• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 16 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 3 Octombrie , 2024

,,Am contribuit la blocarea legiferării indirecte a prostituției în Europa”

 Am contribuit la blocarea legiferării indirecte a prostituției în Europa, situatie care ar fi fost cauzată de o formulare ambiguă din raportul “Protecția drepturilor omului și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru lucrătorii sexuali și victimele exploatării sexuale”, supus votului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Discuțiile pe care le-am avut cu colegii din grupul EPP la ședința publică de la Strasbourg au dus la retransmiterea raportului înapoi în comisia de specialitate, 51 de parlamentari susținând acest punct de vedere. A fost doar un vot împotrivă și o abținere.
În maniera în care a fost redactat raportul s-ar fi legiferat indirect prostituția, iar în locul protecției victimelor abuzurilor sexuale și ale traficului de ființe vii, ar fi fost favorizați proxeneții.
Succesul înregistrat a venit ca urmare a sesizărilor primite de la ONG-urile din țară care luptă pentru combaterea traficului de persoane și a dialogului cu președintele Comisiei de Egalitate și Nediscriminare, Mariia Mezentseva-Fedorenko, care a și luat cuvântul în plen pe acest subiect.
Adoptarea raportului ar fi produs efecte grave la nivel european, deschizând calea către normalizarea unei practici care, în loc să protejeze victimele, le-ar expune la noi riscuri și care ar fi anulat toate eforturile de combatere a exploatării și traficului de persoane.

 

Cristian Niculescu Țâgârlaș - Senator PNL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.