• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

400 de milioane de Euro, înapoi!

Guvernul este obligat să restituie proprietarilor de autovehicule o sumă totală de 400 milioane euro, reprezentând taxa auto percepută ilegal de fostul Executiv.

 
 

Epopeea taxei auto, de poluare sau de mediu a ajuns într-o nouă etapă. Premierul Victor Ponta a declarat în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută că executivul este obligat să restituie proprietarilor de autovehicule o sumă totală de 400 milioane euro: “Ei (membrii fostului guvern-n.r.) au mâncat şi noi plătim. Aşa este cu taxa auto, ca şi cu multe alte lucruri”, a spus Ponta. Premierul a declarat săptămâna trecută că Guvernul va trebui să adopte un act normativ prin care să fie restituită taxa auto încasată ilegal, eliberând astfel instanţele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor.

“Am discutat să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cer înapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică din punct de vedere funcţional cu ceea ce se întâmplase cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor. Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «mergeţi şi daţi-ne în judecată, ştim că o să câştigati, dar mai câştigăm nişte timp». Instanţele se aglomerau, banii pe care Guvernul, indiferent cum se numeşte, trebuie să îi dea înapoi cresc, evident, cu rata inflaţiei. Atunci am luat o decizie administrativă şi practic am oprit toate procesele, instanţele sunt şi aşa superîncărcate, nici nu am mai ţinut zeci, sute de mii, în cazul pensionarilor, milioane de oameni prin tribunale, ani în şir. La fel trebuie să facem şi cu rambursarea taxei auto. E clar că legea adoptată anterior nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale şi că Guvernul va trebui să dea banii înapoi. Trebuie să facem această procedură, ca măcar să nu mai punem judecători şi grefieri să dea termene şi să scrie sentinţe care sunt toate într-un singur sens, în care Guvernul trebuie să dea bani înapoi”, a spus Ponta.

 

„Avem rectificarea bugetară, săptămâna viitoare, avem de pregătit toată toamna, din punct de vedere economic, din punct de vedere administrativ. Sunt nenumărate probleme pe care Guvernul trebuie să le rezolve, probleme moştenite din trecut, pentru că de fiecare dată aflăm că mai avem de plătit ceva. Mă duc la Ministerul Justiţiei şi aud că avem conturi blocate, pentru că magistraţii care au câştigat procese au fost minţiţi că li se dau banii înapoi şi nu le-a dat nimeni niciun leu. Ne ducem la agricultură şi aflăm că pierdem procese, pentru că în 2010-2011 Guvernul i-a minţit pe marii producători şi nu le-a oferit despăgubiri. Mergem la Mediu şi aflăm că avem procese, pentru că Guvernul trecut i-a minţit pe investitori şi nu le-a rambursat banii pentru investiţiile de mediu şi tot aşa. Nu mai vorbesc de apărare, unde sacul de minciuni... În fiecare an cumpăram tot felul de echipamente pe care, sigur, nu le plătea nimeni, ci urmează să le plătim noi” – Victor Ponta.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.