• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 02 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Octombrie , 2019

438 secții de votare în Maramureș, la alegerile prezidențiale

La ședința cu secretarii ge­nerali ai unităților admi­nis­trativ-teritoriale des­­­fă­șu­rată în data de 14 noiem­brie a.c., în sistem de videoconferință, au fost abordate probleme referitoare la măsurile stabilite pentru pregătirea și organizarea alegerilor pentru Președintele României, stadiul aplicării legislației câinilor comunitari, situația identificării terenurilor la nivelul unităților administrativ-teritoriale (îngropare) a cadavrelor prevăzute în cadrul măsurilor de profilaxie generală specifice pestei porcine africane și aplicarea legilor fondului funciar.

Reprezentantul biroului județean a Autorității Electorale Permanente, consilier Radu Grigoraș, a precizat că pentru alegerile prezidențiale au fost stabilite 438 secţii de votare, iar primarii trebuie să aducă la cunoștința opiniei publice numerotarea și delimitarea secțiilor de votare și a locației acestora. Anexa secțiilor de votare stabilite la nivelul județului nostru poate fi consultată pe pagina de web www.roaep.ro (secțiunea Management electoral/ Geografie electorală/Registrul sec­țiilor de votare). Autoritățile admi­nis­trației publice locale (primarul) vor pune la dispoziția partidelor politice extras din registrul electoral.

Vasile Pop, director adjunct DSVSA Maramureș, a menționat că în jude­țul nostru doar trei unități administrativ-teritoriale au înființate servicii specializate pentru gestionarea câinilor comunitari (Baia Mare, Sighetu Marmației și Baia Sprie). Subiectul câinilor fără stăpân este unul sensibil, fiind depuse multe reclamații de către cetățeni cu privire la pagubele produse în gospodării, legislația nu este aplicată și lipsesc resursele financiare, a mai precizat Vasile Pop. În ceea ce privește identificarea terenurilor la nivelul unităților administrativ-teritoriale pentru aplicarea profilaxiei generale și a măsurilor stabilite pentru virusul pestei porcine africane sunt, la nivelul județului nostru, peste 10 unități administrativ-teritoriale care nu au comunicat coordonatele de identificare, dar și alte unități admi­nistrativ-teritoriale care au transmis coordonate greșite.
Situația focarelor de pestă porcină africană în județul nostru este stabilă, nu sunt focare noi, dar au fost înregistrate cazuri de boală în județul Satu Mare.
Pregătirile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Pre­ședintele României se deru­lează conform programului calendaristic prevăzut de legislația aferentă.


În data de 9 noiembrie a.c., președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, împreună cu locțiitorii acestora vor primi pe bază de proces verbal toate materiale necesare desfășurării scruti­nului electoral.

 

 

„În ceea ce privește aplicarea legilor fondului funciar, Comisia județeană are în lucru aproximativ 3000 de dosare (se lucrează la dosare depuse în anul 2017). Pentru a degreva comisiile locale și comisia județeană de volumul mare de documente, am solicitat secretarilor gene­rali ai unităților administrativ-teritoriale să sprijine cetățenii aplicarea legislației în vigoare cu privire la notarea posesiei, respectiv cadastrarea sistematică. Procedurile prevăzute de legislație sunt în avantajul cetățenilor pentru că reduc termenele de așteptare”.
Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.