Baia Mare-Atena, agentia de turism VIP Tours i-a facut cea mai buna oferta de pret, dar nu si informativa. Pana la urma, clientul n-a mai ajuns la destinatie. Mai mult, a avut parte de stres, nervi si amenintari cu pistolul.

In 9 iunie 2003, Vasile Bledea s-a prezentat la agentia de turism VIP Tours care avea cea mai ieftina oferta din oras pentru transport in Grecia. Bledea a platit si a primit chitanta pentru 15 euro, suma care reprezenta rezervarea unui loc pentru o calatorie la Atena, cu plecare din Budapesta. “In 15 iunie am plecat in Budapesta. Ghidul, care era grec, mi-a luat 73 euro, dar mi-a spus ca la granita cu Macedonia am nevoie de viza si ca nu-mi poate garanta trecerea.” Insa agentia VIP Tours nu-si avertizase clientul ca ar avea nevoie de viza. “Am mai avut clienti care au plecat prin firma Colossus Travel din Budapesta, dar n-am mai avut probleme de acest gen”, a declarat agentul de la VIP Tours. Pentru ca agentia din Baia Mare i-a spus ca totul e in regula, Vasile Bledea si-a continuat drumul spre capitala Greciei. “La ora 2 noaptea, am ajuns la granita cu Macedonia. Gasindu-ma fara viza, m-au dat jos din autocar si m-au trimis inapoi la Belgrad. Mi-au rupt geanta, am fost amenintat cu pistolul si mi-au retinut biletul, refuzand sa-mi restituie banii. A fost prima data cand mi-a fost frica de moarte. Am trait un calvar.” Reintors acasa, Bledea s-a prezentat la agentia de turism VIP Tours pentru a-si recupera banii pierduti (aproximativ 150 euro).

Amanari infinite

In 18 iunie 2003, Bledea a depus o plangere la sediul agentiei, dar nu a primit nici un leu. “Au vrut sa-mi dea doar 15 euro (banii pentru rezervarea biletului), dar cheltuielile facute din cauza agentiei VIP au fost mult mai mari. Sa nu mai vorbesc de nervi si de stresul pe care l-am suportat. Isi bat joc de mine, ma poarta de la o zi la alta. Am depus plangere si la OPC si s-au deplasat la agentia de turism, cerandu-le actele de functionare. N-au avut sa le prezinte. Cred ca e vorba de o firma fantoma”, a spus pagubitul. GAZETA a luat legatura cu OPC. “I-am chemat la sediu sa ne prezinte actele de functionare, dar n-au venit. Au dat un telefon, sustinand ca au probleme de sanatate. Nu au venit nici in ziua pe care am stabilit-o de comun acord, fapt pentru care le vom da o amenda de 20 milioane lei. Vom intocmi un proces verbal, dupa toate rigorile normative, pe care-l vom trimite la agentie. Cred ca ma voi deplasa personal sa vad care este adevarata stare a agentiei VIP Tours”, a declarat Elena Carausan, inspector sef al OPC. Probabil pentru ca acest caz a luat amploare, agentul VIP Tours a sunat la redactie incercand sa se disculpe. “Ne-am dat seama ca firma Colossus este o firma fantoma. Sotul sefei mele este internat in spital, ieri au stat toata ziua la urgenta. Din aceasta cauza nu s-a rezolvat problema, dar saptamana aceasta sigur se va rezolva. Am vorbit si cu cei de la OPC si in cursul zilei de astazi le vom prezenta si actele firmei”. Poate va fi o invatatura de minte pentru toti. Nu va lasati tentati de “oferte atractive la preturi minime”. ULTIMA ORA In urma demersurilor GAZETEI, OPC-ului si a amenintatoarei prezente a inspectorilor de la Politia Economica (asa s-a auzit), VIP Tours i-a platit pagubitului suma de 320 euro, sperand ca acest caz sa fie ingropat in uitare, mai ales ca au scapat de amenda (deocamdata). N-a fost asa.

Gabriela VALEAN



* SRI incearca sa compromita sursa presei in scandalul “Ambasada”
Dovada manipularii

SRI nu a reactionat dupa publicarea, in articolul "Lectia CIA - Serviciile secrete romanesti au fost manipulate de anglo-americani". Articolul dezvaluia dedesubturile expulzarii ambasadorul Irakului la Bucuresti, Saad H.Majid. Revenim cu traducerea completa a documentatiei privind tehnica militara si materialele radioactive introduse de "cartita" anglo-americana in ambasada Irakului, cu scopul de a-i discredita pe diplomatii regimului lui Saddam Hussein.

