• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 26 Octombrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Octombrie , 2024

23 de ani de la deschiderea Centrului de Zi de Recuperare Esperando

Este lună aniversară pentru Asociația Esperando. În 15 octombrie, s-au împlinit 23 de ani de când a fost deschis Centrul de Zi de Recuperare Esperando. Un loc dedicat copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități, special creat pentru a oferi servicii de recuperare, educaționale, dar și grijă pentru suflet persoanelor cu dizabilități din familii, pentru a le oferi șansa să progreseze, să aibă aproape serviciile de care aveau atâta nevoie, să se bucure de socializare și activități distractive etc.

 

Din 2020, Asociația Esperando își desfășoară activitatea într-o locație nouă, aceasta fiind o realizare foarte importantă pentru toți cei care apelează la serviciile noastre.

Chiar dacă începuturile au fost grele, un parcurs cu multe realizări frumoase, dar și impedimente, Centrul de Recuperare Esperando a continuat să își dezvolte serviciile pentru a oferi cât mai multe opțiuni și oportunități persoanelor cu nevoi speciale și familiilor acestora.

 

În 15 octombrie, la Centrul de Zi Esperando, începând cu ora 13.00, a avut loc o după-amiază minunată alături de oameni dragi, părinți și tineri cu dizabilități.

A fost o zi frumoasă, chiar dacă afară a plouat, dar în Centru a fost multă veselie, tort și bucuria de a fi împreună.

 

Toți au jucat câteva jocuri distractive, s-a organizat un atelier la care au fost create felicitări și podoabe, s-a cântat „La mulți ani!” și a fost savurată câte o felie de tort. Tinerii s-au simțit foarte bine.

„Suntem într-o lună de sărbătoare, luna în care acum 23 de ani am început activitatea în Centrul de Recuperare Esperando. Fiind un moment de sărbătoare, ar trebui - și cred - că suntem fericiți! Suntem fericiți că am ajuns la această vârstă, indiferent de obstacole. Dacă ne-am împiedicat, ne-am ridicat și am mers mai departe. Pe tot acest drum, am luat pe cineva de mână și parte din drum l-am parcurs împreună. Unii au plecat, alții au venit, o parte ne-au uitat, alții ne iubesc, unii au învățat, alții au crescut frumos, așa-i viața.

Fericirea este echilibru între sănătate, vitalitate și spiritualitate.

Fericirea vine din acțiunile noastre.

Noi am descoperit fericirea în ochii copiilor noștri, în zâmbetele lor, în acțiunile lor, în... confirmările lor.

Într-o zi, unul din tineri zâmbea și era bucuros. A fost întrebat de ce. Răspunsul a fost: „Pentru viața mea”.

Dacă am început cu 5 copii, astăzi sunt peste 40 de tineri, copii și adulți, iar în cei 23 ani au trecut pragul Centrului peste 800 de beneficiari. Au fost învățați de peste 12 kinetoterapeuți care azi lucrează în oraș și peste 8 psihologi. Peste 700 de familii au fost îndrumate de specialiști.

În cei 23 ani Asociația a avut 62 de proiecte, de la diferiți finanțatori - naționali și europeni.

Chiar dacă de 23 de ani unii tineri fac zilnic recuperare mai mult decât un sportiv de performanță doar ca să poată sta în picioare sau să se deplaseze, ei sunt fericiți, iubiți, împliniți și recunoscători că au un loc unde aceste sentimente se exprimă la maximum.

Ei au un loc unde să meargă, unde sunt ascultați, învățați, respectați. Și - ca în viață - ceea ce dai, aceea primești. Toate acestea au reușit și datorită comunității băimărene!”, a spus ing. Andrada Crăciun

Președinte fondator Asociația Esperando

 

„Mulțumim oamenilor care au făcut parte din Asociația Esperando în cei 23 de ani: angajaților, părinților, persoanelor cu dizabilități care ne-au oferit încrederea lor, dar și sponsorilor, colaboratorilor și prietenilor care ne-au susținut în activitatea noastră.

Împreună am adus zâmbete și am oferit alinare multor persoane care au avut nevoie de asta. Zâmbetele și fericirea pe care le vedem la copiii, tinerii și adulții care vin la Esperando ne aduc o satisfacție imensă și ne oferă certitudinea că ceea ce facem este bine”, au transmis și doamnele care lucrează la Centru.

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.