• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 August , 2017

Acord de parteneriat între CJ Maramureș, ISJ și UAT-uri pentru realizarea proiectului „Primul ghiozdan”

Președintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că acest proiect a fost propus de către consilierul județean Liliana Moga, care a desfășurat programul în câteva UAT-uri, în ultimii ani. „Proiectul a fost finanțat, până acum, din sursele proprii ale doamnei consilier. Odată adus în atenția exe­cu­tivului Consiliului Județean Maramureș l-am discutat în detaliu în comisiile de specialitate. Personal, consider că este un proiect necesar, un proiect frumos care implică un acord între Inspectoratul Școlar Județean și UAT-urile care vor dori, alături de CJ Mara­mureș, să intre în parteneriat. Dorința noastră este aceea de a oferi copiilor care merg pentru prima dată la școală un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare. Urmează ca ISJ Ma­ra­mureș să ne pună la dispoziție totalul copiilor care vor începe clasa 0, iar apoi vom încheia acordurile de parteneriat și cu unitățile administrativ-teritoriale care doresc să intre în proiect. Există, în pre­zent, comunități care desfășoară deja acest program din resurse proprii, așa că ne vom adresa comunităților care au cu adevărat nevoie de sprijinul nostru, iar atunci vom reveni în plenul CJ cu un proiect care prevede exact suma și numărul beneficiarilor”, a subliniat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Consilierul județean Liliana Moga s-a adresat plenului Consiliului Județean Maramureș, pentru a sublinia importanța acestui proiect de suflet și bucuria pe care a citit-o, de fiecare dată, pe chipul micilor beneficiari. „Mulțumesc, în pri­mul rând, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru deschiderea pe care a avut-o referitor la inițiativa mea. Sper ca toți colegii consilieri județeni să voteze acest proiect generos, de care vor beneficia copiii care urmează să înceapă clasa 0 în toamna acestui an. Din experiența proprie pot să vă spun că ideea aceasta a fost îmbrățișată cu mare bucurie atât de copii, cât și de părinți. Le mulțumesc prima­rilor care au făcut parteneriatul posibil încă de anul trecut și îmi doresc ca, începând din acest an, toți copiii de clasă 0 din comunitățile Maramureșului să beneficieze de acest dar minunat din par­tea Consiliului Județean”, a precizat consilierul județean Liana Moga.
Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi de aleșii județeni prezenți la ședința ordinară de la sfârșitul lunii iulie 2017.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.