Documentatia tehnica i-a fost remisa lui Pavel Pop, seful SRI Dej, de o sursa, cu putin timp inaintea izbucnirii scandalului international. Din lipsa de inspiratie si profesionalism, acesta nu a stiut cum sa o foloseasca. Pop a declarat ca informatiile nu aveau cap, coada si le-a ignorat. Traducerea lor arata insa “lucruri” serioase, precum si limbajul folosit de traficantii de armament. Aflati cate "fructe" se ascundeau in birourile ambasadei irakiene de la Bucuresti!

Serviciile de informatii anglo-americane au plantat la Bucuresti o "cartita otravita", care sa intre in jocul irakienilor. Cartita avea asupra sa documentul prezentat in facsimil. Respectiva persoana este de origine rusa si a activat ca diplomat al CSI in Romania, spun surse avizate. Acesta a venit la Bucuresti pozand in om de afaceri, a luat legatura cu cativa oameni de afaceri apropiati lojelor masonice. Se recomanda ca reprezentant al guvernului rus si delegat al unei firme de stat ce se indeletnicea cu exportul de armament. In 6 februarie 2003, a participat la o intalnire la Intercontinental cu un irakian. Rusul a etalat o oferta oficiala de tehnica militara si, neoficial, o oferta de materiale radioactive. A precizat ca a plasat oferte si altor persoane interesate, printre care si ambasadei Irakului la Bucuresti, prin intermediul unui om de incredere, de origine romana. Pentru a-i verifica buna credinta, i s-au solicitat rusului recomandarile din partea guvernului sau si din partea societatii invocate de acesta. Rusul a refuzat, dupa care a parasit tara.

Desfasurarea

Asadar, oficialii americani stiau de documentele introduse in ambasada irakiana de catre "cartita rusa", dar i-au lasat pe romani sa-si faca meseria. Ei au dat doar capatul de informatie. Pe 7 martie, Departamentul de Stat al SUA a solicitat Guvernului Nastase si inca altor 59 de state expulzarea a 300 de irakieni. Americanii nu si-a deconspirat sursa in cazul Ambasadei Irakului la Bucuresti. Chiar parteneri, romanii nu trebuiau sa stie toate jocurile. Asa ca, doar pe baza asigurarilor verbale ca exista ceva compromitator pe seama Ambasadei Irakului, SRI si SIE i-au "lucrat informativ" pe diplomatii irakieni. Dovezile compromitatoare existau, urma ca ofiterii romani de informatii sa le gaseasca. Ce au facut insa sereistii lui Timofte tine de paranormalul muncii de informatii. Pe 10 martie, Saad H. Majid, ambasadorul Irakului la Bucuresti, a avut o intrevedere cu Radu Onofrei, seful Directiei Asia si Orientul Apropiat din Ministerul Afacerilor Externe. La discutie a participat si un ofiter SIE, fapt confirmat mai apoi de MAE. Joi, 13 martie, Majid a organizat o conferinta de presa in care a acuzat SIE ca a incercat sa-l racoleze. A urmat un adevarat razboi al declaratiilor, in care MAE l-a declarat pe Majid "personna non grata" si a afirmat ca acesta a incercat o manevra propagandistica. Dupa cinci zile, Majid a parasit Romania, fiind chemat de oficialitatile de la Bagdad. Bineinteles, din context nu poate fi exclusa varianta MAE. Ciudat este faptul ca MAE a refuzat sa dezvaluie numele ofiterului SIE suspectat ca ar fi incercat sa-l racoleze pe Majid si nici ce cauta acesta in biroul lui Onofrei. Daca, intr-adevar, Majid a fost victima unei racolari, singura explicatie poate fi data de disperarea serviciilor romane, care pana la acea data nu gasisera documentele compromitatoare. Teoretic, dupa gandirea ofiterilor nostri, Majid ar fi trebuit sa le puna pe tava ofiterilor SIE si SRI documentele, dupa ce in prealabil l-au strans cu usa. Abordarea pe stil KGB a provocat un scandal international. Pana la urma, documentele privind tehnica militara si substantele radioactive au fost gasite. De cine, nu prea conteaza. Pe 22 martie, MAE a expulzat in bloc ceea ce a mai ramas din legatia diplomatica irakiana de la Bucuresti.

