• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

A fost constituit noul Consiliu Local Baia Mare

Teatrul Municipal Baia Mare a fost scena pe care a avut loc constituirea Consiliului Local (CL) Baia Mare şi depunerea jurământului de către consilieri şi primarul ales al Băii Mari, Cătălin Cherecheş. Au fost prezenţi aleşii băimărenilor, membri ai partidelor ce fac parte din CL, prieteni şi rude. Invitaţi de onoare, PS Vasile Bizău, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Maramureş şi PS Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

 
 

Şedinţa a fost condusă de Istvan Ludescher, decanul de vârstă al consilierilor băimăreni. Conform procedurii, au fost validate mandatele consilierilor prin votul celor care reprezintă Baia Mare în cel mai important for administrativ al Băii Mari. Toate voturile au fost favorabile. Nu au existat nici o abţinere, nici un vot împotrivă. Printre noii consilieri se regăsesc aleşi cu trei-patru mandate la activ, dar şi consilieri care fac parte din grupul celor care sunt la primul mandat.

 

Din cei 23 de aleşi, 17 fac parte din USL, 2 sunt ai PDL-UNPR, 2 fac parte din UDMR şi 2 de la PP-DD. Sunt cinci femei-consilier, un număr mare faţă de Consiliile de până acum.

La momentul jurământului, PS Iustin Sigheteanul a donat Consiliului Local o Biblie nouă, cu binecuvântarea PreaSfinţitului, pentru a fi folosită în cadrul ceremoniilor de acest fel. Pe rând, consilierii au venit şi au jurat cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie că sunt în slujba municipiului Baia Mare şi a băimărenilor.

A urmat jurământul primarului Cătălin Cherecheş, după validarea mandatului de primar. Cel mai votat primar de municipiu reşedinţă de judeţ din ţară, Cătălin Cherecheş a depus jurământul şi a vorbit celor din sală cu emoţia firească într-o zi solemnă şi importantă.Primarul a spus că trebuie reconstruită Baia Mare din temelii, că trebuie întronate ordinea şi disciplina în administraţie, dar, în acelaşi timp, trebuie ca toţi consilierii să facă parte din echipa ce lucrează pentru băimăreni.

Cei doi episcopi au transmis mesaje de pace şi sfinţenie. PS Iustin Sigheteanu a spus că se roagă tot timpul pentru conducătorii românilor, dar că se roagă mai ales pentru cei care conduc oraşul, Maramureşul. Cuvântul PreaSfinţitului a fost ca o boare plăcută de suflet ce te înconjoară şi te face să fii dornic de a face bine pentru cei din jurul tău.

Primarul Băii Mari a spus la finalul cuvântului său că împreună cu Prea-sfinţitul lucrează alături de alţi băimăreni care îşi doresc ca un nou simbol al Băii Mari să fie finalizat în mandatul de patru ani care începe odată cu depunerea jurământului.

Cu siguranţă este vorba de noua Catedrală ortodoxă, o lucrare Dumnezeiască! Suntem alături de aceste eforturi şi vom fi în continuare!

După constituirea Consiliului Local şi depunerea jurământului de către aleşii băimărenilor a urmat închinarea unei cupe de şampanie în holul Teatrului Municipal.

Cortina s-a lăsat peste scena rămasă goală. Mirosul de flori, de parfum fin şi de vară călduroasă a rămas în sala goală a Teatrului. În culise, oamenii de la tehnic au început să stingă luminile. Baia Mare are primar şi Consiliu Local validat.

Va urma o şedinţă de CL în care se vor alege viceprimarii. Atât!


Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.