• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Februarie , 2005

“Graffiti”, artã si… gust

Cel mai nou restaurant deschis în Baia Mare se numeºte “Graffiti” ºi-l are ca amfitrion pe Adi Hãdean. Cunoscut în urbe ca un om de radio, dar ºi ca un bucãtar nonconformist, Hãdean s-a lansat în lumea afacerilor cu ceea ce se dovedeºte a fi o îmbinare fericitã între muzica de calitate, artã ºi… gust. “Graffiti” se poate lãuda cu un meniu în care mâncãrurile tradiþionale ºi cele exotice nu reprezintã doar o simplã cascadorie publicitarã. Reporter: Cum þi-a venit ideea cu “Graffiti”? Adi Hãdean: Ideea mi-a venit în urma unei ºedinþe de brainstorming pe care am avut-o cu prietenul meu, George Pletea, cu care sunt asociat la o altã firmã (despre care o sã vorbim poate altãdatã)… Eu m-am nimerit aici întâmplãtor; am trecut sã-i propun doamnei Gheþie, cu care m-am asociat în cele din urmã, un contract de publicitate. Fiind un om cu spirit de observaþie, de cum am intrat aici mi-am dat seama ce nu merge. Am avut câteva discuþii, în urma cãrora am primit propunerea de asociere. Fãrã bani, cã încã nu-i am, dar cu munca ºi alergatul de dimineaþa pânã seara ºi cu toate problemele legate de bucãtãrie, personal ºi promovare. Rep.: Cine a stabilit meniul de la “Graffiti”? A.H.: Meniul l-am stabilit eu, pentru cã la treaba asta cred cã mã pricep. Nu l-am încãrcat cu mâncãruri foarte multe, nici cu bãuturi foarte multe, pentru cã am pretenþii de la mine ºi de la personalul meu: vreau ca tot ce apare în meniu sã poatã fi ºi servit. Rep.: Are ceva special meniul tãu? A.H.: În meniu o sã observi câteva reþete tradiþionale pe care le gãseºti peste tot, dar sunt ºi câteva specialitãþi: pui chinezesc cu bambus ºi ananas, sau cu alune, ceafa cu sos picant ºi porcul mexican cu legume ºi fasole. Sunt câteva combinaþii culinare pe care le-am testat în timp pe prietenii mei ºi care au avut succes. Ca urmare, le-am pus în meniu. Gãtitul pentru mine e o pasiune ºi repede pot inventa altceva, dacã reþetele astea nu vor “prinde”. Oricum, sunt mai multe reþete pe care nimeni din Baia Mare nu le cunoaºte ºi al cãror secret îl ºtiu numai eu. Rep.: Muzica e altã specialitate de-a ta… A.H.: În ce priveºte capitolul muzicã, pot sã-þi spun cã primul lucru pe care l-am fãcut când am venit aici a fost acela de a concedia formaþia. Nu mi-a adus nici un serviciu ºi nici nu mi-ar fi adus vreunul. Am schimbat ºi personalul, respectiv niºte fete care dãdeau senzaþia cã se chinuie când ascultã muzicã de calitate. Le-am lãsat sã meargã acolo unde-l pot asculta pe Guþã, pentru cã manele n-o sã asculte nimeni pe aici. Rep.: Ce aºtepþi de la afacerea asta? A.H.: De la afacerea asta aºtept “sã meargã” ºi sã fie lumea mulþumitã. E adevãrat cã nu ignor nici partea materialã, cã doar nu fac ulcer degeaba, dar vreau ca oamenii care mã cunosc sã vadã cã am fãcut o treabã bunã. Detest sã dezamãgesc oamenii! Îmi doresc clienþi constanþi, de calitate, chiar dacã vor fi mai puþini. ªi mai vreau ca la varã sã schimb mobilierul de pe terasã, dupã modelul teraselor franþuzeºti… Ioan BOTIS

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.