Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Ziua Siguranţei pe Internet 2015 „Împreună facem Internetul mai bun!”
Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Baia Mare a derulat pe parcursul lunii februarie proiectul „Cum contribuim împreună la un Internet mai bun?” coordonat şi organizat de către director prof. Mariana Pop, dir. adj. Felicia Ilieşiu, consilier şcolar Maria Berci, prof. informatică Edina Timb, prof. informatică Florin Pop, prof. fizică Cornelia Aniţaş, prof. limba franceză Adriana Florian, prof. informatică Rareş Muntean, prof. informatică Claudia Marian.
În cadrul proiectului, elevii din clasele a IX-a au realizat şi au aplicat un chestionar cu ajutorul platformei Google Apps for Education pe tema Siguranţei pe Internet, iar rezultatele obţinute au fost prelucrate şi sintetizate în cadrul unei cercetări al cărei grup ţintă a fost 218 elevi ai claselor a IX-a din cadrul Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Baia Mare. În data de 25 februarie 2015, elevii au prezentat rezultatele cercetării, apoi au vizionat clipuri educaţionale tematice, li s-au prezentat avantajele şi pericolele reţelelor de socializare. Această activitate s-a desfăşurat în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, fiind reprezentat de către doamna Subcomisar de poliţie Cecilia Grozavu şi doamna Agent şef principal Cristina Scărlătescu.
Ziua Siguranţei pe Internet a fost celebrată anul acesta în data de 10 februarie şi propune pentru luna februarie tema europeană „Împreună facem Internetul mai bun!”, oferind oportunitatea abordării într-o manieră non-formală a aspectelor pozitive pe care mediul online le are în dezvoltarea copiilor şi tinerilor şi, totodată, a rolului pe care fiecare dintre noi îl avem în crearea unui Internet mai bun.
Prof. Mariana Pop, Director al Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Baia Mare declară: „Activitatea de astăzi încheie activităţile proiectului „Cum contribuim împreună la un Internet mai bun?” care se pliază pe priorităţile şcolii: Crearea unui climat de siguranţă fizică şi afectivă pentru elevi şi profesori, respectiv Dezvoltarea parteneriatelor în beneficiul fiecărui elev în parte. Tot mai multe activităţi cu elevi le desfăşurăm după modelul de învăţământ al ţărilor nordice – METODA PROIECTELOR – sisteme de educaţie cu rezultate recunoscute la nivel internaţional. Conştienţi fiind că Siguranţa pe Internet este o problemă de actualitate la care sunt expuşi în primul rând copii şi adolescenţii, am optat pentru o INFORMARE într-un mediu organizat, interactiv şi sigur”.
„Cu ocazia Zilei siguranţei pe Internet se implementează în peste 100 de ţări campanii educaţionale cu sprijinul şcolilor, părinţilor, autorităţilor, societăţii civile şi presei naţionale. Experienţa din ultimii ani a Organizaţiei Salvaţi Copiii care implementează în România proiectul Sigur.info demonstrează interesul a tot mai multor instituţii de învăţământ de a se alătura iniţiativei de promovare a siguranţei pe Internet în rândul copiilor şi părinţilor.
Începând cu anul 2009 peste 700 de şcoli au ales să se implice în activităţile propuse de echipa Sigur.info şi sperăm ca, prin noul Ghid al siguranţei pe Internet, lansat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, activităţile educaţionale care vizează acest subiect să fie implementate în toate şcolile din România. Mulţumim Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare pentru deschiderea de a se alătura iniţiativei internaţionale.” declară Georgiana Roşculeţ, coordonator educativ Sigur.info.
Pentru detalii suplimentare privind activităţile educaţionale Sigur.info:
Contact Organizaţia Salvaţi Copiii Georgiana Roşculeţ, Coordonator activităţi educaţionale Sigur.info
Telefon: 021 224 24 52