• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 26 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Octombrie , 2024

8 ani de când ÎPS Justinian a plecat să ne aștepte la poarta Raiului

·  „Am spus mereu că vreau să fiu înmormântat la stâlpul porții de la intrarea în Mănăstirea «Sf. Ana» Rohia, deci în ograda mănăstirii, pentru că am socotit că acolo este locul meu, aproape de curtea Stăpânului meu, și lângă frații mei, care de-a lungul anilor vor trăi și vor sluji pe Iisus Hristos, Domnul și Dumnezeul meu. Doresc să rămân acolo, în mijlocul credincioșilor, pe care, la venirea și la plecarea din mănăstire, să-i întâmpin și să-i binecuvântez, an de an, la toate sfintele sărbători, dar și în toate zilele de peste an.” Refecții VI, pag. 172.

 

·„Pașii celor care au trecut și vor trece pe la Mănăstirea Rohia vor fi scriși de Dumnezeu în Cartea vieții veșnice. Am trecut de nenumărate ori prin Poarta Mănăstirii Rohia, dar niciunul dintre acești pași nu se vor șterge, la fel cum nu vor dispărea nici pașii celor care vor trece pe aici și se vor închina Bunului Dumnezeu, lui Iisus Hristos, Maicii Domnului, Proorocului Ioan și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Aceștia le vor aduce tuturor multe și mari binecuvântări, iertare de păcate, bucurii sufletești și trupești. Acestea îmi sunt dorințele și pentru aceste gânduri am cerut să fiu înmormântat la stâlpul porții de la intrarea în vatra mănăstirii, pe care am văzut-o de multe ori luminată de Harul lui Dumnezeu.”- Refecții VI, pag. 55.

 

·„Nici țărâna trupului meu nu va înceta să ceară Celui Bun, Celui Veșnic, Celui Puternic, să îi binecuvânteze pe toți cei care vor intra pe Poarta Mănăstirii Rohia și să binecuvânteze această vatră în veci. Aceste rugăciuni le voi adresa lui Dumnezeu din sufletul meu pentru tine, fratele meu, cunoscut numai de Dumnezeu. Te binecuvântez fratele meu. Te binecuvântez fratele meu și te rog nu uita nici tu pe umilitul și neputinciosul tău frate care a scris aceste cuvinte smerite. Amin – Amin – Amin – Amin! Aleluia – Aleluia – Aleluia! – Reflecții VI, pag 56.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.