• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 27 Septembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Septembrie , 2024

„𝐌𝐚𝐥𝐭𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐞𝐬𝐜𝐮𝐞 𝐌𝐚𝐧𝐞𝐮𝐯𝐞𝐫𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟒”

Competiția Internațională de Salvare în Situații Speciale, „Maltese Rescue Maneuvers 2024” o pagină de istorie scrisă de voluntarii Maltezi, a adus împreună echipe de salvatori ai Ordinului de Malta din Italia (Gruppo Piacenza - CISOM - Corpo Italiano di Soccorso dell’Ordine di Malta), Polonia (Zakon Maltański Polska Order of Malta Poland), Irlanda  (Order of Malta Ireland, Order of Malta Ambulance Corps, Craughwell Unit, Order of Malta Ireland - Ambulance Corps - Ballina), Ucraina (МАЛЬТІЙСЬКА СЛУЖБА ДОПОМОГИ Івано-Франківська) și România  (Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare), precum și Echipajul de Prim Răspuns al pompierilor civili de la S.V.S.U Poienile de sub Munte (Svsu Poieni Pdsm Maramureș).

 

Evenimentul organizat de Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare în Maramureș, pe Valea Ruscovei, a adus o suită provocări și scenarii practice de salvare în situații speciale, simple sau complexe, a devenit o platformă de învățare și testare a deprinderilor printr-o evaluare strictă și care a dat posibilitatea echipelor participante să își autoevalueze propriile practici și tehnici. Am lucrat împreună, am învățat unii de la alții, scopul final fiind armonizarea protocoalelor și tehnicilor de intervenție la nivelul Ordinului de Malta și al partenerilor noștri.

 

Nu în ultimul rând, ne-am propus ca acest eveniment să fie o oportunitate importantă de a promova unicitatea Maramureșului, cu accent pe Valea Ruscovei, unde tradițiile și comunitatea se împletesc armonios cu cântecele și dansurile specifice, peisajele la superlativ, viața la țară, obiceiurile de sărbători, meșteșugurile populare.

 

„Maltese Rescue Maneuvers 2024” a fost un vis care a devenit realitate prin munca, dedicarea și implicarea totală a voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare care au demonstrat încă o dată că voluntariatul este despre pasiune, despre dragoste pentru aproapele tău, despre atașament față de comunitatea în care trăiești.

 

Mulțumirile și gândurile noastre bune se îndreaptă către partenerii noștri, cei care au susținut și sprijinit desfășurarea acestui eveniment de anvergură: Medimpact, Primăria Repedea, Consiliul Judeţean Maramureş, Visit Maramureș, Printmasters Europe, Rotary District 2241 România și Republica Moldova, Pensiunea Andrada, Power Medical, SC VITAL SA, Italsofa România, PLUS TV Maramureș, Graiul Maramureșului, Bavaria Motors - Volkswagen & Skoda, INEOS Grenadier.

 

Prin proiectele desfășurate, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare continuă o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta (Order of Malta) în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate.

 

Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare

 

„Un eveniment de excepție pentru Competiția de Salvare în Situații Speciale «Maltese Rescue Maneuvers 2024», finanțat de Consiliul local al comunei Repedea.

 

Evenimentul a reunit echipe de voluntari ale Ordinului de Malta din Italia, Polonia, Ucraina și România, precum și Echipajul de Prim Răspuns ale S.V.S.U Poienile de sub Munte.

 

Colegii consilieri județeni, Lucian Coman, Radu Saplontai, Friedl Andreas, Dorin Cozma, domnul primar Lucian Morar, doamna manager de la SAJ Cîmpean Mădălina, au dat un mesaj de susținere a acțiunilor pentru situații de urgență și cooperarea dintre voluntari și instituțiile statului. Mulțumesc reprezentanților presei pentru prezență și pentru promovarea evenimentului.

 

Felicit organizarea impecabilă realizată de Cătălin Vatra și Ivan Berfela, doi prieteni care au pus voluntariatul pe primul loc și au făcut un eveniment deosebit. Participanții s-au bucurat de locurile frumoase de pe Valea Ruscovei și au rămas impresionați de peisajˮ, a spus Adrian Vlad, consilier județean.

     

   

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.