• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Septembrie , 2012

Ana Event, unicul între foiţe mov

În Piaţa Revoluţiei din Baia Mare este de ceva vreme o pată mov, deschisă în şirul de magazine de pe latura comercială a Pieţii.

 

În aparenţă un magazin pentru cadouri, după cum se vede pe vitrină, în fapt, un cochet şi inedit magazin ce comercializează buchete de flori personalizate, cadouri din categoria „de casă”. De fapt, un astfel de magazin este greu de descris.

Dacă ar fi fost unul dintre stabilimentele ce oferă flori şi cadouri, am fi trecut pe lângă el, fără să facem o escală.

În Baia Mare sunt mai multe astfel de magazine, cu stil, cu ştaif, unde poţi găsi un cadou sau un buchet de flori.

„Ana Event” este excepţia ce întăreşte regula. Micuţ, foarte mov, dar acel mov care este cald, apoi un vernil, parcă scurs din pensulă, un galben rece şi frumos, toate culorile, parcă cunoscute de ochiul ce priveşte prin micuţul magazin pentru a prinde totul.

Cadourile, porţelanuri fine, alte lucruri de bun gust se află risipite între florile ce nu sunt vândute la bucată sau în banale buchete cu iarba obişnuită într-o florărie. Nu! Aici sunt buchete unicat. Aranjate după o reţetă proprie proprietarului magazinului.

Tot felul de flori, aduse în cantităţi mici, la comandă, aproape, pentru a nu se ofili, sunt puse una lângă alta după culoare, afinitate, după soare, vânt, căldură şi frig. Toate simţămintele posibile sunt cuprinse în aceste buchete, ce au suporţi lucraţi manual din carton, pictat cu migală şi respect pentru ochiul flămând de frumos, buchete înfăşurate în plase dintr-un fel de lână, colorat şi în contrast cu buchetul. Orhideele, care stau cuminţi în vaze mari şi între biluţe colorate, din alea care se ţin cu apă şi care au un efect relaxant, bonsai adevăraţi, ce mai, o nebunie de magazin în care totul este din categoria unicat.

Dar surpriza cea mare a fost când am recunoscut proprietarul. Ani Buda, fostul consilier local pe care liberalii nu au dorit să îl pună pe funcţie, un om politic care a introdus în ecuaţia asta complicată a politicii locale, sensibilitatea şi capacitatea de a comunica, cu oameni, cu flori, cu un tablou sau un porţelan.

 

De formaţie economist, Ani Buda are reale calităţi de designer, iar dacă sunteţi în căutarea unui cadou frumos, a unui buchet de flori special, nu ocoliţi magazinul din Piaţa Revoluţiei. Nu trebuie să faceţi nimic, magazinul vă va găsi el!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.