• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 1 Aprilie , 2012

Profesorul excelenţei social-democrate

Ana Moldovan este unul dintre cei mai activi consilieri judeţeni ai PSD Maramureş. Profesor foarte bun, Ana Moldovan a fost în decursul anilor, în poziţii de conducere în cadrul învăţământului maramureşean. Conduce bine organizaţia de femei social-democrate şi a ieşit în evidenţă prin modestie, calm, profesionalism. Am pus patru întrebări celei care este mâna de fier a femeilor din PSD Maramureş, întrebări la care Ana Moldovan a răspuns cu eleganţă.

 
ACTIVITATEA ORGANIZAŢIEI DE FEMEI DIN PSD MARAMUREŞ!     
    

Misiunea importantă pe care şi-a asumat-o Organizaţia Femeilor Social Democrate este de  a reclădi încrederea oamenilor în politica social- democrată, în capacitatea de a munci împreună pentru binele comun, pentru a depăşi greutăţile.

Obiectivul central al OFSD este ca organizaţia de femei să fie o structură dinamică, având un rol decisiv în selectarea, formarea şi promovarea membrelor sale, pe criterii transparente de performanţă, cu lideri de calitate, adevăraţi formatori de opinie, profesionişti în viaţa politică, a căror imagine va fi construită pe baza unei strategii coerente.

Principalele domenii de acţiune ale OFSD sunt multiple şi dinamice, cele mai importante fiind: consolidarea organizaţiilor locale ale OFSD, prin atragerea de noi membre de valoare şi implicarea lor în activitatea politică, socială şi civică, organizarea de seminarii şi cursuri de formare politică a femeilor pentru a deveni competitive şi profesioniste în demersul lor politic, 

realizarea şi implementarea unor programe de profilaxie şi educaţie pentru sănătate, adaptate grupurilor ţintă, iniţierea unor acţiuni caritabile şi de sprijinire a categoriilor sociale defavorizate, sprijinirea conservării tradiţiilor populare cu risc de disoluţie, organizarea şi participarea la sărbătorile religioase, la festivalurile folclorice, a sărbătorile localităţilor judeţului Maramureş, la alte activităţi sportive şi culturale.

 

CE AR TREBUI SĂ FACĂ PSD  ÎN GENERAL ŞI OFSD ÎN PARTICULAR, PENTRU A REALIZA O ACTIVITATE POLITICĂ EFICIENTĂ?

 

PSD şi colegii din USL sunt în faţa unei mari provocări: de a recâştiga încrederea în partid şi clasa politică. În faţa unei populaţii atât de dezamăgite şi sceptice, este obligaţia noastră să avem un comportament şi o comunicare onestă, menite a demonstra că NU SUNTEM TOTI LA FEL!! Nu ne pot fi imputabile toate răutăţile sancţionate, pe bună dreptate de presă! Suntem fiecare cu personalitatea sa, iar în cadrul politic al PSD şi, acum al USL, trebuie să punem temelia unor relaţii corecte, menite a reface contractul politic între votant şi ales. Si, bineînţeles, după câştigarea alegerilor trebuie să confirmăm încrederea şi aşteptările oamenilor într-o schimbare în bine! Cred cu tărie acest lucru şi nu aş putea accepta altceva!

OFSD nu poate acţiona separat de aceste obiective, dar are în plus sarcina  de a creşte apetitul pentru implicare politică în rândul femeilor.

 

ACTIVITATEA CONSILIULUI JUDEŢEAN MARAMUREŞ

 

Activitatea pe care am desfăşurat-o în cadrul Consiliului Judeţean Maramureş m-a maturizat şi mi-a adus multe satisfacţii. Am conştientizat miza hotărârilor adoptate în acest for legislativ judeţean. Apreciez că activitatea C.J. este importantă. E de dorit ca, în numele interesului general al maramureşenilor, pe durata mandatului, consilierii judeţeni să treacă peste ambiţii sau interese de grup şi să adopte rezoluţiile cele mai bune. E păcat că uneori resursele se mai distribuie şi subiectiv, sunt însă optimistă că viitorul Consiliu va fi unul mai matur şi va valorifica experienţele pozitive, nerepetând greşelile anterioare.

 
 
PROIECT POLITIC
 

Sunt adepta abordării integratoare a egalităţii de şanse în toate strategiile, politicile şi programele PSD. Militez pentru implicarea politică şi asumarea responsabilităţilor din partea femeilor pe baza unor criterii de transparenţă şi performanţă.

Contez pe calităţile colegelor mele, pentru împlinirea rolului politic al femeii. Organizaţia de femei a PSD Maramureş va rămâne în continuare factorul de echilibru din cadrul organizaţiei.

Sunt o visătoare optimistă! Eu chiar cred în oameni! Nu mi-am pierdut speranţa şi asta îmi dă forţa de a merge mai departe, în demersul politic în care mi-am ancorat aşteptările de mai bine pentru viitor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.