Ratarea lui Pop

Intre timp, la Dej, profesorul chimist Pop tacea chitic. Probabil nici pana azi Pop nu stie ca a pierdut sansa de a pune mana pe "bastonul de maresal". Surse avizate sustin ca persoana care ne-a pus la dispozitie documentele este urmarita de catre serviciile de filaj ale SRI, ii sunt interceptate convorbirile telefonice si i se incearca fabricarea unui dosar cu concursul organelor locale de politie. Peste noapte, sursa noastra s-a trezit chemata la CMJ Cluj pentru clarificarea situatiei militare, iar firma sa a fost asaltata de controale ordonate de Fisc. Nu este greu de banuit cine se ascunde in spatele razbunarii. Promitem ca vom dezvalui, cu probe zdrobitoare, felul in care SRI, Politia si Parchetul incalca, in acest caz, drepturile fundamentale ale omului. Arestarile "de vineri seara" nu sunt povesti.

Documentul

Iata traducerea documentului introdus de "cartita rusa" in ambasada Irakului de la Bucuresti: "Complexul industrial de armament VPK, Federatia Rusa, ofera celor interesati produsele sale: I. Prin contracte oficiale: Toate produsele (toate sortimentele) fabricate in uzinele V.P.K Federatia Rusa (de la munitie, tancuri, avioane, elicoptere, pana la rachete, complexe de rachete, piese de schimb) in urmatoarele conditii: a. Respectivele contracte se desfasoara prin "Rosvoorujenie" (o societate ruseasca - n.red) din Federatia Rusa; b. Preturile firmei "Rosvoorujenie" vor fi mai mici decat cele in vigoare, in functie de modul de plata al cumparatorului (numerar sau virament), a unui anumit procent, comision, (in limitele bunului simt) si in functie de intelegerea dintre partile contractante; c. Discutiile, negocierea cu reprezentantul cumparatorului, se vor face doar daca reprezentantul cumparatorului va pune la dispozitia reprezentantului vanzatorului recomandarea si confirmarea bancara a solvabilitatii; d. Vanzarea munitiei, armelor si armamentului se va face numai din depozitele care se afla pe teritoriul Fedaratiei Ruse in conditiile mentionate la punctul (b); e. Oferim asistenta tehnica si reparam, modernizam tehnica de lupta de productie sovietica fabricata de VPK; f. Prin telefon sau fax propun sa vorbim despre productia de legume-fructe, fie curate din punct de vedere ecologic, fie ecologice, de productie moldoveneasca, in forma proaspata sau concentrata, sucuri si compoturi, dupa cum urmeaza: munitia – mere, armament obisnuit – struguri, avioane – cirese, elicoptere – visine, tancuri – caise, complexe de rachete antiaeriane – piersici, piese de schimb – prune, piese de rezerva - pere. II. Prin contracte neoficiale: Uraniu pentru armament 235: a. Puritate chimica - 99,99%; b. Puritate izotopica - 99,99%; c. Dispunem de certificat; d. Probe de la fiecare container (intr-un container masa produsului este de 1000 gr, incluzand greutatea probei, fiecare proba - 10 gr); e. Pretul unui gram - 22.000 dolari americani; f. Proba se plateste; g. Suma platita pentru proba intra in pretul contractului pentru un container. Cantitatea produsului - in functie de necesitate. Operatia are loc pe teritoriul Moldovei. Alte tari sunt excluse. Pe telefon vorbim de "nuca intreaga", prin kg si tona se intelege gram si kilogram. Plutoniu armament 239: a. Puritate izotopica - 99,99%; b. Puritatea chimica - 99,99%; c. Certificatul se da in mana cumparatorului numai impreuna cu mostra; d. Intr-un container, masa produsului este de 1000 gr, incluzand greutatea probei, fiecare proba - 10 gr; e. Pretul unui gram de produs -32.000 dolari americani; f. Suma platita pentru proba intra in pretul contractului pentru un container; g. Cantitatea produsului - in functie de necesitatea cumparatorului; h. Operatia are loc pe teritoriul Moldovei. Alte tari sunt excluse; i. La telefon si fax vorbim despre "nuci curatate"(decojite). Prin kg si tone se intelege gram, respectiv kg produs. Mercur 40/40 60/80 80/80 strategic: a. Dispunem de pachetul de documente cu caracteristicile produsului si tehnologia de utilizare - costul pachetului - 80.000 de dolari americani; b. Produsele se afla in containere din cauciuc special. Masa produsului intr-un container - 1kg. Nu avem probleme la acest produs; c.Pretul pentru 1 kg - 2,4 milioane USD 40/40, 1kg - 2,5 milioane USD 60/60, 1kg - 2,6 milioane USD 80/80; d. In cazul prezentului produs se cere garantie financiara din partea cumparatorului; e. In discutiile despre acest produs vom folosi termenul de miere de albine naturala".

