• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Iulie , 2023

Alte două proceduri EVAR La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

 La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională (L.A.C.C.C.I.), o echipă medicală a efectuat cu succes alte două proceduri EVAR.

În luna iunie, la SJUBM, o echipă de medici, alcătuită din dr. Filip Dan Florin, împreună cu reputatul Proctor – conf. dr. Gianmarco De Donato de la Spitalul Universitar Siena din Italia, dr. Cozma Gabriela au efectuat alte două intervenții de EVAR - reparare Endovasculară a unor anevrisme aortice abdominale de mari dimensiuni cu iminență de ruptură. Complexitatea cazurilor a fost dată de faptul că unul dintre cei doi pacienți mai fusese operat pe axul arterial al membrului inferior, iar celălalt era sechelar de infarct miocardic, necesitând preprocedural implantarea a două stenturi coronariene. Ambele proceduri au decurs fără complicații, reușindu-se sigilarea completă a anevrismelor.

De asemenea, toate procedurile s-au efectuat cu anestezie locală, iar hemostaza s-a efectuat percutan, cu succes. Pacienții sunt în stare bună, fiind externați câteva zile mai târziu.

Echipa medicală a fost compusă din: Filip Dan Florin - operator principal; Proctor – conf. dr. Gianmarco De Donato de la Spitalul Universitar Siena din Italia, dr. Kozma Gabriela - Coordonator LACCI; Asistenții medicali din cadrul LACCI: Pinte Viorel, Herta Aurica, Mocanașu Loredana, But Ovidiu, Oarga Olga – registrator medical; Covaciu Mihaela – îngrijitor.

Până în prezent, în cadrul SJU Baia Mare, s-au efectuat cu succes 27 de cazuri EVAR.

În secția Cardiologie Intervențională din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare s-a născut un veritabil parteneriat activ și dedicat pacientului, între medici, autorități și comunitate, fiecare parte contribuind semnificativ la reușitele din ultima perioadă”, a spus managerul Oros George Alexandru.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.