• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Octombrie , 2012

18 OCTOMBRIE mişcare internaţională împotriva traficului de personae

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş a organizat în Piaţa Millennium o acţiune în spaţiul public prin care aproximativ 100 de elevi au marcat Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

 

La această acţiune au fost invitaţi toţi cetăţenii comunităţii care doresc să-şi manifeste adeziunea la un mesaj îndreptat împotriva traficului de persoane.

 

Ziua de luptă antitrafic a fost susţinută şi prin alte activităţi precum: Dezbaterea: „Sunt OM... nu sunt de vânzare" care s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu". Aici au participat elevi şi cadre didactice de la şcoala "Lucian Blaga", Colegiul Tehnic "Transilvania".

De asemenea a avut loc acţiunea „Punct traficului de fiinţe umane”, care s-a derulat la Grup şcolar Sanitar. Acţiunea a cuprins vizionarea unui film tematic, dezbatere, elaborare de mesaje proprii împotriva traficului de fiinţe umane.

Activităţile au fost organizate şi coordonate de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, prin consilierii şcolari Petrişor Alina, Ghita Patricia, Baias Alina, Georgescu Luminiţa, Pop Ioana în colaborare cu ofiţer Dragos Ulici din cadrul IJP, Departamentul de Crimă Organizată.

 

Acţiunea este parte a mişcării internaţionale de luptă împotriva traficului de persoane, iniţiată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, prin programul "Nu e de vânzare - Alege pentru binele tău". Această mişcare internaţională presupune o acţiune coordonată în spaţiul public a mai multor grupuri şi urmăreşte o schimbare socială prin creşterea solidarităţii la nivelul comunităţii ca formă de luptă împotriva traficului de persoane.

 

Desfăşurată sub sloganul „Ia-ţi 4 minute să începi lupta împotriva traficului de persoane", acţiunea din acest an a fost organizată conform următorului scenariu: organizatorii au purtat haine albe şi, în timpul celor 4 minute, au afişat pancarte cu drepturi ale omului încălcate prin traficul de persoane, în timp ce participanţii la acţiune, în haine negre, au afişat drepturi şi alegeri garantate fiecărei fiinţe umane. Activitatea a fost coordonată de prof. psiholog, Cristina Ambruş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.