• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Mai , 2022

1,2 miliarde de lei alocați județului Maramureș pentru dezvoltare

Zilele trecute, Guvernul, condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, a făcut alocările pe județe, iar Maramureșul primește 1.253.058.471 lei, aproximativ 253 milioane de euro, pe Programul Național de Investiții. Este un program ambițios, prin care localitățile maramureșene vor putea demara lucrări la proiectele propuse cetățenilor.
Președintele Consiliului Ju­dețean Maramureș, Ionel Bogdan, dă asigurări pentru demararea acestui program de investiții.
„Am susținut de la începutul mandatului demararea unui program pentru dezvoltarea locală. Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» - PNI este unul destinat dezvoltării comunităților locale și de care vor beneficia toți maramu­reșenii. Îi asigur pe toți locuitorii că banii din Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» vor fi alocați fiecărei administrații locale din Maramureș pentru proiectele bune pentru comunitate. Astfel, asigurăm realizarea de investiții în fiecare comună, în fiecare oraș din județul nostru, investiții care vor aduce dezvoltare, modernizare și creșterea nivelului de trai pentru mara­mu­reșeni”, a spus președintele CJ Maramureș.


Ajutor pentru administrațiile locale
La rândul său, senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat un proiect de lege în Senat care va ajuta la finalizarea proiectelor de investiții din bani publici.
„Finalizarea lucrărilor și inves­tițiilor finanțate din bani publici este vitală pentru comunitățile locale și, în acest sens, am votat în Senat proiectul de lege prin care se ajustează prețurile contractelor de achiziție publică/ contractelor sectoriale/ contractelor de concesiune/ acordurilor - cadru. Prin acest proiect de lege, s-a urmărit ajustarea prețurilor materialelor de con­strucție, precum și prețurile pentru utilaje și echipamente tehnologice specifice proiectelor de investiții de care comunitățile au mare nevoie. Prevederile sunt aplicabile contractelor de achiziție publică, contractelor sectoriale, contractelor de concesiune, acordurilor – cadru, aferente obiectivelor, proiectelor de investiții, lucrărilor de întreținere şi reparații curente, reparațiilor capitale finanțate, integral sau parțial, din fonduri publice, contractelor/  acordurilor – cadru care includ dotări şi/ sau utilaje şi echipamente tehnologice şi funcționale necesare realizării lucrărilor aflate în derulare la data intrării în vigoare a legii. De ase­menea, textul prevede și asimilarea entităților de drept privat care, prin acte normative, au calitatea de autoritate contractantă, oferind un cadru de contractare transparent și nediscriminatoriu.
E o lege bună, de care admi­nis­trațiile locale au mare nevoie pentru a duce la capăt proiectele de investiții de care cetățenii au mare nevoie”, a spus Niculescu Țâgârlaș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.