Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, modernizat printr-un proiect în valoare de 19.8 milioane de lei
Proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea cabinetelor din ambulatoriile de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare” a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR, valoarea proiectului fiind de 19,8 milioane de lei.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a spus: „Ministerul Sănătății a anunțat oficial că a fost aprobată finanțarea, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, a proiectului privind modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare. Decizia ministerului vine după ce, în septembrie 2022, aleșii județeni au adoptat acest proiect în valoare de 19.867.149,41 lei, TVA inclus.
Activitatea din Ambulatoriul Integrat reprezintă o prioritate absolută pentru Spitalul Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare, de aceea este foarte important să investim în modernizarea și dezvoltarea acestuia. Respectăm promisiunile făcute cetățenilor și modernizăm infrastructura de sănătate a județului Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președintele administrației județene.
Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, explică: „Proiectul are ca obiectiv lucrări de modernizare a ambulatoriului și achiziționarea de dotări noi, cu aparatură modernă, la cele mai înalte standarde de calitate. De asemenea, și spațiul din ambulatoriu va fi organizat într-un mod mult mai practic și accesibil pentru ca personalul medical să își poată desfășura activitatea cât mai eficient, iar pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții.
Reabilitarea ambulatoriului integrat al spitalului şi dotarea acestuia cu echipamente performante vor conduce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, la creșterea calității vieții, continuarea reformei în sistemul sanitar şi, pe termen lung, la apropierea de indicatorii de sănătate şi demografici ai țărilor civilizate. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt pacienții consultați în ambulatoriu, iar beneficiarii indirecți sunt reprezentați de populația județului Maramureș, aproximativ 460.000 de locuitori.
Activitatea Ambulatoriului Integrat reprezintă o prioritate absolută pentru Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, de aceea este foarte important să investim în modernizarea și dezvoltarea acestuia. Mulțumesc domnului Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, pentru sprijinul oferit acestui proiect important pentru sănătatea maramureșenilor.
Datorită acestei finanțări, SJUBM va lărgi gama de servicii medicale oferite în ambulatoriu, ce deservește 38 de specialități, urmând deschiderea de alte 5 cabinete medicale, implicit specialități noi (neonatologie, anestezie terapie intensivă, radioterapie, cardiologie pediatrică, pneumologie), ceea ce va duce la creșterea nivelului calitativ al actului medical, inclusiv prin realizarea de noi tipuri de investigații medicale. Acest succes este și meritul echipei, de aceea le mulțumesc pentru efortul depus tuturor celor care au fost implicați în etapa de pregătire a proiectului”.