• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Aprilie , 2012

Colţu’ meu / Teoreticienii drogurilor

Am fost la o deschidere sau un fel de lansare a filialei AIA, adică Asociaţia Internaţională Antidrog. Recunosc că m-am înşelat cu privire la cei care au organizat evenimentul, să îi spunem astfel.

Am crezut că cei de la o fantomatică organizaţie şi se „luptă” cu păcatul drogurilor sub competenta îndrumare a un fost ofiţer de securitate, dacă nu mă înşel. Dacă nu e de la fosta securitate, atunci din fosta Miliţie, este sigur. Un tip care şi-a schimbat numele din motive care îmi scapă. O organizaţie care consumă fonduri pentru…şi aici urmează punctele de suspensie.

Nu au fost ei. AIA este altă organizaţie care se luptă cu drogurile şi cei care le consumă. În Baia Mare s-a înfiinţat prima filială din ţară a acestei organizaţii condusă de mai cunoscutul Pavel Abraham. Câteva pliante, eternele pliante cu NU droguri, DA viaţă!, metaforic vorbind. Vorbărie goală, formă fără fond. Nimic!A fost amuzant că la un astfel de eveniment în care nu s-a spus nimic, au participat fel şi fel de autorităţi. Eu m-am întrebat ce caută acolo, ei au ascultat atenţi cum s-a vorbit despre nimic. În final, toţi au fost mulţumiţi, cei cu filiala că au noi membri şi probabil vor cere spaţii, terenuri şi bani. Vor urma să fie tipărite alte chestii ce vor fi distribuite prin şcoli, la copii care ştiu mult mai multe despre droguri decât se arată în aceste tipărituri. Dar şi banii trebuie cheltuiţi cumva!După prezentarea nimicului a cântat Ansamblul Naţional Transilvania, de parcă povestea cu drogurile este o treabă la care trebuie să ne veselim. Am plecat de acolo şi pe stradă mi-am amintit de poveştile adevărate cu droguri vândute tinerilor pe la colţuri de şcoli, crâşme, cluburi. În parcuri şi în locuri aglomerate. Recent un inspector a fost prins cu ghivece în care avea canabis. Dar astea sunt poveşti adevărate. În zona adevărată nu prea vezi picior din cei care cheltuiesc bani pe tipărituri. Ei sunt teoreticienii drogurilor, cei din zona adevărată, unii, destul de mulţi, consumatori, traficanţi. Două linii paralele! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.