• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Octombrie , 2017

Aleșii județeni au aprobat proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ

Întâlnirea a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care l-a avut alături pe vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș. Aurica Todoran, noul secretar al județului a arătat că își dorește să colaboreze foarte bine atât cu aparatul propriu, cât și cu aleșii jude­țeni, asigurându-i de întreaga deschi­dere și disponibilitate. „Îmi doresc să găsim, de fiecare dată, cu calm și înțelepciune soluții la orice probleme ar putea să apară”, și-a încheiat discursul Aurica Todoran, secretarul județului Maramureș.

Primele două proiecte au făcut referire la aprobarea proiectului și a principa­lilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Palat Administrativ”, finanțat prin POR 2014 – 2020 precum și a cheltuielilor aferente. Valoarea totală a proiectului este de aproape 48 de milioane de lei, din care contribuția Județului Maramu­reș ar fi de aproximativ 10 milioane de lei. Din finanțarea pe care ar trebui să o suporte Consiliul Județean Maramureș, 774.300,22 lei reprezintă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, iar 9.184.789,76 lei sunt cheltuielile neeligibile ale proiectului, inclusiv T.V.A. aferent. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că proiectul tehnic a fost transmis de proiectant doar în cursul zilei de marți, 3 octombrie, iar aparatul propriu al CJ Maramureș a muncit foarte mult pentru ca proiectul să intre la aprobare în ședința de miercuri dimineața.

„Vreau să mulțumesc aparatului propriu care începând de ieri, de când a primit această documentație din partea proiectantului a muncit toata seara, toată noaptea, inclusiv azi-dimineață pentru a verifica acești indicatori tehnico-economici pentru a avea aceste două proiecte, astăzi, pe ordinea de zi. Este un obiectiv important al județului, un simbol al administrației județene, unde atât Prefectura, cât și Consiliul Jude­țean Maramureș își desfășoară activitatea. Vorbim despre o clădire care nu a fost practic reabilitată niciodată cu adevărat și care are nevoie de aceste intervenții deoarece este un centru al administrației județene care trebuie îmbunătățit, păstrând însă caracteristicile actuale ale clădirii. În 18 mai 2016 a fost aprobată, prin hotărâre de Con­siliu Județean, Strategia de dezvoltare durabilă a județului Maramureș pentru perioada 2014 – 2020. În acest document a fost cuprins portofoliul de proiecte prioritare ale Consiliului Județean Maramureș, aici fiind inclusă și reabilitarea Palatului Administrativ”, a arătat președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea.

Consiliul Județean Maramureș pregă­tește depunerea cererii de finanțare și a documentelor însoțitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambur­sabile prin POR 2014 – 2020. Conform condițiilor specifice din Ghidul solicitantului de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte a fost ne­cesară și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții. Clădirea se află în administrarea județului Maramureș, în cadrul căreia își desfășoară activitatea atât aparatul de specialitate al consiliului județean, cât și personalul altor insti­tu­ții. Cele două proiecte au fost votate în unanimitate de consilierii județeni prezenți la ședință.

Servicii de expertiză tehnică aferentă recepției la finalizarea construcției Centrului de Vizitare din Pasul Prislop
Al treilea proiect supus votului plenului a privit aprobarea de modificări în Lista obiectivelor de investiții și în lista poziției „Alte cheltuieli de investiții” pe anul 2017, respectiv contractarea unor servicii de expertiză tehnică aferentă recepției la finalizarea execuției lucră­rilor de construcție a Centrului de Vizi­tare din Pasul Prislop – Parcul Național Munții Rodnei. Suma necesară finan­țării este în cuantum de 19,58 mii lei.

Cel de-al patrulea proiect aprobat de aleșii județeni a vizat modificarea Ho­tărârii nr. 164/30 octombrie 2013 privind încheierea Contractului de credit de investiții, a Contractului de ipotecă asupra creanțelor rezultate din veniturile bugetare ale autorității administrației publice locale precum și a Contractului de ipotecă mobiliară între CEC Bank SA și Județul Maramu­reș. Astfel, s-a aprobat prelungirea cu 12 luni a perioadei de angajare (de tra­gere) a sumelor din creditul contractat în valoare de 116.000 mii lei, din care, până la această dată s-au efectuat trageri în valoare de 54.332,07 mii lei. Suma neutilizată din creditul autorizat este, în prezent, de 61.667,93 mii lei.

Ultimul proiect supus votului plenului a privit retragerea unor sume deja aprobate prin Proiectul cultural prioritar al Consiliului Județean Maramureș pentru anul 2017. Este vorba despre 50.000 de lei, care au fost alocați pentru festivalul „Hora la Prislop”, din Borșa și care nu a mai avut loc datorită lucrărilor existente pe DN 18, precum și cei 50.000 de lei alocați pentru „Festivalul Casta­ne­lor” din Baia Mare. Parteneriatul în­cheiat în Județul Maramureș și Mu­nicipiul Baia Mare va fi respectat în continuare, prin colaborarea cu o instituție aflată în subordinea CJ Mara­mureș, respectiv Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

 


În 18 mai 2016 a fost aprobată, prin hotărâre de Con­siliu Județean, Strategia de dezvoltare durabilă a județului Maramureș pentru perioada 2014 – 2020. În acest document a fost cuprins portofoliul de proiecte prioritare ale Consiliului Județean Maramureș, aici fiind inclusă și reabilitarea Palatului Administrativ”
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Jude­țean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.