• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Martie , 2014

6 argumente pentru demiterea lui Nicolae Boitor. Dacă aleşii judeţeni au onoare…

Spaţiul nu ne permite să prezentăm mult mai multe argumente. Cert este că în şedinţa de CJ din 10 martie se va lua în discuţie DGASPC, dar nu pe problemele de mai sus, ci la cererea lui Boitor şi Co. se încearcă o lovitură mortală pentru cei care nu sunt de acord cu managementul din Direcţie. Vor dispărea poziţiile de funcţionar public şi vor apărea cele de personal contractual. Asta duce la dispariţia unor posturi şi funcţii. Se vor face compartimente şi Boitor şef peste tot.

Un abuz prin care Nic vrea să îi înlăture ce cei care nu pleacă capul. Consilierii judeţeni vor fi părtaşi la cea mai mare măgărie administrativă care se face din 1989 încoace. Aleşii maramureşenilor trebuie să îl demită pe Boitor şi să ceară socoteală pentru nelegiuirile săvârşite.

 

Solicităm conducerii Consiliului Judeţean să nu dea aviz pentru aceste ilegalităţi şi să facă dreptate unor copii care nu au nici o vină.

 

1 Cazul Nicolae Alexandru Coman (abuz în funcţie contra intereselor persoanei, pasibil închisoare între 2 şi 7 ani).

 

- Nu au fost respectate prevederile art. 64 alin 1 din Legea 272/2004 cu privire la stabilirea măsurii plasamentului în regim de urgenţă.

- Există 3 declaraţii ale mamei din 03.02.2009 înregistrate cu numerele 130, 132, 133 prin care îşi exprimă acordul pentru instituirea măsurii. Prin declaraţia nr. 131 din 03.02.2009, localnicul Paşca Ion declara că minorul este neglijat de mamă; tatăl este de acord cu instituirea măsurii.

- Raportul Inspecţiei Sociale Maramureş nr. 2585 din 22.04.2009 conchide: Directorul General al instituţiei nu şi-a asumat responsabilitatea luării unei măsuri de urgenţă, deşi specialiştii au recomandat la nesfârşit această măsură

- Conform notelor informative nr. 6606 din 31.03.2009, respectiv 6798 din 01.04.2009, în data de 13.02.2009 asistentul social zonal Petrehus Ana Maria declara: am fost pregătită să-l iau pe minor în regim de urgenţă. Înainte de a porni, domnul director Boitor a contactat-o telefonic pe dna. coordonatoare Filip Violeta pentru a nu mai merge după minor. Din această declaraţie rezultă caracterul premeditat al opoziţiei directorului general Nicolae Boitor, fapt care îl incriminează pe latura penală.

 
 

2. Reînnoirea protocolului cu Fundaţia FAUS Italia, în iulie 2012. Fals material în înscrisuri oficiale (închisoare de la 1 la 5 ani).

 

- În perioada 16-22 iulie 2012, directorul general Nicolae Boitor se afla oficial pe litoral la invitaţia Ministerului Muncii şi Familiei, deplasare aprobată de Consiliul Judeţean.

- Trecând peste conţinutul propriei dispoziţii prin care îşi delegase temporar atribuţiile unuia dintre directorii generali adjuncţi, Nicolae Boitor semnează la data de 16 iulie un act adiţional la un protocol cu Asociaţia FAUS Italia, prin întocmirea unor documente succesiv fabricate, pe litoral fiind şi în condiţiile în care-şi delegase atribuţiile. Încălcarea prevederilor unei dispoziţii de delegare temporară a atribuţiilor. Nicolae Boitor susţine în fals, într-un document public, şi anume preambulul actului adiţional contrafăcut, că la data de 16 iulie se afla în Baia Mare, la sediul DGASPC Maramureş. Această afirmaţie contravine realităţii, Nicolae Boitor aflându-se cu probe şi martori la cursul organizat pe litoral de Ministerul Muncii.

 
 

3. Eliberarea unei adeverinţe false pentru Dorina Toma, director adjunct persoane adulte. Fals în declaraţii (închisoare de la 2 luni la 3 ani sau amendă).

 

- În vara lui 2013, pe proiectul cu finanţare europeană „Fără Discriminare pentru O Viaţă Împlinită”, Dorina Toma a depus un curriculum vitae pentru calitatea de manager proiect. A fost respins la începutul lui septembrie 2013 de Organismul Intermediar Regiunea 6 Nord-Vest Cluj. În decembrie 2013, Boitor a eliberat o adeverinţă în care susţine că Dorina Toma a efectuat 10 ani de voluntariat în servicii sociale, noul curriculum vitae fiind admis şi Dorina Toma devenind manager proiect. Un fals!

 
 

4. Minciunile dovedite ale lui Nicolae Boitor. Fals în declaraţii.

 

- cazul spumantului de baie marca Cien, cu termen de valabilitate ianuarie 2011, primit donaţie de la o fundaţie străină şi dat în folosinţă la centre (exemplu Centrul Maternal Baia Mare ianuarie 2013).

 
 

5. Nicolae Boitor şi cheltuirea banului public în mod abuziv

 

- Lucrări de reparaţii la două şarpante în valoare de aproximativ 25.000 EURO

- Instalarea de geamuri termopan la patru case de tip familial, în valoare de aproximativ 30.000 EURO

- combustibil achiziţionat în 2013, echivalând cu 344.000 km

- în concluziile controlului Curţii de Conturi din 24.10.2011, Nicolae Boitor primeşte termen până în martie 2012 pentru remedierea deficienţelor constatate, nerespectarea măsurilor impuse de CC pedepsindu-se cu închisoare între 6 luni şi trei ani.

 

6. Suspiciune de abuz (sexual, emoţional, fizic) în cazul celor două fetiţe din taberele din Italia

- Nerespectarea prevederilor legale şi procedurilor interne, prin ocolirea serviciului specializat

- Obstrucţionarea permanentă a activităţii acestui serviciu în încercarea de soluţionare a cazurilor, mergând până la tentative de discreditare a propriilor subordonaţi.

- Necomunicarea unor documente la dosar (vezi răspunsul de la Ministerul Muncii privind asigurarea unui eventual suport în soluţionarea cazurilor).

 
CARMEN, 9 ani
 

- La data de 15.07.2013, Directorul General Adjunct Protecţia Copilului solicita revenirea minorei în ţară, urmare faptului că este înştiinţată telefonic că există suspiciunea unei situaţii de abuz (de tip sexual).

- În perioada 18.07.2013 - 05. 08.2013, procesul de evaluare a fetiţei a fost coordonat în mod direct de către directorul general.

- Există trei rapoarte psihologice care relevă suspiciuni de abuz sexual, fizic, emoţional. Rapoartele au fost trecute pe linie moartă!

 
DENISA, 6 ani
 

- La data de 15.07.2013, Directorul General Adjunct Protecţia Copilului solicită revenirea minorei în ţară, urmarea faptului că este înştiinţată telefonic că există suspiciunea unei situaţii de abuz (neprecizat explicit, de tip sexual sau fizic).

- Printr-o decizie cu caracter informal, luată ca urmare a consultării directorului general, minora rămâne în Italia până la data de 08.09.2013.

- Rapoartele psihologice arată existenţa unui abuz fizic şi emoţional.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.