Alin POPA



* La LPS, performantele sunt recompensate cu nasturi!
Albu-Voda cel Cumplit

Antrenamente epuizante, pentru rezultate deosebite. Aceasta pare a fi deviza tinerilor sportivi, dar cand performanta este atinsa, nu primesc recompensele prevazute de lege. Banii pentru premieri nu au mai venit din 2002.

Conform legii, sportivii care au participat la campionatele nationale si au obtinut rezultate trebuie sa primeasca premii in bani sau in obiecte. Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) nu a luat nici o masura in acest sens. Mai mult decat atat, s-a grabit sa faca promisiuni gratuite. Situatia persista in aproape toate ramurile sportive aflate sub administrarea LPS - CSS (inot, atletism si gimnastica).

“Bataie de joc”

Consiliul Local Baia Mare a alocat 870 milioane lei din care LPS - CSS trebuia sa acopere taxele de deplasare la concursurile oficiale, vitaminizarea sportivilor, alimentatia de efort si premiile. Din toate, conducerea a asigurat doar transportul sportivilor la competitiile oficiale. De premii, nici vorba. Eterna problema a lipsei banilor. “In echipa pe care o antrenez am 14 copii, din care sase sunt valorosi, aduc peste 150 de medalii pe an. Am facut mai multe cereri catre LPS, dar ne amana pe motiv ca nu sunt bani. La Nationalele din iarna ne-au promis bani pentru premiere, dar nimic. Copiii trebuie sa primesca peste 80 milioane lei si nu sunt stimulati deloc. La sfarsitul lunii ni s-au promis 25 milioane lei, nici macar jumatate. E bataie de joc!”, a afirmat Adrian Gherghel, antrenor de inot. Cu aceeasi problema se confrunta si atletii. “Conform art. 23 din Decizia 137/2003, sportivii au dreptul la alimentatie de efort constand in produse lactate, fructe, miere sau altele cu efect nutritiv similar, pana la 45.000 lei/zi. Dar copiii nu primesc nimic. Sa nu mai vorbim de echipament sau cantonamente, de vitamine, sustinatoare de efort, medicamente, unguente si produse pentru masaj. Ori de terenul de atletism, care este sub toata critica. Ne platesc numai transportul pentru deplasari, in rest nimic din lege nu se respecta”, a declarat Terezia Pop, antrenor de atletism.

Replica “alba”

La LPS, dupa 45 de minute de asteptare, am primit raspunsuri pe un ton ridicat cu cativa decibeli peste limita civilizatiei. “Nu sunt bani pentru premii. De unde sa fie? Noi incercam sa le asiguram transportul. Sa se bucure ca pot participa la concursuri. Deja am cheltuit 470 milioane lei si mai avem si alte competitii. Le-am spus ca daca vor ramane bani, le vom da si premii. Cui nu-i convine, sa vina in locul meu. Maine dimineata imi dau demisia”, a declarat Petre Albu, director LPS. Cum adevarul nu este intotdeauna la mijloc, am vrut sa aflam de ce nu sunt banii dupa care suspina directorul LPS si am ajuns la Consiliul Local, unde Carmen Pop, director economic, “a aprins lumina”.

Cere si ti se va da!

“Nu ne-au cerut bani pentru premii. N-au facut nici o solicitare in acest sens, n-au spus ca nu au bani in cont. Sa anunte si le alimentam contul. Pe langa decizia din Monitorul Oficial, mai exista si hotararea 303, in baza careia sportivii care au obtinut rezultate deosebite la competitiile nationale ori scolare vor fi premiati. Sa faca o lista cu acestia, cu banii care trebuie sa-i ia. Ulterior, sportivii sa se prezinte la Primarie cu buletinul, ca sa-si poata ridica banii”. Chestiunea cu demisia nu ne-a intristat, iar ceea ce era de demonstrat (adica managementul deficitar), a fost demonstrat. Ramane sa auzim ca sportivii baimareni au fost premiati si nu purtati cu zaharelul. Performantele lor ridica prestigiul liceului si, implicit, al directorului nervos. Vremea recompensarii cu nasturi a trecut, domnule director! Acum, ca v-am rezolvat si cu premierea, spunem “Cu placere” si plecam acasa, dar ramanem cu ochii si pe LPS.

Gabriela VALEAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.