• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Martie , 2017

Ambasadorul Ucrainei în România a mulțumit autorităților județene pentru atenția acordată minorității ucrainene din Maramureș

Aflat într-o vizită de lucru în Mara­mureș, Excelența Sa, Yevhen Levyts­ky, ambasadorul Ucrainei în România, a solicitat o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. Scopul vizitei oficiale a fost acela de a mulțumi autorităților județene pentru atenția acordată minorității ucrainene care trăiește în județul nostru. „Mi-am dorit să vă întâlnesc personal pentru a vă mulțumi pentru ajutorul pe care l-ați oferit în tot acest timp ucrainenilor care trăiesc aici. Mulțumim pentru monumentul poetului Taras Șevcenko și pentru Liceul Taras Șevcenko, am­bele aflate la Sighetu Marmației, pentru faptul că minoritatea ucraineană găsește un sprijin în autoritățile jude­țului. Cunosc eforturile care se depun pentru a oferi condiții de viață decente ucrainenilor și vă asigur că ușa Ambasadei Ucrainei va fi mereu des­chisă pentru dumneavoastră. Am aflat cu încântare toate acțiunile culturale la care participați sau cele unde susțineți comunitățile de ucraineni, de taberele de relaxare unde au fost invitați copii din zonele afectate ale Ucrainei. Mă bucur să observ că relațiile economice între România și Ucraina sunt tot mai bune și așteptăm și o finanțare a proiectelor transfron­taliere dintre cele două state ve­cine”, a declarat Exce­lența Sa, Yevhen Levytsky.
Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea, a amintit de cel mai important proiect care se reali­zează pentru minoritatea ucraineană din județ, respectiv reabilitarea DJ 187, Leordina (DN18) – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, un drum cu o lungime de peste 20 de km, pentru care s-au aprobat deja indicatorii tehnico-economici din cadrul Studiului de Fezabilitate.
„Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și, în cel mai scurt timp, așteptăm vești po­zitive. Au trecut mai bine de 26 de ani de când ne străduim să cârpim acest drum, iar rea­bilitarea tronsonului în­seamnă să ofe­rim condiții decente de viață pentru ucrai­nenii care trăiesc în Maramureș, în această zonă. Un alt proiect care se adre­sează comunității ucrainene se des­fășoară în Poienile de sub Munte, aici fiind singura școală din Mara­mu­reș prinsă în programul pilot care prevede acordarea unei mese calde pentru elevi”, a declarat șeful adminis­trației jude­țene.

Discuțiile au continuat pe Programul Ucraina – România unde urmează să fie deschisă linia de finanțare, iar cele două state trebuie să depună proiecte comune, care să fie susținute în acord. Președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că militează pentru deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei în Ucraina, unul din acestea putând fi la Remeți, cu o investiție rezonabilă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.