• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 August , 2023

Administrația centrală față în față cu administrația locală

Săptămâna trecută, în Sighetu Marmației a avut loc un eveniment extrem de important și util, care pune față în față administrația centrală și administrațiile locale din județul nostru, cu scopul de a accelera ritmul de implementare al proiectelor și, implicit, absorbția de fonduri europene și guvernamentale în comunitățile din Maramureș.

 

Senatorul Sorin Vlașin a explicat: „În prima sesiune a întâlnirii de lucru, au luat cuvântul și au prezentat ministerele și programele de finanțare pe care acestea le gestionează invitații din cadrul administrației centrale participanți la eveniment: Alexandru Stoica, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Bogdan Bălăniscu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, apelor și pădurilor, Lucian Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, antreprenoriatului și turismului, Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului de Mediu, Felix Cosma, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ștefan Rus, director al Administrației bazinale Someș-Tisa, Antoaneta Bolchiș, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.
Împreună cu colegul deputat
Gabriel Zetea, președintele PSD Ma­ra­­mureș, ne-am dorit să venim în sprijinul primarilor și să încercăm să reducem blocajele birocratice și administrative, să creștem gradul de colaborare și comunicare dintre administrațiile locale și centrale și, mai ales, să sprijinim dezvoltarea fiecărei comunități din Mara­mureș.
Ne bucurăm că foarte mulți primari, din întreg județul, au răspuns invitației de a participa la această întâlnire de lucru, inclusiv primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Iar în cea de-a doua sesiune a evenimentului, aceștia și-au prezentat proiectele aflate în diferite stadii și au putut adresa punctual întrebări, au putut solicita sprijin și lămuriri cu privire la aspecte ce țin de documente, avize etc. Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru Mara­mureș!”
Deputatul Gabriel Zetea, pre­ședintele PSD Maramureș, a spus: „Pentru a veni în sprijinul colegilor primari care au depus proiecte pe fonduri europene sau guvernamentale, alături de senatorul PSD, Sorin Vlașin, am organizat, în Sighetu Marmației, o întâlnire de lucru la care am invitat secretarii de stat din diferite ministere, pentru ca toți cei interesați să poată adresa întrebări cu privire la proiectele lor și să ceară lămuriri punctuale. Primarii maramureșeni au avut parte de sesiuni de lucru cu Alexandru Stoica, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Admi­nis­trației, Bogdan Bălăniscu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Lucian Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și turismului, Laurențiu Neculaescu, președintele Adminis­trației Fondului de Mediu, Felix Cosma, președintele Agenției Na­ționale a Funcționarilor Publici, Ștefan Rus, director al Admi­nis­trației bazinale Someș-Tisa, Antoaneta Bolchiș, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a reduce blocajele birocratice și administrative dintre administrația locală și centrală, pentru a veni cu adevărat în sprijinul comunităților maramureșene. Comunitățile se pot dezvolta doar prin activitatea primarilor harnici, care înțeleg că pentru a crește calitatea vieții locuitorilor este important să demareze cât mai multe proiecte pentru cetățeni. Maramureșul are primari destoinici care muncesc pentru cetățenii care le-au încredințat votul și, în acest sens, pe diferitele axe de finanțare (bani europeni sau guvernamentați) au fost depuse numeroase proiecte aflate în diferite stadii de aprobare. La întâlnire a fost prezent primarul municipiului Baia Mare, dar și colegii primari din cele patru țări ale Maramureșului. Am promis că astfel de întâlniri vor mai avea loc, pentru că, doar printr-o bună colaborare între administrația centrală și locală, putem să oferim românilor și maramureșenilor viața pe care o merită! Le mulțumesc tuturor celor prezenți la întâlnirea din Sighetu Marmației și am convingerea că rezultatele bune pentru oameni nu vor întârzia să apară!”.

 

„Pentru a veni în sprijinul colegilor primari care au depus proiecte pe fonduri europene sau guvernamentale, alături de senatorul PSD, Sorin Vlașin, am organizat, în Sighetu Marmației, o întâlnire de lucru la care am invitat secretarii de stat din diferite ministere, pentru ca toți cei interesați să poată adresa întrebări cu privire la proiectele lor și să ceară lămuriri punctuale”.

Deputatul Gabriel Zetea,
pre­ședintele PSD Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.