• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Noiembrie , 2012

3 ZILE DE SĂRBĂTOARE LA ULMENI

Zilele Liceului au debutat în data de 8 noiembrie, cu un Simpozion intitulat „Incursiuni în lumea lui Caragiale”, dat fiind faptul că anul 2012 este un an aniversar I. L. Caragiale.

Doamna director, Rus Anca, a făcut deschiderea Simpozionului, prezentând semnificaţia Zilelor Liceului în viaţa cadrelor didactice şi a elevilor. Elevii au prezentat viaţa şi activitatea marelui dramaturg Caragiale, iar Corul şcolii a prezentat un repertoriu adecvat temei. Invitaţii de onoare, prezenţi la acest eveniment, au fost: d-na Florica Bud, membră în Comitetul director al Uniunii Scriitorilor din România, d-nul Vasile Morar, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi d-nul Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni.

După finalizarea Simpozionului, de la ora 12, a urmat o serie de activităţi, organizate pe mai multe centre tematice: Micii artişti - centru în care au avut loc dramatizări din operele lui Caragiale, Arta culinară - în care elevii şi-au demonstrat talentul la gătit, Opere literare reflectate prin desene- concurs de artă şi pictură, Concurs de cultură generală şi Karaoke.

 

Clasele din ciclul primar au desfăşurat o activitate comună, părinţi-elevi, cu tema „Toamna în culori”, realizând colaje şi machete cu materiale din natură.

 

Prin aceste activităţi li s-a oferit posibilitatea tuturor elevilor să se afirme într-un domeniu.

 

În 9 noiembrie, de la ora 13, s-au organizat ore de dirigenţie, la care au fost invitaţi foşti elevi ai liceului. Aceştia le-au prezentat actualilor elevi cheile succesului şi le-au dat sfaturi cu privire la actul învăţării în reuşita vieţii. Elevii ”de ieri” au reprezentat adevărate modele pentru elevii de azi, activitatea fiind o reuşită.

 

În aceeaşi zi, de la ora 17, a avut loc Balul Bobocilor, organizat de clasele a XII-a pentru bobocii liceelor ”Dr. Florian Ulmeanu” şi George Pop de Băseşti”. Tema Balului a fost ”Cu mască-fără mască”, iar elevii au avut o serie de probe la care au prezentat personajul interpretat, şi-au arătat priceperea, talentul şi cultura generală. Cei care s-au descurcat cel mai bine la aceste probe au primit titlul de Miss şi Mister Boboc.

 

În 10 noiembrie au avut loc întreceri şi competiţii sportive, iar la finalul activităţii, munca elevilor şi a profesorilor implicaţi în concursurile derulate cu ocazia Zilelor Liceului a fost răsplătită prin cupe, trofee şi diplome, oferite de doamna director Rus Anca, doamna director adjunct China Maria şi domnul primar Morar Lucian. De asemenea, elevii care au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiadele şcolare şi profesorii care i-au pregătit au primit premii în bani.

 

Prof. Covaci Georgiana

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.