• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Iulie , 2012

45 de zile la Ministerul Educaţiei

Fost sindicalist, devenit ministru. Pentru 45 de zile, maramureşeanul Liviu Marian Pop a schimbat locul pe „baricade”, devenind din atacant, atacat.

 

Zilele trecute, interimatul lui Liviu Marian Pop, singurul ministru maramureşean din Guvernul Ponta, la Ministerul Educaţiei s-a sfârşit.

 

45 de zile, în fruntea ministerului pe care l-a criticat din postura de sindicalist şi o funcţie pentru care spune că nu a fost remunerat, ci a acceptat-o voluntar. O perioadă grea, în care s-au schimbat inspectori şcolari generali, au avut loc evaluări naţionale şi examenul de bacalaureat şi acuzaţiile de plagiat aduse primului-ministru Victor Ponta. În urma acestei perioade a rezultat un raport de activitate, de 34 de pagini, în care fostul ministru a cuprins toate acţiunile şi realizările celor 45 de zile.

Oficial. Neoficial, rămân însă şi multe bâlbe şi critici pe care le-a „încasat” din partea presei: ba că a scris greşit în CV numele inginerului Saligny, a cărui nume îl poartă colegiul băimărean unde a fost profesor de matematică, ba că nu a tranşat problema Ponta, ba că subiectele de la proba de matematică a examenului de bacalaureat i-au dat bătăi de cap.

Liviu Marian Pop a fost cercetat şi de Agenţia Naţională de Integritate pentru un presupus conflict de interese.

Printre gafele ministrului se numără şi faptul că ar fi lăsat să se înţeleagă că şi preşedintele Traian Băsescu   şi-a plagiat o lucrare de disertaţie la master în Norvegia. Şeful Statului a explicat însă că ...nu are masterat. Ca s-o dreagă, ministrul a declarat ulterior că n-a făcut nicio afirmaţie, ci doar s-a întrebat, la fel ca toţi românii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.