• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Martie , 2012

Bucătăria hoinară, la Athos

La restaurantul Athos a avut loc lansarea albumului de fotografie: „Bucătăria Hoinară”, realizat de Răzvan Voiculescu. Au fost invitaţi să vorbească despre album, despre eveniment, primarul Cătălin Cherecheş, Teodor Ardelean, Augustin Botiş, Horia Şimon, chef-bucătar şi unul din protagoniştii albumului.

Lansarea albumului a fost însoţită de proiecţia scurtmetrajului de making-of al acestuia. S-au spus poveşti delicioase din culisele realizării albumului. “Bucătăria Hoinară” este un album de fotografie şi de gusturi. Deşi îşi spune “bucătărie”, nu conţine reţete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente - fiecare cu povestea şi aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria şi gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya şi creveţii jumbo cu Mocăniţa.

Albumul conţine o colecţie de „popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare – unele dintre ele puţin cunoscute. Se găteşte în gospodării ţărăneşti şi şoproane părăsite, pe malul Dunării, pe plaja de la Portiţa sau în mlaştina Letea.Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă – gătitul. Gusturile se combină exuberant, după inspiraţia invitaţilor-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se găteşte în spiritul locului, majoritatea reţetelor sunt suprapuneri cosmopolite - gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele “locale” şi cu povestea oamenilor pe care “bucătarii hoinari” îi întâlnesc.Astfel, după parcurgerea celor 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în România poate să devină o adevărată expediţie în jurul (bucătăriilor) lumii. Albumul este însoţit de un DVD cu making-of.

Filmul este realizat de Şerban Georgescu. Printre zonele în care a poposit caravana lui Vasilescu este şi Þara Lăpuşului. După prezentare, după momente de folclor oferite de Grupul Iza, a urmat o degustare de bucate alese. Evenimentul a fost onorat de foarte mulţi invitaţi. A fost un eveniment monden, aşa cum de mult nu s-a mai văzut în Baia Mare. Autorităţi, oameni de afaceri, de cultură, şefi de instituţii şi circa 20 de fotografi băimăreni, dar şi din alte părţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.